Rosberg: “Hamilton’un Hatası Benim Aleyhime Oldu”

Nico Rosberg, Avusturya’da takım arkadaşı Lewis Hamilton’un hatası nedeniyle pole pozisyonunu kaçırdığına inanıyor.

Mercedes’te Lewis Hamilton hata yaparak gerilerde kalırken Rosberg ise 3. en hızlı isim olabildi. Rosberg, Hamilton’un hatası nedeniyle sallanan sarı bayrakların ardından yavaşlamak zorunda kaldığını söyledi.

Rosberg “Tabi ki Williams’ların önde olmasını beklemiyordum ancak bugün iyi iş çıkardılar ve ben her şeyi bir araya getiremedim.”

“Lewis son turunda önümde spin attı ve ben ayağımı gazdan çelmek zorunda kaldım. Öyle olunca 0.2 sn kaybettim ve gelişmem mümkün olmadı.”

“O hata benim aleyhime oldu ancak 3. sıra da iyi ve başlangıç için iyi bir yer.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: “Hamilton’un Hatası Benim Aleyhime Oldu”” için 13 yanıt

  1. Taktiksel bir açıklama. Hamilton bilerek öyle riskli bir spin atmaz. Hata yapmıştır. Rosbergin konuyu buraya çekmesi çok güzel olmuş.

  2. Aslında monaco nun benzeri bir durum oldu tam bir hesaplasma oldu muhtemelen rosberg polü alabilirdi mercedes le veya en kötü ikinci de olup pozisyonunu gelistirebilirdi avantajını her sekilde kaybetti neticede hamilton ın spini ile birlikte.
    Orada rosberg in zararı dokunmustu burada hamilton ın zararı dokundu.
    Yani puansal olarak aslında isin matematiğinde durumu esitlediler.
    Ama birde isin niyet kısmı var Rosberg isteyerek bilerek monaco da bu engellemeyi yaptı ise bu insani yönden affedilmez hertürlü elestiriye açık bir hadise olur onun dısında gerçekten dikkatsizce panikle yapılmıs artniyetsiz bir hatasya da söylenecek bir sey yok ancak herseyi gören bilen var belkide bugün polüne mal olan bu legal engelleme birseylerin diyetidir.Hatta belkide pol den baslayıp yarın kazanacağına yarın arkada mücadele içinde ciddi puanlar kaybedecek yani hiç bir sey karsılıksız kalmaz.

    1. Kim puanlar kaybedecek acaba 3. sıradan başlayan Rosberg mi 9. sıradan başlayan Hamilton mı keşke Hamilton diyet ödetseydi de 9. sırada kalmasaydı o tür çakallıklara gridde en iyi kafası çalışan Rosberg Hamilton değil

      1. Hamilton nasıl olsa en kötü 1 kaç tur içinde rosberg in yakınına gelir nereden basladığı çok önemli değil bu yüzden sartlar çok farklı sayılmaz yarın görüceğiz zaten hamilton startta 3 sıra kazanır ilk turun ardından rahatlıkla ilk 3 ü takibine alır.

        1. F12004Alonso avatarı

          siz rosberg i fazla hafife alıyorsunuz. yarişlara bakın. hep hamılton hızlı ama rosberg daha fazla puanlarla ayrılıyo yariştan. çünkü o bir alman. ayrıca yarın yarişta williamslardan birini start ta geçer. ya bottas ya massa ikisinden biri kötü start alacak. bu hep bole olmuştur. ama alonsoda onu geçebilir 2 veya 3 turda onunu açar rosberg ne alonso ne de williamslar merso ya dayanamaz. hamilton un banko kazası var bunuda unutmayın.

          1. O geçer bu geçer o kaza yapar bunlar öngörü arkadaşlar bekleyin yarını F12004Alonso seninde garezin var anlaşılan Hamilton’a adam hata yapınca akbaba gibi millet üşüşüyor başına Pol alınca arazi oluyor bu tipler

            1. F12004Alonso avatarı

              burdayız kardeşim biz. hamılton un hızına saygımız var bizim. pistteki en hızlı 2 pilottan biri bence. ama herşey hızla olmuyo. şartları lehine kullanamıyor hamılton. hizinsel sorunları var.

  3. Bırak bu işleri günah mı çıkartıyorsun adamın turu yoktu sana zararından önce kendisine oldu zararı bunu Monaco ile sakın bir tutma tutanın aklı yoktur.

    1. 🙂 sence anlarlar mı ?

  4. haydaaaaa 🙂
    adam haklı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir