Mosley, FOTA'nın Motor Teklifini Görmek İstiyor

yazar:

kategori:

Max Mosley, üreticilerin ilginç bir teklif yapmaları halinde standart motor fikrinden dönebileceğini söylüyor.

Geçen hafta, FIA’nın açtığı standart motor ihalesini Cosworth’un kazandığı açıklandı ve en az 4 takımın standart motorları istediği belirtildi.

Ancak aynı zamanda FOTA Cenevre’de toplandı ve birliğin standart motorlar yerine düşük maliyetli 1.8 turbo beslemeli motorları istediği ortaya çıktı.

Mosley "Şu anda karşılıklı görüşme modundayız. Teklifi kabul etmeleri daha iyi olur ancak diğerlerinin ne ile geleceğini tahmin edemeyiz. Eğer iyi teklif ile gelirlerse iyi olur. Ne yaptığımızı bilmeden çok karışık bir durum içerisine girmemizi istemiyorum."

"Şu anda bir başka takım çekilecek mi onu da bilmiyorum. Kimsenin de bildiğini düşünmüyorum."

"Ancak durum daha da kötüleşirse bir başkasını da kaybedebiliriz. Bu sezon başlamadan olur mu bunu söylemek zor. Bilinmeyen bir yerdeyiz." dedi.

Çok aşırı şekilde harcamaları düşürmeli ve Formula 1’de yenilik yapmalıyız."

"Herkesin sahip olabileceği ve ucuz motorlar ve aynı zamanda standart vites kutuları ile sistemi standartlaştırmalıyız."

"Bu yeni enerji etkili motorları getirene kadar Formula 1’in geleceğini güçlendirecek ve gelecek te bu şekilde olacak."

"Ancak insanların Formula 1’in temel hedeflerinden birisi olan, motor sporları teknolojisinde zirve olmaktan uzaklaştığını düşünmelerinden hoşlanmıyorum. Eğer kurallar başarılı bir şekilde uygulanırsa Formula 1 zirvede olmaya devam edecek." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir