Alonso: “Dördüncülükten Gurur Duymalıyız”

Fernando Alonso, Avusturya GP öncesinde dördüncülükten çok mutlu olduklarını çünkü bu pozisyonun aslında alabileceklerinden iyi bir sonuç olduğunu ve yarışta pozisyonlarını korumanın zor olacağını söyledi.

Williams’ların ilk 2 sırayı aldığı seansta Alonso 4. olurken, takım arkadaşı Kimi Raikkonen 8. sırada kaldı.

Alonso “Normal bir sıralama değildi. Olan şeyleri avantajımıza çevirdik çünkü normalde Hamilton arkamızda olmazdı.”

“Bu yüzden bu pozisyondan gurur duymalıyız.”

“Sonuç nedeniyle sakin olmalıyız çünkü bu sabah Mercedes’lerin 1.1 sn gerisinde kaldık.”

“Şimdi ise Mercedes’lerden birisi 0.1 sn önümüzde ve diğeri ise arkamızda. Bu yüzden herkesin tam potansiyelini zorlu koşullar nedeniyle göremedik.”

“Red Bull özellikle pazar günleri çok rekabetçi oluyor bu yüzden Daniel Ricciardo ile temiz lastiklere sahip olacak Sebastian Vettel’in güçlü olmasını bekliyoruz. Dördüncülüğü korumak zor olacak.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Dördüncülükten Gurur Duymalıyız”” için 4 yanıt

  1. Ana lastiklerle Ferrari nin ne kadar yavaş olduğunu görünce söyleyebileceği ancak bu olur. Sektörlerde birinci olan pilotdan Alonso nun toplam hız farkı 20 km/s olmasıda benzer motorlara sahip arkadaki pilotların neler yapabileceğidir.Durum çok renkli gözükmesede Williamsların yarışın ilerleyen saatlerinde performans kaybettikleri bir gerçek. Bu pistde çok zorladınızmı aracıda zor pistde tutuyorsunuz ve hasar gören lastikler ısı kaybıyla birlikte performansı düşürüyor.Geçiş yapmaya uygun pist ama az hata yapmalısınız.Hamilton o kızgınlıkla acele ederse kaza yapabilir… diğer türlü idareli giderse o altındaki araçla pekçok şey yapabilir. Mercedesler rüya gibi araçlar olmuşlar. Rosberg yada Hamiltonun sıragelen hataları olmasa büyük fark attıklarını görebilirdik.

  2. F12004Alonso avatarı

    şu külüstürle anca bu kadar diyor. schumacher den sonra izlediğim en iyi pilot alonso gerçekten. araçtan hep max. alan bi pilot.

  3. Dunyada avunanlar olmasa, mali goturenlerin hali ne nice olurdu.

  4. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Yarın o kadar güzel bir yarış izleyeceğiz ki bir an önce o vakti bekliyorum. 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir