Üreticiler, Turbo Motorların Sesini Arttırmak İçin Yeni Çözümler Deneyecekler

Formula 1 takımları, yeni araçların sesini arttırmak için Britanya GP’den sonra yeni çözümleri deneyecekler.

Sene başından beri yeni araçların sesleri en büyük sıkıntılardan birisi. Bu kapsamda İspanya’dan sonra megafon tarzı egzoz test edildi ancak bu çözümden beklenen sonuç alınamadı.

Bu kapsamda FIA akustik mühendislerini görevlendirdi. Bu konuda Ferrari yardımcı oluyor.

Sesin artması için son teklif çift egzoz olması ve turbo ile çıkış arasında megafon elementlerinin bulunması yönünde oldu.

Bu çözümün tamamlanmış halinin Britanya GP’den sonra gerçekleştirilecek sezon içi testlerde test edilmesi bekleniyor.

Çift egzoz çözümü işe yararsa, Formula 1 kurallarında gelecek sene için değişiklik yapılması gerekecek çünkü mevcut kurallar tek egzoz borusuna müsade ediyor.

Son dönemde ses eleştirileri azalsa da konunun önemi herkesin dikkatinde. Avusturya’da konuşan Raikkonen, sessizlik nedeniyle araçların hızının tam olarak anlaşılmadığını söyledi.


Yorumlar

“Üreticiler, Turbo Motorların Sesini Arttırmak İçin Yeni Çözümler Deneyecekler” için 8 yanıt

  1. Turbo basıncını düşürün.Çift turboya izin verin.Rpm limitini ve yakıt tasarrufu kuralını kaldırın.Araçlar canavar gibi ses çıkarır o zaman.

  2. Raikkonen’ in yorumu kesinlikle doğru. Yarış izlerken 340 km hızların görüldüğü Kanada yarışının o uzun düzlüğünde araçlar çok yavaşmış gibi bir izlenim oluyor. Geçen sene babam “başım ağrıyor, ne zaman bitecek bu yarış” diye dert yanarken bu sene adam uyurken yarış izliyorum ruhu duymuyor ://

  3. la salak buunlar turbo değil çharcer kullanın sorun şıppadanak çözülür çünkü çarcer turbonun gördüğü görevi üstlenirken egsos çıkışına müdahale etmiyor tamam turbo kadar verimli değil ama çok da kötü sayılmaz üstelik alt devirlerde viraj çıkışlarında tork dan ötürü aciyip lastik kızaklaması görürsünüz güzel ses de cabası

  4. cift egzoz redbull a yararrr 😀

  5. Bu kadar takmaya gerek yok ve madem çift egzoz gelecek en başta kaldırılma sebebi nedir? Redbull değil mi? Geri getirince ne anlamı kalacak..Varsın sessiz olsun 343km hıza ulaşabiliyorlar geçen yıl Kanada’da bu hızı bulan olmuş mu? Şuanki görüntü en fazla 1-1.5 saniye daha yavaş araçlar.

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sorunun tek çıkış egzoz olmasından kaynaklandığını daha öncede söylemiştim. Tek çıkış egzozu sırf Redbull u durdurmak için getirdiler geri dönerse çok fena olur yine 😀

    1. Mehmet Günaydın senin bu yorumun şakadır umarım 🙂 Çift egzoz arka lastiklerin önünden çıkmayacak rahat olabilirsin Red Bull’un difüzör günleri çoktan bitti

  7. her araca büyük bir hoparlör takın banttan ses yayınlayın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir