Raikkonen Red Bull Ring’de Birinci Virajda Sıkıntı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, Red Bull Ring pistinin ilk virajında Ferrari aracı ile sıkıntı yaşadığı için iyi bir zaman turu atamadığını söyledi.

Avusturya’da sıralamalarda son anda son seansa kalmayı başaran Raikkonen, zaman turu atanlar içerisinde en yavaş isimdi ve 8. sırada kaldı.

Raikkonen “İlk virajda çok fazla zorlanıyordum. Bir türlü doğru şekilde dönemedim. 3 turum olduğunu biliyordum bu yüzden tekrar tekrar denedim ancak son turumda dış tarafta kalan lastikleri kilitledim ve sol ön lastiği yaktım.”

“Genel olarak o an her şey bitti. Her şey ilk viraja bağlıydı ve o andan sonra düzlükte çok fazla vibrasyon oldu. Sadece tur zamanı kaydetmek için tur attım.”

“Hayal kırıklığı yaşadım ve tüm hafta sonu boyunca tek turda zorlandım. Hızımız fena değildi ancak tek turda biraz zorlandım. Sonunda çok büyük felaket olmadı ancak yine de istediğimiz yerde değilim.”

“Yarışta lastikleri çalıştırmakta daha iyiyiz. Sadece tek turda sıkıntı yaşıyoruz. Yarışta her şey daha kolay olacaktır.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen Red Bull Ring’de Birinci Virajda Sıkıntı Yaşıyor” için 12 yanıt

  1. en iyi araca sahip mercedes pilotları bile hatalar yaptı ciddi olarak, Massa’nın turu muhteşem değildi, Bottas pole giderken hata yaptı keza, Alonso hızlı turunda 3. virajı geniş aldığı için zaman kaybetmiş, bu liste böyle uzar gider. Yani Kimi’nin ilk virajda hata yapması çok ekstrem bir durum değildi bu koşullarda, ama sıkıntı şu ki sıralamada lastik ısıtma sıkıntısını bir türlü aşamadı, yarışta artık bir avantaj getirir mi bu göreceğiz.

    bir diğer eleştirim ise şu olacak madem 1. virajda durmadan sıkıntı yaşıyorsun, son denemende biraz daha tutucu davran, 0,1 bırakırsın maksimum orada, ama en zından düzgün bir tur atma şansın artar

  2. Murat AYDIN avatarı

    Adamda moral bırakmadılar ki! Sezon başından beri Alonso’ya oynuyorlar. Hem berbat bi araba veriyorlar hem de önde olduğu yarışlarda bile adamı bi şekilde geri çekiyorlar. Neyse sezonun ortasına gelmedik daha. İşler düzelecektir inşallah.

  3. rfactor’da a1-ring pistinde en keyifli virajlardan biridir ilk viraj, oynayanlar bilir.
    iyi bir tur zamanı için mümkün olan en yüksek hızla viraja dalarsın, ağır bir fren yerine vites düşürerek yavaşlarsın bir miktar. hız olayını hafifçe abartırsan ya çıkışta dışarı uçarsın ya da inat edersen anında spin atarsın. viraj dandik gibi duruyor ama kazanacağın max. süreyi hesap ettikçe insanın iştahını açacak kadar potansiyel var bu virajda.

    kaç yıl oldu burayı oynamayalı,
    ne günlerdi eskiden sabah ezanına kadar direksiyon salladığım zamanlar..

    1. İlk viraj cidden önemli. Hatta A1 Ring zamanlarında ilk virajda yeterince iyi momentum alınabilmesi için beyaz çizgi ihlaline izin veriliyordu.
      O zamandan bu zamana çok şey değişti.

  4. Klasik Kimi style.Araçtan memnun değilseki hiç memnun değil, aracın üstüne çıkamıyor.Dışarıdan baktığınızda ne kadar zorladığını görebilirsiniz.Sıralamadaki farkın Lastik sıcaklığından dolayı olması muhtemel.İlk 5 te olsa tabiki daha iyi olurdu, ama çokda önemli olduğunu düşünmüyorum bu pistte 2 3 sıranın.Eğer hızlıysa, Drs ile geçişler kolay olacaktır , tabikide yavaşsada geçilecektir.Yarın iki pilotunda hız olarak araç neredeyse orada bitireceğini düşünüyorum.Yarış için ben pozitifim, simulasyonlarda Kimi 2 pit Alonso 3 pit denemişti, belki karşılaştırma amacıyla belki uyguluyacakları strateji için bilemiyorum yalnız rakibinden 2 3 tur sonra pite girme dangalaklığını yapmaz inşallah pit ekibi.Agresif bir strateji belirlenmesi lazım iyi bir kalkışla, Kvyat ve Magnusseni geçerse öndeki gruba yakın olur, gerçi olsa ne olacak iş stratejiye kalmışsa Allah’a kalmış demektir.Yarış için bir şansı olabilir bakacağız.

    Alonso için de bir parantez açarsak biraz rehavete girmiş durumda şu an bir yarış dışı olayı olursa kendine gelir.

  5. bu mazeretmi hep bahane…
    rainin çöküşü
    sevgili mikaya ve sene başı yorumlarına itafen geliyor mazeretler

  6. Yapacak bir şey yok. Böyle bir fırsatlar atmosferinde keşke daha iyisini yapabilseydi.

  7. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    İlk sektörde neden 0.7 saniye fark oluştuğu anlaşıldı.

  8. ForzaFerrari avatarı

    Raikkonen sus bi ya. Bıktık her sıralamadan sonra bahane üretmenden. Beceremiyorsan bırak yarışma. Elin çaylakları ne araçlarla ne sonuçlar alıyor. Sen hala mızmızlan.

    1. bahane falan yokki adam ilk viraja giremiyorum sıkıntı yaşıyorum demiş

      1. adam açık açık dönemedim yapamadım diyor bazıları hala laf sokma derdinde.

  9. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Bence Kimi eski reflekslerini kaybetti.Bunu bütün sezonu baz olarak söylüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir