FIA Harcamaları Kısıtlama Planlarını Açıklamaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

FIA, bugün Monaco’da ilerleyen saatlerde sporun geleceğini sağlama alacak olan harcamalardaki azaltma planlarını açıklayacak.

Çarşamba günü FIA ve FOTA arasında yapılan tarihi toplantı ile alınan kararların bugün FIA Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında kabul edilmesi bekleniyor.

Henüz resmi olarak detaylar açıklanmamış olsa da, alınan önlemler içerisinde testlerde büyük düşüş – muhtemelen sezon içi testler kaldırılacak- ve rüzgar tüneli kullanımında kısıtlama gibi planlar yer alıyor.

Bununla birlikte üreticilerin bağımsız takımlara daha ucuz motorlar tedarik edeceğinin garantisini vermesi ile standart motor fikrinden de dönüleceği tahmin ediliyor.

Bu hafta başında çıkan haberlerde Renault dahil 5 takımın kabul etmesi nedeniyle standart motorların kabul edileceği tahmin ediliyordu ancak araç üreticilerinin motor üretiminin kendileri için hala teknik bir mücadele olduğunu belirtmesi ve motor ömürlerinin uzatılmasıyla birlikte üreticilerin daha ucuza motor sağlama taahhütleri nu bu fikrin rafa kaldırılacağı tahmin ediliyor.

Mosley takımlara yolladığı mektupta motor üreticilerinin bağımsız takımlara 5 milyon Avroya motor sağlamaması halinde standart motorlara geçileceğini belirtmişti.

Ayrıntılara gün içerisinde sitemizden ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir