Mercedes “Savaşmaya Devam Et Michael” Sloganı İle Devam Edecek

yazar:

kategori:

Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, araçlarında “KeepFightingMichael” sloganı ile devam edecekler.

Schumacher’in geçirdiği kayak kazasının ardından eski takımı Mercedes araçlarına #KeepFightingMichael hashtagini yazdırmıştı.

Schumacher hakkında gelen az da olsa umutlandırıcı haberlere rağmen Mercedes bu yazıyı aracında tutmaya devam edecek.

Pazartesi günü komadan çıktığı açıklanan Schumacher Grenoble’daki hastaneden alınarak Lozan’daki hastaneye götürüldü.  Doktor Richard Frackowiak, Schumacher’in 200 km’lik bu transferinin oldukça iyi geçtiğini açıkladı.

Haberlere göre ambulans görevlileri seyahatten önce cep telefonlarını bıraktılar ve transfer gizlilik için farklı bir isim altında gerçekleşti.

Bunun yanında Schumacher’in durumu hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Blick’in haberine göre Schumacher’in çok fazla kilo kaybettiği haberleri doğru. Ancak transfer esnasında Schumacher hep uyanıktı ve kafa hareketleriyle ambulanstaki görevliler ile iletişim kurdu.

Barcelona Hastanesi’nden Uzman Doktor Robert Belvi, Schumacher hakkındaki son gelişmelerin iyiye işaret olduğunu söyledi.

Belvi “Komadan çıkmak demek çevresiyle iletişim kurması anlamına geliyor. Mesela, hasta çevresindeki basit komutlara cevap verebiliyor. Gözlerini açıp kapatabiliyor.”

“Bu tür isteklere cevap verebiliyorsa beyin ve çevre arasında açık bir iletişim vardır. Komadan çıkması gerçekten iyiye işaret.”

“Schumacher ilk soruyu cevapladı. Uyanık mı yoksa bitkisel hayatta mı bunun cevabını verdi. Artık iyileşmenin nasıl ilerlediğini göreceğiz ve umarım % 100 iyileşir.”

“Dil ve hareketler açısından önceki kişiyi görmek zor. Bu tamamiyle aldığı yaralara bağlı. Ancak hasta uyandığı zaman her şey çok hızlı ilerler. İlk 3 ay Schumacher’in iyileşme hızını ve ne tür sonuçlar olabileceğini gösterecek.” dedi.

Bu arada Schumacher’in eski takım arkadaşı Nico Rosberg, kısa vadede Schumacher’i ziyaret etmeyi planlamadığını söyledi. Ancak Rosberg, Schumacher’in savaşçı ruhuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Rosberg “Şu anda ziyaretine gitmem uygun olmaz çünkü onun çok yakın arkadaş çevresinde değilim.”

“Onun son yarışlarından olan Austin’i hatırlıyorum. 10. sıra için mücadele ediyor olmamıza rağmen her turunda tam gaz gidiyordu.”

“Yarıştan sonraki iki saatlik toplantıda bizimle oturdu. Kariyerinde başardıklarından sonra başka bir şey yapsa onu affedebilirsiniz ancak o öyle yapmadı. Bu yüzden, böyle bir olaydan kurtulacak birisi varsa o da Schumi’dir.” dedi.

Toto Wolff ise “Savaşmaya Devam Et Michael” sloganlarının araçta kalmaya devam edeceğini doğruladı.


Yorumlar

“Mercedes “Savaşmaya Devam Et Michael” Sloganı İle Devam Edecek” için bir yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    keep fighting Michael.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir