2015’ten İtibaren Güvenlik Aracından Sonra Gridden Start Olacak!

Autosport’ta çıkan son habere göre 2015’ten itibaren güvenlik aracından sonra gridden start alınacak.

Son haftalarda gerçekleştirilen toplantılarda, yarışların nasıl daha zevkli hale geleceği konusunda bazı fikirler masaya yatırılıyor.

Yapılan toplantılarda güvenlik aracından sonraki hareketli startın yeteri kadar heyecan yaratmadığı sonucuna varıldı. Öyle olunca hareketli start yerine gridden normal start fikri masaya yatırıldı.

Son haberlere göre Formula 1 Komisyonu toplantısında bu fikir kabul edildi.

Bu değişiklik onaylanırsa, güvenlik aracı piste girdikten sonra tur yiyen araçlar turlarını geri aldıklarında yarış gridden başlayacak. Böyle olunca daha fazla heyecan duyulacağı düşünülüyor.


Yorumlar

“2015’ten İtibaren Güvenlik Aracından Sonra Gridden Start Olacak!” için 20 yanıt

  1. Büyük sıkıntı. Mesela yağmur yağdı, sc girdi çıktı. ee millet kurbanlık koyun gibi dizildi start ve kaza, bir daha güvenlik aracı. Pist kurumadan bir daha çıktı, bunlar pite girse arkadaki öne gelip avantaj kazanır. öndekiler lastikten tutunamaz bir daha kaza. yarışın yarısı sc arkasında geçer. yaratacağı ısınma sorunlarından bahsetmiyorum bile.

  2. nascardaki gibi çiftli kalkış biraz sıkıntı olur Formula 1’de. Herkesin yan yana gelip bir süre öyle gitmesi zor iş. Bir de Maldonado faktörünü unutmamak lazım 😛

  3. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Nascar’da olduğu gibi çift sıradan gitseler daha iyi olur bence.

  4. fikir fena değil, ısınmış frenlerin vs sorun olacağını sanmıyorum. sonuçta güvenlik aracı arkasında gidilecek birkaç tur olacak. bu süre içinde frenler zaten fazla soğuyor. genellikle güvenlik aracı ardında ısıtılmaya çalışılıyor.

    benim bildiğim bu araçlar yavaş giderken daha fazla ısınıyor. o yüzden fren vs gibi bölümler değil de aracın kendisi güvenlik aracı + yarış başlangıcı periyodunda çok fazla ısınabilir.

    genelde yağmurlu havalarda daha çok güvenlik aracı girdiği için kalkışta gridler arası büyük farklar olabilir. yada kuru pistte 30-40 turdan sonra güvenlik aracı girerse, iyice kauçuk kaplanmış yarış çizgisinden kalkanlar baya avantajlı olur.

    bunları gözardı edersek fikir gayet güzel.

  5. bu teori gerçeğe dönüşmez. turbo motorlar, elektronik frenlerin aşırı ısınması, debriyaj sorunu, 2 tur drs sisteminin çalışmayacak oluşu, 1. viraj kargaşası, gridde yanlış konumlanma, pistin kirli tarafından start alama, son 10 tur içerisinde uygulama kabiliyetinin olmaması vb bir sürü neden sayabilirim. UYGULANAMAZ…

  6. çok ısınmıs arac guvenlık aracı grınce durması bide mıllet pitstop yapıyor onları toplaması derken zaman kaybıda olur ve motorada zarar verebılır zaten turbo motor

  7. Onur Gentas avatarı

    Bu uygulaması öyle kolay bir olay değil. Ciddi anlamda çalışma yapılması gerekiyor. Detayları görmeden de çok fazla konuşmaya gerek yok. 5 tur kala sen yarışı baştan başlatabilir misin mesela?

  8. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    O zaman güvenlik aracı da girmesin, direk gride dönsün araçlar. Kırmızı bayrak gibi

  9. Saçmalık bu araçlar durduğunda frenler ve motor soğutulmazsa sıcak olan pistlerde aşırı ısınmadan bir sürü sorun çıkar pit stoplarda en fazla bi sorun çıkmazsa 2 3 saniye duruyorlar hemen kalkış yapıyorlar en arkadaki sürücü pozisyonu nu alana kadar kim bilir kaç saniye vakit kaybı olucak.

  10. oval serilerdeki gibi güvenlik aracından sonra çift sıra dizilsinler,daha mantıklı olur en azından

  11. Yanlış anlamışım sövmeye geliyordum tam, haberi duyunca keyiflendim. Son zamanlarda gelen en güzel haber. 🙂

  12. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Herhalde adamlar böyle karar alacaksa 5 gridde kalmaz, 5 otomobil sıkıntı yaşamaz.

  13. Çok güzel bir karar olmuş. 😀 Bir yarışta 4-5 kez start görebiliriz artık.

  14. Nihayet yapay olmayan bir keyifli hale getirme fikri!

  15. heyecan açısından mantıklı bir olay. Ancak araçlar zaten o kadar yarışı geçirmişken gridde duraklayınca sorunla karşılaşma ihtimalleri de var bana göre. bir de start olacağı için heyecan olacaktır ancak pozisyonlarını kaybedenler ya da startı iyi olmayanlar için kötü haber. Hadi Massa iyisin 😀

    1. Onur Gentas avatarı

      Kesinlikle var. Güvenlik aracı arkasında giderken bile bir çok sürücü sıkıntı yaşadı şimdiye kadar. Birde dururlarsa ne olur kimbilir.

    2. ercan topal avatarı

      sorun yaşarlarsa ne güzel işte. daha fazla heyecan olur :))

    3. Isınma turu bunun için var. Güvenlik aracı arkasındaki tempo ısınma turu ile benzer. Bence ısınma sorunu olmaz. Ama restart sayısına bağlı olarak debriyaj patates olabilir.

      1. ısınma turundaki araçların durumu ile zaten ısınmış araçların durumunun çok farklı olduğunu düşünüyorum 🙂

  16. saçmalığın daniskası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir