Wolff, Hamilton-Rosberg Mücadelesinin Mercedes’e Zarar Verdiğini İma Etti

yazar:

kategori:

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Lewis Hamilton ve Nico Rosberg arasındaki mücadelenin takıma zarar verdiğin ima etti.

Sezona baskın başlayan Mercedes, Kanada GP’sinde yaşadığı sorunların ardından galibiyeti Red Bull’a kaptırmıştı.

Bununla birlikte Avusturya GP’sinde Hamilton pole’ü kendi hatası nedeniyle kaçırmış, sallanan sarı bayrakların ardından Rosberg de yavaşlamak zorunda kalmıştı.

Red Bull Ring gazetecelerine demeç veren Wolff, Rosberg ve Hamilton’ın asıl hedefinin diğer takımları mağlup etmek olması gerektiğini söyledi.

“Her iki pilotumuzun da pole pozisyonu ve yarış galibiyet için maksimum derecede zorladığını biliyorum. İkisi arasında çok şiddeli bir savaş ve mücadele var”

“Bugün buradan almamız gereken ders tek rakibinizin takım arkadaşı olmadığıdır. Tek bir hafta sonu rekabetçi olabilirsiniz veya sezon sona kadar. Ancak dışarı da hala birçok güçlü takım var ve kazanmak istiyorlar. Sistemimizi gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum”

Mercedes takımlar şampiyonasında 119 puan farkla ile lider. Ancak Hamilton ve Rosberg’in galibiyet alma isteği belki de dün daha fazla risk almalarına sebep oldu.

Wolff “Ana düşman takım arkadaşınız ise belli alanlarda avantaj kazanmak istersiniz. Egemen olduğumuz bazı pistlerde vardı. Ve şimdi Red Bull’a yarış kaybettik. Bugün burada Williams’a pole’ü kaybettik”

“Ben sadece takım arkadaşını yenmeye konsantre olamazsın diye düşünüyorum. Daha geniş bir bakış açısına ihtiyaçları var”

 


Yorumlar

“Wolff, Hamilton-Rosberg Mücadelesinin Mercedes’e Zarar Verdiğini İma Etti” için 6 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Bu iki pilot şampiyon olmak istiyor ve bu en doğal hakları. Birbirlerini sene sonuna kadar zorlamaya devam edecekler ve siz müdahale edemezsiniz. Şuan F1’de keyif veren bir tek bu iki pilotun çekişmesi kaldı zaten o da olmazsa seyredilecek tarafı yok. Ama sizin araçların ısınma probleminden dolayı da artık arkadaki pilot zorlamaya korkacaktır bundan sonra.

  2. Gunaydin.

  3. ıkısıde sampıyon ben olacam derken cok zorlıyorda e bu sebepten dolyayı hatada yapılıyor en ıyı aracta olsa arkasından cok yakın gelenler olabılıyor onlarda bu hatayı affetmıyor polu alıyor yarıs kazanıyor ya bırıncı pılot belırlı olacak yada pistten piste gore kım daha ıyı ona gore zorlamak alzım ve en sonkı yarısta ıkısıde sonuna kadar zorlucak artık

  4. valla toto dansöz gibi kıvırmayacaksın. birinci pilotunu belirle öyle çık yarışlara o zaman. ayrıca sen daha geçen yarış, son yarışa kadar mücadele sürecek dedin. gazı veren sensin zaten.

    Ayrıca bu tip demeçleri medya karşısında vermende doğru değil. tek yarış pole kaçtı diye bunlar söylenmez.kaldı ki, griddeki her pilotun ilk amacı takım arkadaşını geride bırakmaktır. bunlar sadece nico ve lewis için geçerli değil.

    1. Çok doğru yorum..7 yarışta 1 pol 1 yarış galibiyeti kaçtı zannedersin şampiyonluk elden gidiyor.
      Biraz profesyonel olmaları gerek..Bu tür sorunlar olabilir üst üstede olabilir. Biraz kendine güvenmeliler..O pilotlar profesyonel zorladığında hata yapmış olabilir ama devasa puan avantajı var, bi sakin olun yani.

  5. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Doğru söylemiş. İki pilotta birbirini zorlamaları nedeniyle hata yapıyorlar pist üzerinde ve rakiplerine geçiliyorlar. Dün Hamilton 0.5 sn daha iyi bir zamanla tur atacakken aşırı zorlamadan ötürü pist dışına çıktı ve turu iptal edildi. Rosberg’de yine sarı bayraklar yüzünden turunu geliştiremedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir