Alonso "Şampiyon Pist Dışında Belirlendi"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso 2007 Formula 1 Dünya Şampiyonu’nun pist dışında belirlendiğini söyledi.

Çin yarışına pole pozisyonundan başlayacak olan Lewis Hamilton yarışı Alonso ve Raikkonen’in önünde bitirmesi halinde 2007 Formula 1 Dünya Şampiyonu olacak.

Ancak hakemler Hamilton’ın geçen haftasonu Japonya’da güvenlik aracı arkasındaki sürüşü nedeniyle ceza vermiş olsaydı durum daha da farklı olabilirdi.

Alonso "Bu şampiyonluğu artık düşünmüyorum. Şampiyon pist dışında belirlendi. " dedi antrenmanlar öncesi Sky TV’ye yaptığı açıklamada.

Dün hakemler kurulu bu konuyu tartışmak için bir araya gelmişti. Hamilton, güvenlik aracı arkasında tehlikeli sürüş yapmak ve Vettel ve Webber arasındaki kazaya sebep olmakla suçlanıyordu.

Alonso bu konu hakkında "Pilotlar toplantısının bir amacı yok. Charlie Whiting ve diğer hakemlerin diyeceklerini dinlemek için oraya gidersiniz. 21 pilotun düşüncesi ayrı, Charlie ve diğer yetkililerin ayrı. Sanki duvara konuşuyorsunuz gibi oluyor."

"Zaman harcamamak ve araç içerisinde eğlenmek daha iyi. " dedi.

Sıralamalar sonrasında pozisyonu için gazetecilerle konuşan Alonso "4.lük şampiyonluk mücadelesi bakımından başlanılabilecek en kötü pozisyon."

"Bugünkü sonuçtan ve bu hafta yaşananlardan dolayı biraz kötümserim. Bu sene kaderimde şansımın olmadığına inanıyorum."

"Ancak yarın yağmur bekleniyor ve yağmurlu yarışlarda neler yapabildiğimi biliyorum. Yarın için yağmur olması için dua ediyorum. O zaman belki şansım olabilir." dedi.

26 yaşındaki Alonso bu sene Mclaren ile geçirdiği sezonda geçen senelere göre daha fazla iniş ve çıkış yaşadığını söyledi ve sıralamaların ardından kızgın olduğunu kabul etti.

Alonso "İyi pozisyon elde edemediğimde ve yapabileceğimi yapamadığım zamanlarda sinirli oluyorum. Bu normal" dedi.


Yorumlar

  1. ispanyol çocugu falonso o dönem geri beslemesiz tabii…çin yarışı öncesi zannediyorki hamilton kazanır şampiyon olur o zaman demenin bir kıymeti harbiyesi olmaz iyisimi yarış öncesi diyeyimde hamiltonun morali bozulsun belki kaybeder. şampiyonluk ümidini kaybetmiştir. kedi ciğer mundar felsefesi burada gözler önüne serilmektedir.
    son cümlesine dikkat edin. bir çaylağa geçilmesi ve helede bu çaylağın takım arkadaşı olması ve hele ki sene başında kendisine destek verilmesine rağmen bunu değerlendirememesi sinir katsayısını yükseltmiştir. eşit statü conta yaktırır falonsoya…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir