Vettel Motoru Korumak İçin Yarışı Bırakmış

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel motoru korumak adına yarışı bıraktıklarını açıkladı.

Vettel 12. sıradan başladığı yarışın ikinci turunda “sürüşü kaybettiği için” yavaşladı ve birkaç saniye sonra aracı yeniden çalıştı.

Ancak bütün bunlar olurken Vettel 1 tur geride kalmıştı ve yükselme mücadelesi verdiği sırada Gutierrez ile temasının ardından ön kanadına hasar verdi.

Alman pilot BBC’ye verdiği demeçte yarışı motoru korumak için bıraktıklarını söyledi.

“Motoru korumak istedik ve bu yüzden yarışı bıraktık”

“Bugün aracımızın dayanıklı olmasını umuyorduk ama bu olmadı. Bir tur gerideydik ve puan mücadelesi vermemiz imkansızdı”

“Üçüncü kez bir sorun nedeniyle yarış dışı kaldım. Kötü bir ilk yarı oldu. Ancak bu oyunun bir parçası ve çok şey öğrendik”


Yorumlar

“Vettel Motoru Korumak İçin Yarışı Bırakmış” için 8 yanıt

  1. he he. rezil olmak istemediğinden değil yani.

  2. Redbull’da Webber sorun yaşardı, aracı bozulurdu, hep bozuk olan mı webber’e denk geliyor vetteli koruyor tutuyor takım diyorlardı.
    Şimdi 2 araçtan biri sorun yaşıyor ve bu sefer yine Vettel’e sallıyorsunuz. Webber zamanında ki durumla şimdi ki durum aynı sadece araç sahipleri farklı. Webber, Vettel’den çok mu iyi pilot?

    Araba hızlıydı diyorsunuz, evet redbull hızlıydı. Ancak kötü bir pilot olsa emin olun o araçla da şampiyon olamazdı hem de 4 yıl üst üste. F1 aracı sürerken bir çok değişken var, siz karting yaparken bile arkadaşınızın aracı 1 tık daha iyiyse yada araca alışırsa, daha iyi kullansanız bile geçemiyorsunuz.

    Parmak çocuk diyorsunuz o parmağı sevinç gösterisidir, sizlerinde vardır sevinç gösterisi çok rahatsız ediyorsa kapat televizyonu. Herkesin kendine özgü sevinçleri var.
    Ferrari 2000 serisini domine edince taraftarı oluyorsunuz, Redbull domine edince sporun içine ettiler. Redbull sporun içine etmedi, ona yetişemeyenler sporun içine etti. Şimdi de Mercedes sporun içine etmiyor, ona yetişemeyen diğerleri sporun içine ediyor.
    Alonso ve Kimi arasında bu kadar fark olduğuna inanıyor musunuz? O zaman Vettel gibi Kimi’ye de sallayın. Kimi nasıl araçta kendini rahat hissetmediği için geride kalıyorsa, aynı şekilde Vettel’de geride kalıyor. Ray gibi giden araçtan inip, böyle bir araç kullanmak kolay değil bence.
    Şansızlık adamın yakasını bırakmıyor, doğru düzgün araç kullandığı yarış yok hala adama sallıyorsunuz. İşte Türkiye’de yorum yapmak bu kadar kolay. Kısa süreli olaylar için yorum yapıyorsunuz, velev ki geri kalan yarışlarda Vettel önde bitirdi o zaman ne diyeceksiniz? Ki sorunsuz bir araç olduğunda ve kendini rahat hissettiğinde (veya sürüş stilini değiştirdiğinde) tekrar yükselişe geçeceği aşikar.

    4 yıllık şampiyonluğun 4 ünü de araca bağlamak veya şansa bağlamak sadece at gözlüğüyle bakan kişilerce saptanabilir.

    1. W05 ile Danica Patrick hatta Vettel bile şampiyon olabilir.

    2. Güzel yazmışsın sağduyulu yazmışsın objektif yazmışsın ancak bunu bile anlayamayacak ve Vettel’e her sartta bel altindan vurmaya devam edecek cok arkadaş var burada ne yazık ki!
      O yüzden zahmet etmeye gerek yok. Hızlı da olsa, yavaş da olsa, şanslı da olsa şanssız da olsa, yarışı bitirse de bitirmese de, sevinse de, üzülse de her şartta yerden yere vurulacak.
      4 yıllık nefret birikimini kusacaklar, sıkılmayacaklar.

      At gözlüğü onlara çok yakışıyor.

  3. Murat AYDIN avatarı

    Vettel geçen yıl kendisine gelen tekiler için “sürekli kazandığım için beni sevmiyorlar” diyordu. Farketmez, sürekli kaybedince de seni sevmiyoruz biz 😀

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Sebep ? Alonso’yu mahvettiği için mi ?

      1. Tolga Karanlık avatarı
        Tolga Karanlık

        Vettel önce çaylak Ricciardo’yla baş etsin, Alonso beş gömlek büyük henüz senin parmak çocuğa. Kimse kollamadı mı işte böyle ağlıyor her yarış

  4. Weber ne kadar salladıysa hala bitmedi adamın ahı 😀 Parmak çocuğun yakarışlarını dinlemek gibisi yok elleri açmış gidiyordu düzlükte 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir