Autosport Yılın Ödülleri: Hamilton En İyi Yarış Pilotu

yazar:

kategori:

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Autosport Yılın En’leri organizasyonu yine gerçekleştirildi ve kazananlara ödülleri teslim edildi.

Yılın En İyi Yarış Pilotu: Lewis Hamilton

Lewis Hamilton geçen sene bu ödül töreninde 3 ödül almasının ardından bu seneki organizasyona en genç formula 1 şampiyonu olarak katıldı. Daha 2. senesinde, Felipe Massa’yı geride bırarak şampiyon olan Hamilton Tüm Dünya’da Yılın Yarış pilotu olarak seçildi ve İngiliz pilot ödülünü, Mclaren’de kendisinden önce şampiyonluk yaşayan Mika Hakkinen’den aldı.

Yılın Aracı: Mclaren MP4 23

Mclaren’in bu sene üretmiş olduğu MP4 23 aracı yılın en iyi yarış aracı olarak seçildi. Mclaren takımlarda şampiyonluk alamamış olsa da, Mclaren’in ürettiği MP4 23 en iyi araç seçildi ve Mclaren üst üste aynı ödülü kazanmayı başardı.

Yılın Çaylağı: Sebastian Vettel

Sebastian Vettel, ödül töreninde yılın çaylak sürücüsü ödülünü kazandı. 21 yaşındaki sürücü, Formula 1’deki ilk tam sezonunda Monza’da ilke pole pozisyonunu ve yarış galibiyetini kazandı ve bu dallarda en genç kazanan isim oldu. Vettel hem takım arkadaşı Bourdais hem de Red Bull pilotlarını geride bırakarak pilotlar klasmanında 8. oldu ve herkesi etkiledi.

Öncülük ve Yenilikler: Singapur GP

Bu ödülde kazanan isim Singapur GP oldu. Singapur’un cadde pistinde Eylül ayında formula 1’in ilk gece yarışı oldukça başarılı bir şekilde geride bırakıldı.

Yılın Ralli Aracı: Citroen C4

Ralli kategorisinde yılın aracı ödülü, son yarışta markalar şampiyonluğuna ulaşan Citroen’in C4 aracı oldu.

Yılın Ralli Pilotu: SebastianLoeb

Rallide efsane olan Sebastian Loeb, ödül töreninde beklendiği gibi yılın ralli pilotu seçildi.

Yılın En Önemli Anı: Brezilya GP

2008 yılı şampiyonunun çözümlendiği Brezilya GP, yılın en önemli anı olarak seçildi.

Değişken hava koşulları, geçişler ve son turlarda Felipe Massa ve Lewis Hamilton arasında gidip gelen şampiyonluk ile nefesleri kesen Brezilya yarışı, beklendiği gibi Yılın En Önemli anı ödülüne layık görüldü.


Yorumlar

  1. yarın başlıyor sanırım

  2. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    KonuyLa aLakasz ama bqn Jerez'De testler baslamıomuydu ??? 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir