Wolff: Hamilton’ın Attığı Spin Araçtan Kaynaklamadı

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Lewis Hamilton’ın Q3’teki son zaman turunda attığı spinin araçtan kaynaklanmadığını söyledi.

Lewis Hamilton, Q3’teki ilk zaman turunda güçlü bir tur ile geldiği sırada, sekizinci virajda pist dışına taşmış ve tur zamanı iptal edilmişti.

İkinci kez piste çıkan İngiliz pilot, son zaman turunda birkez daha sorun yaşadı ve spin atarak hızlı bir zaman turu atma şansını kaçırmış oldu.

Toto Wolff, Hamilton’ın spin atmasına sebep olan problemin araçtan kaynaklanmadığını söyledi.

“Yaptığımız incelemelerin ardından araçta herhangi bir soruna rastlamadık. Bana göre bu sadece kötü bir şanstı. 10 metre geç fren yaptı ve pistin engebeli bölümünde frene biraz sertçe dokundu”

“Bütün bunlar bir araya geldiğinde aracın arkasını kaybederek spin attı”

2008’in dünya şampiyonu Hamilton, pole için çok fazla zorladığı iddialarını kabul etmiyor.

“Çok zorladığımı sanmıyorum. Hafta sonu boyunca güçlüydüm ve attığım turlar zaten oldukça iyiydi”

“Cebimde ekstra bir zamanın olduğunu biliyordum. Bunu ilk turumda kullanmayı başardım, ancak turu tamamlamak mümkün olmadı”

Rosberg ise önden kayma probleminin performansını olumsuz etkilediğini söyledi.

“Bugün çok fazla önden kayma yaşadım. Ayarlarda çok büyük değişiklikler yapmamıştık. Ancak bir anda önden kayma problemleri oluştu. Bu durumdan kurtulmak için yapabileceğim hiçbirşey yoktu”


Yorumlar

“Wolff: Hamilton’ın Attığı Spin Araçtan Kaynaklamadı” için 7 yanıt

  1. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Biz boşuna demiyoruz baskıyı kaldıramıyor diye.

  2. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Hamilton baskıyı kaldıramayan bir pilot olduğunu düşünmeye başladım. Bu şekilde şampiyon olamazsınız. Sadece hız bir yere kadar sizi taşır.

  3. Keskin sirke küpüne zarar verir.

  4. Tmm la Wolff tamam sizin Mercedes’inizde hata olmaz zaten 🙂 Hamilton kendi sayfasından sanırım hata benimdi diye yazmış zaten

  5. Buyrun iste hersey net takımda hamilton da hatanın kendisinde olduğunu söylüyor durumun analizi de net.
    Bazı aklı evvel arkadaslar da oynat uğurcum gibi video nun efendim su salisesinde yok su oldu bu oldu f1 aracı tepkime uzmanı kesildiler sırf hamiltonı aklamak için adam iki yarıstır buz gibi hatalar yapıyor arkadas bunun savunabilinecek bir tarafı yok objektif olun biraz.Her pilot hata yapar ama siz böyle bir makineye sahipken ve sampiyonaya oynuyorken tabiki yaptığınız hatalarda daha çok elestirileceksiniz.

    1. Cancan sende mi Hamilton’a garezi olanlardansın ? bu adam bugün hata yapar yarın fark atar adı Hamilton biz onu bu yüzden seviyoruz ne olacağını düşünmeden sürer Bu adam 2007’de startta Alonso’nun arkasında kaldı diye hemen o turda daha atağa kalkıp pist dışına çıktı yerinde kalsa şampiyon olacak bu yüzden adı Hamilton ayrıca aklamaya çalışan falan da yok o videodan araçla ilgili bi sorun olarak gözüktü hepsi bu

      1. Tam tersi oldukça kızgınım pol ün kaçmasından dolayı bu yüzden bu kadar yükleniyorum açıkçası son iki yarıstır fazlasıyla kudurdum oturduğum yerde bide üstüne hatalar gelince…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir