Todt: Bazı Takımlar Yok Olabilir

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Jean Todt, bazı Formula 1 takımlarının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini itiraf etti.

Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da düzenlemelerde birçok değişiklik yapılmıştı.

Bu değişiklik arasında en büyüğü yeni V6 Turbo motorlara geçilmesi oldu. Ancak yeni V6 motorların sesi birçok kesim tarafından eleştiri aldı.

Eleştiriye maruz kalan tek şey yeni araçların motor sesi olmadı. Araçların yeni tasarımı ve ön burun, izleyiciler ve pilotlar tarafında hoş karşılanmadı.

Son zamanlarda ortaya çıkan raporlara göre Formula 1 izleyicisi her yıl düzenli olarak azalıyor.

FIA bütün bu olumsuzlukları kaldırmak adına, yapay ses ve kıvılcım çıkarmak için çalışmalar yürütüyor.

Araçların görüntüsü adına ise resmi olarak bir adım geçtiğimiz günlerde atıldı ve gelecek yıldan itibaren bu yılki ‘saçma’ burunlar ortadan kaldırılacak.

Ancak sözde maliyeti kısıtlamak adına atılan bu adımlar, Sauber takım patronu Monisha Kaltenborn’a göre şuana kadar hiçbir işe yaramadı.

“Bana göre kesinlikle olmamız gereken yerde değiliz. En azından bizim takımımıza göre istediğimiz yerde değiliz. Ve şu ana kadar harcamaların düşürülmesi için ciddi adımlar atılmadı.”

Jean Todt şuana kadar yapılan iyileştirmelerin pek fazla işe yaramadığını itiraf ediyor.

“İtiraf emeliyim ki, maliyeti azaltma çabaları beklenenden daha sert oldu. Tam bir anlaşmanın asla olmayacağının farkındayım, bu yüzden mümkün olan en iyi uzlaşma için çalışıyoruz”

“Rüzgar tünelinde değişiklikler, Avrupa testleri ve daha farklı çözümler arayarak maliyeti azaltmaya çalışıyoruz”

“Ancak kabul etmeliyim ki bazı takımlar yok olabilir. Şuana kadar gördüğümüz bu. Ama mevcut Formula 1’in son yıllara oranla daha istikrarlı olduğuna inanıyorum. Ve evet, biz Formula 1’den yeni ekipler istiyoruz”

“ABD’nin yeni ekibi 2016 yılında gelecek. Eğer gereksinimlerimizi karşılarsa Colin Kolles’in takımı yani Forza Rossa da gelecek yıllarda burada olabilir. Ancak şu anda imzalanan veya kabul edilen birşey yok”


Yorumlar

“Todt: Bazı Takımlar Yok Olabilir” için 4 yanıt

  1. Giderlerse gitsinner 2016 ya zaten iki takim geliyo.

  2. murat aksoy avatarı

    Formula 1 den ne takımlar gitti. Leigier Minardi Stewart Jordan saymaya gerek yok. Zaten bu gidişle pistte 3-4 takım ve her takımın uydusu olmak üzere toplam 8-9 takım kalacak. O zaman bu spordan ne anlayacaksınız çokmerak eediyorum. Önemli olan sadece kazanmak mı? 96 panis’ in zaferi kimse için birşey ifade etmiyor mu? Frentzen’in 99 daki yavaş jordan ile şampiyonluk mücadelesine ne demeli? Pistte 8 Ferrari 8 Mercedes dolaşsın siz de izleyin.

  3. Artık birilerinin ağlamasından bıktık.Çekilirlerse çekilsinler.Eğer onlar için saçma sapan kurallar getirilecekse Ferrari çekilsin de toptan izlemeyelim şu sporu.

  4. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Marussia puan aldı durur fakat Caterham,Sauber,Lotus bunların çekilme ihtimali çok yüksek.Özellikle ben Lotus’un bu sezondan sonra duracağını pek zannetmiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir