Alonso, Honda Ayrılığına Şaşırdı

yazar:

kategori:

Renault ile anlaşmasını uzatmadan önce Honda takımına da geçebileceği düşünülen eski dünya şampiyonu pilot Fernando Alonso, Japon takımın F1’den ayrılma kararı almasına şaşırdığını kabul etti.

Brezilya yarışının ardından bugün Jerez’de piste çıkan İspanyol pilot, takımların spordan çekilmesinin F1 adına kötü olduğunu söylüyor.

“Çok yazık. Benim için ve padoktaki birçok insan için bu haber bir sürpriz oldu çünkü Honda F1’de uzaun zamandır yer alıyor ve en büyük takımlardan biri. Ama onlar için kolay bir karar değil ve umarım daha fazla takım bunun gibi kararlar almaz.”

Alonso, maliyetlerin düşürülmesi yönündeki girişimlerin, kalan dokuz takımın Formula 1’de uzun süreli olarak devam etmesine yardımcı olacağı konusunda umutlu.

“Şimdi tüm takımlar maliyetlerin düşürülmesi konusunda anlaşmış durumdalar ve daha az para harcamak için çözümler arıyorlar. Eminim bulacaklar. Formula1’den ayrılmadan bütçeleri azaltmak için birçok yol var."

Alonso,bugünkü testlerde sabahki küçük kazada zaman kaybetmesine rağmen en hızlı yedinci isim oldu.

“Bu sabah, pist dışına çıktım ve bariyerlere çarptım. Ama takımdakiler aracı çabuk bir şekilde tamir ettiler ve öğleden sonra problemsiz piste dönebildim. Programımız aşağı yukarı tamamlandı ve ben araca geri dönmüş olmaktan memnunum”


Yorumlar

  1. mavi gözlüklü amcamızı severimde:D:D:D bu keratayı sevmem:D

  2. bizde sni aracta gormkten memnunuz fernando baskan:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir