2014 Avusturya GP – Pole Pozisyonu Massa’nın, Williams İlk 2 Sırada!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 8. yarışı olan Avusturya GP öncesinde pole pozisyonu sürpriz bir şekilde Williams pilotu Felipe Massa’nın oldu.

Mercedes’lerin en hızlı göründüğü hafta sonunda sıralama seansına adeta Williams’lar damgasını vurdu. Mercedes’lerin bocaladığı son seansta Williams pilotları hatasız bir şekilde seans geçirdiler.

1.08.759 yapan Massa kariyerinin 16. pole zaferini 6 yıl sonra kazanırken onu takım arkadaşı Valtteri Bottas takip etti. Bottas son seanstaki ilk derecesiyle polü kazanacak gibi görünüyordu ancak 2. turunda hata yapınca turunu geliştiren takım arkadaşına geçildi. Ancak Bu sonuçla birlikte Williams, uzun yıllar sonra (2003 Avusturya GP’den beri) ilk defa gridde ilk çizgiyi kazanmış oldu.

Mercedes’in şampiyona lideri sürücüsü Nico Rosberg 3. olarak kaybı minimum seviyede tutmaya çalışırken iki hızlı turunda birden hata yapan Lewis Hamilton yarışa 9. sıradan başlayacak.

Ferrari’den Fernando Alonso 4. olarak bu seneki en iyi sıralama derecelerinden birisini elde etti ancak Alonso pole pozisyonundan yarım saniye yavaş kaldı.

Red Bull ile son seansa kalmayı başaran Daniel Ricciardo 5. olmayı başarırken onu sezonun çaylakları Mclaren’den Kevin Magnussen ve Toro Rosso’dan Daniil Kvyat takip ettiler.

Son seansa kalmayı kıl payı başaran Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, zaman turu atanlar içerisinde en yavaş kalan isim oldu ve yarışa 8. sıradan başlayacaklar. İlk 10’u Hamilton ve Hulkenberg takip edecekler.

Sergio Perez 2. seansta 11. sırada kalarak kıl payı elenirken onu Mclaren’den Jenson Button ve Red Bull’dan Sebastian Vettel takip ettiler. Pistin kısa olması sebebiyle dereceler beklenenden de yakın oldu. İkinci seansta 0.8 sn dışında kalan sürücüler elenmekten kurtulamadılar.

Pastor Maldonado 14. olarak bu sene ilk defa takım arkadaşı Romain Grosjean’ı geride bırakmayı başardı. Grosjean ile Maldonado arasında Toro Rosso pilotu Jean Eric Vergne yer aldılar.

İlk seansta Caterham ve Marussia sürücülerinin yanında elenen isimler Sauber pilotları Esteban Gutierrez ve Adrian Sutil oldular.

Seansta bir çok sürücü pist sınırlarını aştıkları için tur zamanlarının silinmesiyle karşı karşıya kaldılar.

Poz Pilot                 Takım                 Süre         Fark  
 1. Felipe Massa          Williams-Mercedes    1m08.759s
 2. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes    1m08.846s  +0.087
 3. Nico Rosberg          Mercedes             1m08.944s  +0.185
 4. Fernando Alonso       Ferrari              1m09.285s  +0.526
 5. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault     1m09.466s  +0.707
 6. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes     1m09.515s  +0.756
 7. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault   1m09.619s  +0.860
 8. Kimi Raikkonen        Ferrari              1m10.795s  +2.036
 9. Lewis Hamilton        Mercedes
10. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes
2. Seans elenme sınırı: 1m09.657s                            Fark **
11. Sergio Perez          Force India-Mercedes 1m09.754s  +0.780s
12. Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m09.780s  +0.806s
13. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m09.801s  +0.827s
14. Pastor Maldonado      Lotus-Renault        1m09.939s  +0.965s
15. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault   1m10.073s  +1.099s
16. Romain Grosjean       Lotus-Renault        1m10.642s  +1.668s
1. Seans elenme sınırı: 1m10.821s                            Fark *
17. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari       1m10.825s  +1.311s
18. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari       1m11.349s  +1.835s
19. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari     1m11.412s  +1.898s
20. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault     1m11.673s  +2.159s
21. Max Chilton           Marussia-Ferrari     1m11.775s  +2.261s
22. Marcus Ericsson       Caterham-Renault     1m12.673s  +3.159s


% 107: 1m14.379s

Yorumlar

“2014 Avusturya GP – Pole Pozisyonu Massa’nın, Williams İlk 2 Sırada!” için 126 yanıt

  1. ve kimi nin 1.virajda neden sorun yaşadığını anlayabilmiş değilim ve ferrari bu konuda ne yapıyor sebebini biliyorlarmı ve sorunu gidermek için bir çalışma varmı.fry kimi nin 1.virajda sürekli hata yaptığını temiz tur atamadığı söylemiş.peki neden sürekli hata yapıyor.araçtamı sıkıntı var ayardamı yada pilotdamı sorun nedir.tüm turlarda aynı virajda aynı sorun varsa bir sebebi olmalı

  2. pistin bazı bölümlerinde bordürler o kadar genişki arabanın tamamı bordürlere sığdırılıpp geçirilebilir.bu durumdada 4 tekerin birden bordürlerden geçmesi söz konusu.bu yarışta bu konuda bir çok geçiş bu konuda tartışılır gibi.bordürleri bu kadar geniş olmasa skıntı olmazdı.fia nın mantığı nı anlamak zor.bu pist bildiğin a1 ring değişiklik göremedim.sabah gp3 yarışını izledim.arabaların sesi f1 arabalarının yanında kükreyen aslan gibi.f1 in sesi onun yanında sinek vızıltısı gibi kalıyor.

  3. Arıza,kaza veya lastik patlaması olmadığı sürece W05 bu yarışı pit yolundan bile başlasa kazanır.Benim korkum takım arkadaşlarının çarpışması.

  4. Sıralamaları izleyemedim ama bu son günlerde aldığım en iyi haber oldu. Çok sevindim buna ve bi okadar da şaşırdım.

    İşte asıl şimdi aracın potansiyelini görme şansımız oldu. Takım olarak inşallah iyi bir yarış çıkartabilirler ve inşallah galip Massa gelir de Ferrari ekibinin de ağzı açık kalır

    1. Massa’ya şanssızlığın ŞAMPİYONU olduğundan bol bol bol bol şanslar diliyorum, inşallah kasabın birine denk gelmez yine. Başarılar…

  5. Williamslardan birinin ilk 3e girecegini tahmin ediyordum. Pole surpriz olmadi. Zira fw 36 gercekten hizli bir arac. Takimin bu sezon podyum yapamamasinin nedeni strateji hatalariydi.
    Yarin da williamsin en kotu ihtimal podyum yapacagini düşünüyorum. 15 yildir f1 takip eden ve sadece williamsi destekleyen ben takimi yeniden zirvede gordugum icin cok mutluyum. Umarim yarin yaris zaferle sonuclanir.

  6. sonuçlardan ziyade benim merak ettiğim olay son sektördeki dışa taşıp zaman kazanma olayının önüne dereceleri silerek geçtiler. aynı dışa taşarak avantaj sağlama olayı yarışta nasıl olacak peki.

    1. muhtemelen 1-2 kez uyarı olur tekrar yapılırsa ceza gelir.

      1. öyle olacak sanırım. böyle gri alanlar olması biraz saçma olmuş. direkt kerb den sonrası çakıl alan olsaymış çok daha zor ve güzel olurdu bence. sağol cevap için.

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Massa Brezilyada çizgi ihlali yüzünden pitten geçmişti burada da bu şekilde ceza gelebilir

      1. olabilir. böyle bir cezayı da görebiliriz. bakalım yarın yarışta neler olacak. sen de sağol cevap için.

  7. OtonomAktor avatarı

    serhan acar ın kişisel sitesinde gördüğüm bir habere göre;
    ALO: “I always said that Felipe was very, very fast. Not many people believed me, but I still think he was the fastest team mate I had”
    demiş. en hızlı takım arkadaşım massaydı demiş kısaca. hem kimi ye hem evvelde hamilton a laf gitmiş 🙂

    1. Elbette Hamiltondan hizli oldugunu soyleyebilecegini sanmiyorum,ya da Hamiltondan bu yana kendini gelistirdiginemi vurgu yapmis belki,ama bencede Massa iyi bir pilot ve Alonso onure etmis eski takim arkadasini…

  8. yarın startta alonso rosbergi geçer daniel kvyatı kimi ile lewıs avlayacaklardır ki yarın bence yarışta ham rosberge bile atak yapar gibime geliyor sene başından beli rosberg startta iyi degilki bunuda kanadada gördük.

  9. ForzaFerrari avatarı

    Bu kadar abartmayın şu adamı ya. Sanki şampiyon oldu. Altı üstü takım arkadasına 0,1 fark attı. Hamilton sorun yaşamasaydı görürdüm polü. Rosberg de geliştiremedi hamiltonun spininden dolayı. Yarın neler yapabileceğini göreceğiz. Çok erken konuşuyorsunuz. Yarışı kazanamadıktan sonra hiçbir sonuç başarı kabul edilemez.

    1. Yahu, bir kere de tebrik etmeyi bilin şu adamı. Massa görür görmez savunmaya geçiyosunuz. Yarın ne olacağı bilinmez ama bugün iyi bir iş yaptı işte kabul edin.

  10. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Renkli bir sıralama turu oldu. Yarışın da böyle renkli olmasını bekliyorum. Yalız dikkat ettiniz mi bilmiyorum pist en ufak bir hatayı affetmeyen bir pist. Kaçış alanı nedeniyle yarış dışı kalma ihtimali düşük ama sıra kaybetme açısından çok riskli. O açıdan yarın Mercedes ve Williams’lar dışında yarış kazanan da olursa şaşırmam. Ama ilk 3’ten birinin kazanma ihtimali yüksek görünüyor. Kimi’ye gelince ilk seansta softlarla (Alo ile 0.3 sn civarıydı galiba fark) yavaş kalıp super soft harcaması ikinci seansta s.s. ile toparlasa da son seans için temiz lastik kalmamasına yol açtı. Gerçi ilk seansta elenme derecesi Kimi’nin derecesinde daha yavaş kaldı ama riske girmemeleri doğruydu yine de. Şu lastik ısıtma özrünü çözemediği sürece Alo’dan hızlı olabilmesi ihtimal dahilinde görünmüyor.

  11. Tamam Raikkonen hafta boyu Alonso’nun gerisindeydi ama sanki gerçekten 2 saniye yemiş gibi yorumlar yapan var. Hata yapsaydı gösterirlerdi, muhtemelen Hamilton’dan dolayı yavaşladı.

    1. Derken açıklama yaptı, ilk virajda hata yapmış. 🙂

      1. İLK VİRAJI BİR TURLU DÖNEMEDİM DEMİŞ hakikaten öyle olmalı çunku ilk sektorde 0.7 saniye geride kalıyordu 🙂 ama yarışta daha iyi olacağız cunku lastikleri ısıtmada daha iyiyiz demiş( İNŞALLAH) 🙂 RAİKKONEN BU SENEKİ ORTALAMASINDA SURERSE BU PİST ZATEN KISA YİNE TUR YER MUHTEMELEN

  12. OtonomAktor avatarı

    Raici arkadaşlar raiyi o kadar bende savundum filan ama sanirim artik kabul etmek gerekir rai bizim bildigimiz rai degil çok yavaş.

  13. Rai sen ne is yaparsin?!!!

  14. maestroalabastron avatarı
    maestroalabastron

    😀

  15. Massa bebeğim; seni çok seviyorum. Ama kendime çok kızgınım, saat tam 14:58 de kupon yaptım Massa’nın Pole almasına 40 tl yatırdım, 30 saniye sonra kuponu silip 20 tl yatırdım. 1600 TL yerine 800 TL kazandım:))

    1. gule gule harca 🙂

    2. nasıl oynanıyor açıklarmısın

  16. OtonomAktor avatarı

    Bu nasil oldu da oldu arkadaşlar ya. İki siralama turunu izleyemedim monoka ve bu yine olay cikti bunda da. Sonuca sasirdim merco ve raikkonen ne yapmış öyle ya.

  17. Kimse nedense WilliamsIn yarış kazanmasına ihtimal vermiyor. Ama Williams aerodinamik anlamda da sezon başına oranla çok gelişti. Mesela son sektörde sürekli olarak en hızlı zamanı yaptılar. Massa’nın pole aldığı tur ilk sektör derecesi 17.055. En hızlı sektör derecesi ise galiba Rosbergin 16.985. 2. sektörde de yine Massa 0.060 saniye geride. Son sektöre geliyoruz Massa 0.2 saniye alıyor. Son sektördeki virajda az savrulan avantajı yakalıyor. Demem o ki Williams yarın çatır çatır yarış kazanabilir. Bir defa Kanada da kaza yaptığı için muhtemelen Massa’nın motoru değişti. Taze bir motorla burada yarışıyor. İkinci olarak hava güneşli olursa Mercedes lastikleri aşırı ısıtabilir bu da fren soğutması adına kötü haber. Bu yüzden Mercedes limitte süremeyecektir. Massa zaten iyi kalkış yapan bir pilot. İlk viraja lider girecektir. Düzlük hızında da Williams çok iyi şayet lastik sorunu olmazsa Massa arkadaki kim olursa olsun geçilmez.

    Cuma günkü kapalı hava hariç zaten williamslar Mercedese hep yakındılar. Yarış simülasyonunun da cuma günü hafif yağmur damlaları altında yapıldığını düşünürsek ve yarın yağmur ihtimalinin zayıf olduğunu düşünürsek bence Williams yarışı kazanmaya yakın. Mercedesin bugüne kadarki motordan sonra en büyük avantajı olan lastik ısıtma durumu da frenleri zorlayan pistlerde dezavantaja dönüştü. O halde bu dezavantajıyla Mercedes artık yenilebilir pozisyona geldi.

  18. Williams ve pilotlarına tebrikler. ne kadar gönül Hamilton kazansın dese de bu yarışlık Williams pilotlarından birinin kazanmasını isterim. Mercedes genel olarak hızlı olsada, williams düzlük hızıyla karşı koyabilir.

  19. Sıralamaları izleyemedim, şu an müşterideyim. Lewis hata yapmış. Eğer Rosberg de hata yapmadıysa veya sorun yaşamadıysa bu sıralama galibiyeti Williams için hiç iyi olmadı. Gelecek motor güncellemelerinde sıkıntı yaşayabilirler.

  20. williams, zaten bu aracın hakkını neden hala veremiyor diye dşünürken 1-2 yaptılar. tebrikler. bunun her türlü sahte bir başarı olduğunun düşünüyorum. bir de yine takım arkadaşlarını geçen alonso rosberg ve ricciardoya tebrikler

  21. Uzun süredir takip etmiyordum F1 i ama madem ki koskoca şanlı Williams ilk 2 yi almış gelipte tebrik etmemek F1 izlediğim senelere saygısızlık olurdu.Tebrikler Williams.

  22. Hamilton yarın hızla yükselecektir.
    Araç inanılmaz hızlı hamilton da bu pistte gayet hızlı.
    ilk turda 4.5 sıraya yükselir Burada kilit isim rosberg rosberg in kazanması için tek yol iyi start eğer iyi bir start alırsa bottasın önünde ilk viraja dönmesi halinde kazanma ihtimali var eğer ola ki startı kötü alırsa ki alonso herseye rağmen iyi start alır o vakit hamilton rosbergin ensesine yapısır.Bu pistte rosberg yavas gözüküyor hamilton a bu pistte dayanması zor olur.

  23. Akıl ve mantık avatarı
    Akıl ve mantık

    Sanılanın aksine Williams yarışı kazanacaktır eğer kaza gibi bir durum olmazsa.Red Bull Reno’dan vazgeçecek bu yarıştan sonra muhtemelen.

  24. ortalığı yıktığımdan mütevellit, meraklanıp kapıya gelen komşularıma bir kez de buradan özür dileyeyim. hiçbiri formula1’in ne olduğunu bilmese de =)

    şükürler olsun.
    senelerdir canlı canlı toprağa gömülmek için uğraşılan felipe massa daha ölmedi, öldüğünü düşünenlere de cevabını en güzel şekliyle verdi..
    6 senedir aynı heyecan aynı merak aynı inançla takip ettiğim felipe, boşa çıkarmayıp öyle güzel bir hediye verdi ki, ömrümden giden 6 sene helali hoş olsun felipe’ye.

    yüzümü güldürdün, sevinçten ağlattın, bağırmaktan sesimi kıstırdın.
    helal olsun sana felipe massa.
    1 tanesin,
    1.

    1. Yine erken seviniyorsun gibi geliyor ama hayırlısı.Yarın yarış bitsin ondan sonra konuşalım.Bana nedense yarışı Bottas kazanacakmış gibi geliyor.

    2. Tebrikler kardesim, sevinmek hakkinizdir, insallah yarin yarisi da kazanirsiniz 😉

  25. ulen ilk yorumu ben yazayım diye asıldım klavyeye anasını satayım ,birde baktım baktım 10 cu sıradayım 🙂

  26. güzel bir yarış olacak gibi, izlenesi bir mücadele bizi bekliyor 🙂 Hamilton yükselecektir çok hızlı bir şekilde, eğer Rosberg Williamslardan kurtulup farkı açamazsa Hamilton’a geçilebilir bile…

    Ben Williams’ın yarış galibiyetine ihtimal dahi vermiyorum, saf hız olarak 🙂 yoksa yarış içinde olaylar olur falan yarış avuçlarına düşerse ne ala… Alonso’da 4. bitirse mutlu olsun 🙂 ilk tur performansı önemli… Hamilton yarış kazanırsa şaşırmam, nedense yapabilir gibime geliyor…

  27. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Massa adam Ferrari’den kurtuldu. Kurtulur kurtulmaz pol geldi. 😀

  28. Benim anlamadığım Mercedes niye Rosberge son turunu attırmadı ?

    Rakibimiz Hamilton hata yaptı içeri gel filan demiş olabilir bunlar nasıl bir takımsınız siz yahu

    1. Rosberg Hamilton’ın spininden dolayı sarı bayrak altında kalmış turunu geliştirememiş kendisi öyle dedi

    2. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Turu yavaştı.

  29. Yusuf Hitay avatarı

    sorun yaşamazlarsa mercedes’in yarış galibiyetini göreceğiz muhtemelen. hele hele hamilton bu kadar iyi bir tur atabiliyorken, haftasonu boyunca da ana lastikle herkesten hızlıyken 9. sırada yarışa başlıyor olması yılın en büyük hatası. ancak ikinci turundaki spin, sürücü ile ilgili değil gibi duruyor. genelde çime çıkıldığında araç bu şekilde tepkiler verir ama yarış çizgisinden çıkmamış gibi duruyor.

    neyse ki yarın için güzel bi yarış için gereken malzemeler bunlar.

  30. Şöyle bir gerçek var..Uzak değil kanadayı hatırlayalım..Mercedesler sorun yaşamadan önce 3. sıradaki pilotla 25 sn fark vardı ve bu fark yaklaşık 20-25 turda ancak kapandı..Tabii Perez treni olmasa 2. bile olamazdı ama şanslıydı Rosberg..

    Yarın start önemli olacak..Williams’ların Mercedes’i çok fazla arkada tutabileceğini ben sanmıyorum..İlk 2 tur geçemese bile Rosberg DRS açıldığında ataklara başlayacaktır startta 2. olan pilota. Çok geçmeden öndekini de yakalar..

    Williams’ın yarın galibiyet alması için biraz şansa ihtiyacı var. Belki bi güvenlik aracı belki Mercedes’in yaşayacağı sorunlar Williams’ı galibiyetle tanıştırabilir ancak onun dışında çok zayıf bir ihtimal..

    Sıralamada da gördük Hamilton’un ilk hızlı turunda hata yapamadan önceki hızı Williams’lardan iyiydi ki yarış performansı da Williamslardan iyi Mercedeslerin..

    Bakalım, sonuçta geçen hafta önemli bir ısınma problemi oldu Mercedeslerin, Yarın en önde değiller ve araçların arkasında atak yapmaya çalışırken yine böyle bir problem olabilir..Lastikler çabuk aşınabilir.

  31. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    valla acok sevindim massa için. tabi williams icinde umarım guzel bi yarıs cıkartırlar

  32. Hamilton’un spini bana da pek normal gözükmedi. Eski sistemde frenleme esnasındaki bu ani spinler genelde arka frenlerdeki bir arızanın habercisi olurdu. Brake-by-wire’daki durumu görmek gerekiyor.

  33. Pis geçişe uygun. Yarış simulasyonlarında 1sn den fazla fark var. Mercedes yine 1-2 nin en büyük favorisi.

  34. Lewis_Didem avatarı

    Massa ve Bottasa tebrikler sezon başından beri yaşadıkları şanssızlıkdan dolayı bir türlü istedikleri sonucu alamıyolardı.Umarım yarış çok zevkli geçer.

  35. Sir Frank Williams kenarda ayaklanacaktı neredeyse? Bu arada Massa 5 sene sonra pole aldı. Mercedes aracı lastikleri çok aşırı ısıtıyor. Frenlere aşırı yük biniyor ve soğutma sistemleri limitte gidiyor. O yüzden soft lastiklerde herkesten iyi ısıttıkları için öndeler ama süpersoftta daha aşırı ısınan lastikler frenleri altüst ediyor. Yarın yine süpersoftlarla yarış için zorlarsalar Kanadanın aynısı olur.

    BU arada söylemeyim diyorum ama bu Raikkonen ne iş yapar? Hamiltonun tur atamadığı ve galiba 1 kişinin daha sorun yaşadığı Q3’te 2 saniye fark yiyor. En azından 6. olsa Riccardonun yanında olsa yarın startta belki ilk 5’i alacak. Raikkonen Ferrari kredilerini ilk yarıda tüketti. Sezonun 2. yarısı da böyle olursa puan olarak katkısı Massayı geçmezse yine tazminatını verip kovarlar. Araç iyi olsun kötü olsun pilot konsantre olmak zorunda. Hızlı araçların hızlı pilotu olmayı herkes becerir. Vettel de becerdi, Button’da becerdi iş en hızlı olmayan araçta sabırla yarışmak.

    Raikkonenin başarılı olmasını çok isterdim. Ama gelgitleri var galiba. Günlük hayatta sorunları var gibi. Ferrari de başarılı olması için baskıda var bunu kaldıramadı. Gönül ister sezonun 2. yarısı Alonsoyu çok zorlasın, hatta Ferrarinin bu sene kazanacağı 1 yarış varsa onu kazansın ama bu zihinsel durumda pek mümkün görünmüyor. Q3’te hayal kırıklığını uğrattı herkesi.

  36. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Güzel bir sıralama oldu. Williams’ların Mercedes’lere yakın olması biraz da olsa heyecan getirdi. Hamilton gerçekten şanssızdı. Pist dışına çıktığı turda bile pole’den 0.4 sn gerideydi. Kötü bir turla bile her şekilde ilk 4’de olacaktı. Reyiz’de sıralamayı 4.bitirdi. Bizim adımıza güzel oldu. Yarın muhtemelen 4 veya 5.sıralarda yarışı sürdürecektir. Son olarakta Massa’ya tebrikler. 6 yıl sonra en ilerde olması onun adına çok güzel bir şey eğer bir aksilik yaşamazsa şahsen yarışı onun kazanmasını isterim.

  37. Massa için çok sevindim gerçekten Ferrari de şu adamı eze eze spordan soğutmuşlardı şimdi bu gazla eski hallerine döner umarım.

    Hamilton da ilk 4 te olsaydı da şu ilk 4 ün kapışmasını izleseydik.

    Redbull u bu kadar kötü olucağını zannetmiyordum. Ricciardo gene aractan en iyisini çıkardı.
    Vettele gelince araca hala alışamamış lastikleri bi türlü ısıtamıyordu son turunda ilk sektörde 1 2 tane blokaj yaptı son sektörde de çok risk aldı ama yetmedi.

    Mercedes ve Williams’a, Redbull ve Ferrari de katılabilirse en azından mücadele görürüz şu saçma araçlarla.

  38. Raikkonen muhtemelen Hamilton’ın spininden sonra yavaşladı. Zaten Rosberg, Alonso vs. hepsi yavaşladı.
    Raikkonen turunu atsaydı 6 ya da 7. falan olurdu zaten, her sektörde 0.1 sn. yiyordu Alonso’dan. Belki de yarış odaklı bir strateji izlemiştir geçtiğimiz 2 senede olduğu gibi. Ama pek sanmıyorum.

    Massa’ya tebrikler, pole pozisyonunu aldığına çok mutlu oldum. Bottas’a üzüldüm, hata yapmasaydı belki daha iyi bir tur gelecekti. İlk iki sektörde biraz yavaş gibiydi ama son sektörde kapatırdı Massa gibi.

    Rosberg istediğini aldı, 3. olmasına rağmen çok mutlu görünüyordu. Çakal bu adam. 🙂

    Hamilton’dan yine hata geldi. Topla kendini kavruk çocuk, daha önünde çok fazla yarış var ve Rosberg’in de sorun yaşamayacağının garantisi yok.

    Red Bull ise cidden güçsüz çıktı. Şapkadan birşeyler çıkar diye tahmin ediyordum ama çıkmadı.

    Güzel bir gündü, keyif aldım. 🙂

  39. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    uzun stintlerde Mercedesler 1sn daha hızlı herkesden o yüzden Williams çok sevinmesin

  40. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Birisinin Hamilton’a önce iyi turu atıp sonra takım arkadaşının önüne geçip hata yapmasını söylemesi gerek.

    Massa’ya tebrikler. “A great moment” gerçekten.

    Yarın mükemmel bir yarış olacak. Mercedes’lerin yükselme hızı nasıl olacak. Atak yapabilecekler mi? Hamilton’ın durumu nasıl olacak. Sabırsızlıkla bekliyorum yarını.

    1. Haha aynen 🙂

    2. ilk virajı kayıpsız geçip, ilk 3-4 turda 6-7 araçtan kurtulursa ve sorun yaşamazsa yarışı alır. ne güzel tahmin ama . olabilir mi olabilir 🙂

      1. F12004Alonso avatarı

        🙂 ha bide rosberg de bi sorun filan yaşarsa tabi. Nolcak hem 6 7 araç var onunde . hamiltona yol veriri 2,3 sıranın hesabini mi yapacaklar:) şu adamı efsane pilotlarla kıyaslayanlar var bide. ne içtiyseniz banada.

        1. senin pilotunla mu kıyaslayacağım ? derimde sen dışında dünya kadar taraftarı var. onlara saygısızlık olur. sen kendi üstüne alın sadece. ayrıca efsane olma sertifikası mı var ? kimine göre şumi kime prost kimine göre şampiyon olamayan jilles. sen burda istediğini yazarken millet yazamayacak mı ? bu arada kahve içiyorum. şimdi bakkala gidip alabilir ve yapabilirsin. zor olmasa gerek.

  41. Massa ve Williams’a tebrikler Hamilton 2. denemesinde sanırım araçtan dolayı spin attı umarım yarınki yarış için parça değiştirmek zorunda kalmazlar Rosberg’in açıklaması geldi az önce Hamilton’ın pist dışı ziyaretinden dolayı turumu geliştiremedim dedi. Rosberg efendi Hamilton pist dışına çıkınca kendisi de yanıyor senin gibi yeri garantileyip savrulmuyor bunu da unutma 🙂 yarın çok iyi bir yarış olacak gibi Massa kazansın.

    1. He evet ilk turundada arka kanat kopmus onun için zaman kaybetmis:)

      1. İlk turuna bişey dedik mi amcaoglu ? yazdıklarımı nasıl okudun sen

  42. Massadan sürpriz bekliyorum sezon başından beri,sonunda yaptı çok sevindim bizi mahcup etmemesine.Bakalım yarın kimlerin başına neler gelecek

  43. Sonucu belli yarış.
    İlk 10 tur umudun heyecanı sonra aynı traş.

  44. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    valla mercedes taraftarı olarak böylesi daha iyi oldu..bizimkiler akıllanır biraz neyse hamilton’un tırmanışı rosberg’in williamsı geçişi falan seyir açısından iyi olacak..1-2 hevesimizi aldık(pole ve 2. sıra anlamında ))) yarın eğer mercedes 1 ve 2. sırayı alırsa F1 bitmiştir geçmiş olsun onun dışında bol ataklı bir yarış olur Massa’da TAKIM ARKADAŞINI geçtiği için tebrikler…

  45. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Bu arada Alonso ciddi anlamda eziyor Raikonen’i.

  46. Hamilton’ın hata yaptığını düşünmüyorum ben.
    O nasıl bir hata ki düz yolda giderken araç spin atacak birden.
    İlk deneme turunda 0,4 saniye hızlıyken Hamilton bariz hata yaptı. Ancak son turunda araçta bi sorun çıktığı aşikar.
    Hamilton’ın klasik şanssızlıkları. Alıştık artık kaç yıldır saçma sapan şanssızlıklarla neler neler kaybetti Hamilton.
    Bu tip talihsiz durumları da Hamilton baskıyı kaldıramıyor şeklinde yorumlayıp kendinizi kandırmaya devam edin siz. O çok beğendiğiniz pilotlar daha takıma yeni gelmiş yeni yetme takım arkadaşlarından tokat üstüne tokat yiyior. 3ncü bölüme bile kalamıyor. Eminim çok üstündürler ama tokat yemeyi hobi olarak edinmişlerdir, vazgeçemiyorlardır.

    1. ilk turunda hata yaptı kabul bencede. kaldıki orada alonso az daha perte çıkacaktı. zaman kazanmak için risk alan pilotların hepsinin başına geldi. ikinci olayda sanki otomotik fren varmış gibi geldi. bir parça veya sistemle alakası olabilir. lastiklerde sorun göremedim ama lastikte patlamış olabilir. veya canı sıkıldı spin atayım dedi. başka türlü imkansız.

      1. Yorumları düzgün okusanız da ondan sonra bişeyler karalasanız şuraya keşke.

    2. F12004Alonso avatarı

      Hamilton hiç hata yaparmı. Hep şanssizlik. ne yapsa bahanesi vardır. bence merso bilerek yapti hamilton arkaya düşsün diye takımda kayırma var.:) 2. sektör de 0.348 saniye daha iyiyken pist dışına da rosberg çikti zaten.

      1. Dur ben sana kaçırdıklarını söyleyim Hamilton 0.4 saniyeye rağmen zorladı çünkü takım arkadaşı ile pol için yakın mücadele edeceğini biliyordu ikinci denemelerde Hamilton’ın spini sarı bayraklara neden olmuş ve Rosberg turunu geliştirememiş yani anlayacağın adam Rosberg’in Williams’lardan daha hızlı olacağını düşündüğü için zorlamaya devam etti

    3. Okuma yazma öğrenirseniz sizin için daha hayırlı olur. İyi günler…

  47. MSC-ALO-RAI avatarı

    Massa ne yaptın massa 🙁

  48. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Massa galiba yanlış hatırlamıyorsam 2008’den sonra ilk defa Pol pozisyonu aldı.Tebrik ederim…
    Mercedes’İn en büyük rakibi Willams’lar olucak demiştim dün bir haberde nitekim yanılmadımda.
    Ayrıca Frank Williams’ın yüzündeki gülücükler de beni ayrı mutlu etti. 🙂

    Hamilton şu pilotların belkide en iyisi ama bir yönü çok zayıf ondan dolayı çoğunlukla hüsrana uğruyor(tabi bunda şanssızlık payı da var).Hatta en büyük rakibi kendisi.Baskıyı hiç yenemiyor baskı altında kaldığı zaman işleri alt üst ediyor.Baskı altındayken bütün özellikleri kayboluyor.
    Hamilton ne zaman bu durumdan kurtulursa o zaman ona en iyisi diyeceğim.

    Bana göre yarın enfes bir yarış olacak.Galibiyet için favorim Massa Kanada’da kaçırdığı podyumu burada telafi edecektir.

  49. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    istikrar bakımından rai gerçekten istikrarlı turlar attı herkes 1.09 da donerken rai art arda 1.15li turlarla istikrarını korudu son turunda yaptığı inanılmaz tur ise bi anda 4 saniye hızlanıp 1.11 yapmasını sağladı.Ben böyle bişey görmedim rai napmaya çalışıyor ilk seansta boştan yere yumuşak lastik harcadı son seansta antrenman daymış gibi turlar attı araç çokta yavaş durmuyodu rai nin yine araçta rahat etmediği açık ve net ortada.

    1. Rai araçta rahat hissedene kadar herald tüm yarislarda tur yiyecek bu sene 🙂 saka biyana bende anlamadim sürekli 1.11 li turlar atip durdu 2-3 saniye yavaş kaldi motor problemi yoktur umarim ama Ferrari iyiydi bu siralamada en iyi 5. Olurdu bi Ferrari pilotu hamin sorun yasamasiyla alonso 4. Oldu raiikonenin en kotu 5-6 olması lazimdi yanilmayin Ferrari 0.5 saniye fln geride degil hamilton disari ciktigi ilk turunda ilk 2 sektör toplam 0.5 saniye hizli geliyordu yani 1 sn hala fark..

      1. Yani Ferrari gelişmis ama mmerco ve willde gelişmiş sadece force indiadan ve mclarenden uzaklasmisiz yoksa yine 8. 9. Olurduk redbulu saymiyorum onlara uygun degil pist

    2. Yusuf Hitay avatarı

      lastikleri ısıtmak için 2 tur harcadı. lastik ısıtma sorunu varsa, bu çok normal bir durum.

      ilk seansta yumuşakları kullandığı için tek hakkı vardı zaten, bu hakkını sonuna kadar kullanmış oldu.

  50. La bottas aynı raikkonene benzio veliaht :))

  51. Helal olsun Massa’ya. 0.3 saniyelik farkı görünce Massa artık bitmiş dedim, sonradan geldi 0.4 derecesini geliştirdi. Ferrari suçun Massa’da değil, takımda olduğunu anlamıştır.

    1. Ben bunu Raikkonen geldiğinde de söyledim ama bazı çok bilmiş arkadaşlar iyi ki Massa defolup gitti dediler.Gördük Raikkonen’i aynı Massa konumuna düştü.Bu da Alonso’nun yeteneklerini gösterir.

  52. Hayal aleminde yaşamayın Williams’lar sorun yaşamadığı sürece 1.liği alır.Hamilton yetişene kadar fark 30 saniye olur.

    1. Ekleme yapıyım.Rosberg’in 1.olacağını düşünmüyorum.Pek fazla bir şey yapamaz.Mercedes Williams’tan çok hızlı değil.Özellikle Rosberg hızlı gözükmüyor.

      1. F12004Alonso avatarı

        bende ekleyim yarın yarış banko rosberg in . rosberg hamiltonun spin ninden sonra sarı bayraklarda turumu geliştremedim . tek sektörde de o kadar fark kapatamazdim dedi. orta tumuşak lastiklerle de herkese 0.7 saniye fark atiyo merso. yarın 1 rosberg 2 hamilton olur yine.

        1. Klasik Rosberg sallaması onlar inanma 🙂 0.7 sn hızlı olan Hamilton Rosberg değil.Bu haftasonu hiç iyi gözükmedi zaten Rosberg.

  53. MyN1Fernando avatarı

    Sezon gitgide daha güzel olmaya başladı.Böyle sürprizler oldukça yarışlar daha zevkli geçecektir.Son yarışta 2 katı puan verileceğini de düşünürsek efsane bir sonla bitebilir.

  54. Hamilton şöyleymiş.Rosberg böyleymiş.Ne olduklarını burda gördük.Önce yarışı verdiler.Sonrada polü.B
    en diyorum Danica Patricki alalım diye.En azından görsel olarak güzel bir şey olur.En azından polü vermezdi.Eskiden fener taraftarı takım kötü gidince antremanı basıp takıma gerekli dersi verirdi.
    Odun arıyorum.

  55. o neydi gııı 😀 tamamen sürpriz oldu gerçekten

  56. hamilton rosberg’e laf atıyordu, baskıdan kendisi çıkamıyor. Fena pertledi üst üste 2 turda 😀

  57. Lewis_Didem avatarı

    Lewis ellerine vereceksin şampiyonlugu rosberge bravo sana.

  58. Hamilton tek turlarda saçmalamaya başladı istikrarlı bi şekilde.Şampiyonluk şansını azaltıyor git gide.

  59. amanın 😀 nasıl sıralama oldu öyle. yarın çok güzel bir yarış izleyeceğiz.

    williams gerçekten çok iyiydi. massa ve bottas da hız olarak birbirlerine çok yakın. yarışta takım kesinlikle uyarmalı, yoksa bottas çok gerilgen bir çocuk, saçma bir hata yapabilir.

    hamilton ilk turunda sanırım 2. sektörün sonunda 0.4 üzeri daha hızlı turla geliyordu. muhtemelen baskı yüzünden hata yaptı. 2. turunda ise frenlemede birden aracın arkası savruldu. sanırım elektronikle ilgili bir sorun.

    vettel araca alışıyordu, alışacaktı, ricciardo’yu geçecekti, hepimizi susturacaktı, o 4 kez dünya şampiyonuydu hafife alınmayacaktı. ne oldu? 😀 ricciardo darmadağın ediyor “4 kez dünya şampiyonu”nu.

    alonso’nun rai’den en az 0.4 fazlası vardı bu pistte şimdiye kadar. rai tur atmadı mı ne yaptı bilmiyorum, ama atsaydı da pek bir işe yaramazdı sanırım.

    1. Raikkonen spin atınca ortalığı yıkanlar hamilton atınca elektroniğe suç buluyor ilginç tabi insanoğlu

  60. massaya tebrikler bottas ta yine süperdi.yani bu pistte yarın kazanan bir villiams görmek sürpriz olmaz herhalde.rosberg psikolojik savaşı bir adım öne taşıdı.hamilton her zamanki gibi baskı altında hata yapma dezavantajını devam ettirdi.bu saatten sonra bu adamdan şampiyon falan olmaz.alonso her zamanki gibi maksimum neyse o.

  61. Biz Formula 1 den istediğimi bu şekildeki olaylar :))

  62. Yarin yaris çok daha zevkli olacak bu belli yanilmiyorsam alonsonunda en iyi start pozisyonu ve williamslar 1-2 🙂 hamilton zorlayacak cooookkkk zevkli olacak cooookkk yarin lys sinavi cikisinda yetiscem umarim 🙂

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Allah yardımcın olsun kardeşim sınavda.

      1. Çok sagol kardeşim 🙂

  63. Hayret, Alonso 5. olmadı.

  64. mercolar yavas kaldı ve ham hataları massa aldı son anda alonsoya tbrıkelr arac burda daha ıyı olmus ama start nasıl olacak bakalım kalkısta kaza olabılır

  65. Yusuf Hitay avatarı

    hamilton yarım saniyeye yakın hızlıydı bir de, bu kafayla şampiyon olamaz. rosberg neden bu kadar yavaş kaldı onu da anlamadım.

    williams ilk iki sırada yahu, daha güzel ne olabilir.

    vettel bayağı bayağı bu sene mağlup olacak gibi. ricciardo yine gülüyordur bence.

    1. Rosberg son turunda Hamilton’ın spininden dolayı yavaşlamak zorunda kalmış 🙂

      1. Yusuf Hitay avatarı

        ilk turu kasdetmiştim ben. orada da bottas’ı geçememişti.

        1. Evet anladım

  66. Yeahaaaaaa Williamss <3

  67. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yeeees yes yeees baby felipeee bravoo. Raikkonen spin atınca bilmiyor diyenlere Hamiltondan selamlar muhteşem bir sıralama Hamilton ne kadar beceriksiz olduğunu gösterdi kusursuz araçta herkes Vettel gibi olamaz adamsın Felipe yess yes yeees

    1. dinime küfreden müslüman olsa tabiri cuk oturur sana 🙂

    2. Pardon şu hileli araçla yarışmayınca ortalarda görünmeyen adam değil mi o Vettel.Takım arkadaşı tarafından paspas olarak kullanılmasından bahsetmiyorum bile.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Her kazanan araç hileli ise hilenin daniskası Mercedes te 😉

    3. Rai’nin Kanada’da ki spin i araç ile ilgili, enerji sisteminden kaynaklanmış

    4. Rai’nin Kanada’daki spin i araç ilgiliydi, enerji sistemi ile alakalı bi sorunmuş, açıklama yapılmıştı zaten.

  68. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    İyi oldu iyi. Yarın en azından heyecan yaşayacağız. Hep 1-2 hep 1-2 nereye kadar.

  69. Hamilton bildiğin mala bağladın ya

    FİA desen ayrı salaklık adam aracın kontrolünü kaybedip 1 sn kaybediyor o virajda de derece siliniyor.

    1. MyN1Fernando avatarı

      4 tekerlek de dışarı çıktığı için derece sayılmamalıydı zaten.

      1. Şimdi Düşündüm de derece sayıls zaten 6-7 filan olacaktı.Bu pistte geçiş yapılması müsaait ve Mercedes motoru varken super-soft yerine Softlarla başlayıp uzun bir ilk bölümün sonunda Rosbergin arkasına zaten gelmiş olur

        1. Rosbergde hamilton gelene kadar bekler zaten hic ara acilmaz 🙂

          1. Super-softlar erken biticek.Hamilton ise softlarla 25 tura yakın gidicek.Zaten Mercedes Softlarla diğer her takımdan 0.7-0.8 daha hızlı yani öndekilerin Super-softla attığı tur hızlarını tutturmada sıkıntı çekmez.

            Öndekilerin ilk pit-stopları sonucunda 10.turda filan liderliği alır atıcağı turlarla kendi ilk pitstopu sonucu Rosbergin 4-5 sn arkasına çıkar 😀

            Yalnız iyi hikaye yazdım he yarışın sonucunu da söylebilirim birazdan 😀 😀

            1. Hamilton softlarla başlayamaz. Q2’de en hızlı turunu attığı supersoft lastikler ile yarışa başlayacak.

        2. softlar ile başlayabiliyor mu ?

          1. başlayamaz. s2 de ki lastiklerle başlamak zorunda.

        3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Q2’de attıkları en hızlı turun lastikleriyle yarışa başlıyor pilotlar. O yüzden hamilton’da yarın süpersoft’la başlayacak.

          1. Öyleyse neden hikaye yazdırıyonuz bana baştan söylesenize 😀

  70. Hamilton baskiyi kaldiramiyor 2010 ve 2012 de bunun çok ornegini gördük bu sözleri Monaco gpden sonra yazmistim karsi cikmisti bazi arkadaşlar görüyoruz HAMİLTON BASKİ ALTİNDA YAPAMAZZ VEALONSOYA TEBRİKLER RAİKKONENİ YİNE BARİZ MAGLUB ETTİ

  71. Softlar ile yanlarına yaklaşılmayan Merclerin Supersoftlar ile P3’ten beri sürekli sorun yaşaması çok ilginç. Massa’ya tebrikler.

  72. Yav o hamiltonun spini nasil olur herif duz yoldan giderken sanki geri vitese takmis gobi dondu mercedes ten kayirma sinyalleri aliyor gibiyim. O araba donemez oyle ne cime cikti ne bisey oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir