Heidfeld "Oluksuz Lastikler En Büyük Mücadele"

yazar:

kategori:

BMW Sauber’den Nick Heidfeld 2009’da aracı ayarlamada en önemli faktörün yeni Bridgestone oluksuz kontrol lastiklerinin korunmasının olacağını söyledi.

Şu ana kadar yeni kanatlar tüm ilgiyi üzerine çekmiş olsa da, Alman pilot gelecek sene lastiklerin önemli olacağını düşünüyor.

Heidfeld "Aracı ayarlamada farklılıklar var ancak bu aerodinamikler yüzünden değil, genel olarak lastikler yüzünden. Herkes arka lastiklerin çılgınca aşınacağını biliyor ve bu üzerinde çalışılması gereken asıl konu."

"Çok daha az downforce var ve açıkçası bu genel olarak daha az yol tutuşuna neden oluyor ancak en büyük mücadele lastiklerde olacak. Arkaya göre önlerde daha fazla yol tutuşu var." 

"Jerez’de arka lastiğin kauçuk toplaması çok kötü.  Kimsenin ısıtamadığı Barcelona’ya göre tamamen farklı bir durum."

"Barcelona’da yumuşakların yanında sert lastikler de vardı ve yüksek downforce ile piste çıkanlar dahil kimse bunu kullanamadı."

"Arka lastiklerin bozulması temel sorun. Bu kötüancak herkes aynı durumda olduğu için az da olsa iyiliği var." dedi.

Tüm bu endişelerine rağmen Heidfeld, gelecek sene lastikleri ısıtmada sorun yaşayacağını düşünmüyor.

Heidfeld "2 farklı pistte test yaptıktan sonra lastikleri daha iyi anlamaya başladım ve aynı sorunlar olmayacak. Bu seneki lastikleri geçen seneki lastiklere göre daha kolay ve daha kısa zamanda öğrendim." dedi.


Yorumlar

  1. ön buruna hala alışamadım 😀
    bmw williams 2004 aracı gibi kobra diline benziyo 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir