Horner: “Renault’nun Bu Performansı Kabul Edilemez”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Red Bull’un kendi pistinde adeta rezil olmalarının ardından motor partnerleri Renault’nun daha fazla gelişmesi gerektiğini söyledi.

Sezonun 8. yarışı olan Avusturya GP’ye Mercedes motorlu araçlar damgasını vururken Red Bull Ricciardo ile ancak 8. olabildi.

Horner “Bugün bir sorun daha yaşadık ancak günün sonunda birlikte Renault ile 4 şampiyonluk kazandık ve o yarışlarımızın hepsi Renault ileydi. Sorunları aşma konusunda onlara güvenmeliyiz.”

“Sorunları anlamamız lazım. Motorların dondurulmuş olmasına rağmen düzeltebileceğimiz şeyler var. Ancak şu aşamada çoktan çözmüş olmamız gereken şeyler de var.”

Durum şu anda ilerlemiyor. Dayanıklılık kabul edilebilir seviyede değil. Performans kabul edilebilir seviyede değil. Renault’ta değişiklik şart. Bu şekilde devam edemez. Bu durum hem Renault hem de Red Bull için iyi değil.”

“Partnerler olarak birlikte çalışmalıyız. Gelecek sene başka bir motor olmayacak ancak rekabetçi olmak, önde olmak istiyoruz.”

“Bir şeyler yapılmalı çünkü şu anda yapılan şeyler işe yaramıyor. Yapılması gerekenler bizim işimiz değil. Bizim sorumluluğumuzda olan şeyler değil. Biz son kullanıcıyız ve şu anda motor olması gerektiği yerde olmadığı için durum sinir bozucu.” dedi.

Kendi motorlarını yapabilecekleri söylentileri için Horner “Böyle bir şey istemiyoruz. Biz şasi tasarımcısıyız. Ancak rekabetçi olmak istiyoruz ve Renault sorunları aşmak, ilerlemek için bazı şeyleri değiştirmek zorunda.”

“Gelecek sene Renault motoru kullanacağız ve belki sonrasında da. Ancak sorunları çözmeleri gerekiyor. Burada ilk 10’da 8 Mercedes vardı.” dedi.

Renault’dan Rob White “Christian’ın aracın ve güç ünitesinin tam performans gösteremediği yarıştan sonra hissettiği endişeleri ve hayal kırıklığı tamamen anlaşılır ve bizim tarafımızdan da paylaşılan şeyler.”

“Ancak mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde gelişme kaydetmeye adandık. Şu ana kadar gelişmenin işaretlerini gördük ve Red Bull ile Christian’ın beklentilerinin farkındayız.”

“Bizden nelerin beklendiğini biliyoruz ve o yönde ilerlemek zorundayız.”

“Bu durum tamamen Red Bull ile paylaşılıyor ve hedeflerin farkındayız.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Renault’nun Bu Performansı Kabul Edilemez”” için 13 yanıt

  1. Redbullun aciklamalarini hernekadar nankorce bulsamda cesaretli cikislarinida ayni oranda takdir ediyorum. Ah keske zamaninda McLarende ayni cikislari Mercedese karsi yapsaydida onca sampiyonluk heba olmasaydi…mika ve kimi gibi pilotlar ucup gitmeseydi takimdan…

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu gün Okay Karacan’ın konuşmaları çok güzeldi ve açıklayıcıydı. Kuralları koyan Mercedes şampiyon olacak bunu destekleyen en güzel mesajı Vettel Amerika GP de yarışı kazandığında telsizden verdiği mesajda vermişti. Ne demişti üstad Vettel ” Bu anları bundan sonra yaşayamaya biliriz tadını çıkaralım yes yes yes and yes again ” Bu spor ticarete dönmüş durumda şimdi kimse demesin Redbull ticaret için şampiyon yapıldı 1 değil 2 değil 3 değil 4 kere mi ticaret uğruna şampiyon yapıldı ? Tüm takımların motor gücü yaklaşık aynı seviyedeydi ve fark yoktu buluşu yapan kafayı kullanan öne geçiyordu yasaklanan onca şey sadece Redbull’un değil McLaren’in buluşlarıda buna dahildi. F Kanal çift katmanlı Difizör Egzoz beslemeli Difizör Coanda etkili egzoz en ufak delikten korkan FIA önüne geleni yasakladı yalansa yalan desin herkes. V8 motorlarının hiç bir eksiği yoktu madem bu kadar akülü araba kullanma merakları vardı ERS sistemini bu motorlara entegre ederlerdi V6 gibi düdük sesi çıkaran motorlara değil. Burası Akülü araba yarışları değil Mercedes İngilterede araç satacak diye sporun içine ettiler. kimse gelip ne Vettel ne Redbull için laf atamaz herkes eşit şartlardaydı sadece diğerlerinde Newey gibi bir dahi yoktu adamıda spordan soğuttular 4 tekerlek akülü araba yarışlarında çalışacak hali yok doğal olarak.

    1. Her ne kadar seni sevmesemde yorumuna katılıyorum.En doğru olanı ise Mercedes’in araç satışı ile olan bölüm.Spordan çekilmemeleri için yapıldı.Fakat madem diğer takımlar bunu farketti el birliği yapıp çekilme tehdidi yapabilirlerdi.

      1. Yeni motoru en cok reno istedi.V8 lerin gelisimine izin verilseydi ne olacakti saniyorsun ki.Red Bullun sampiyonluk sayisi sifir olacakti.Aglayarak cekilmekle twhdit ederek gelisim izni aldigini unutuyorsun.Duvara carotirdigi icin ihrac edilmesi gerwkiyordu.Simdi olmasi gereken oluyor.

    2. Ya ya gazoz ureticisi f1de surekli sampiyon olmali.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Öncelikle Redbull gazoz değil enerji içeçeği üretiyor hani bir şeyi takip edeceksen düzgün takip et. Redbull un 4 yıllık dominasyonunda Ferrari 2 McLaren 1 şampiyonluk kaçırdı bu onların beceriksizliği Redbull un başarısıdır dominasyonu Redbull değil sizin beceriksizliğiniz getirdi. Ha şimdi sırf Redbull 4 yıl şampiyon oldu Alonso ağladı diye bu akülü arabaları savunuyorsanız defolun gidin bu spordan.

  3. Beter olmanızı dilerim.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Sizden iyi durumdayız çok şükür 😀

      1. Ben Mercedes taraftariyim.Hani Redbullu paspas yapan.

        1. Headshot 😀

        2. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          4 durum şuan 4 sıfır o zaman paspas için 5 kez şampiyon olacaksınız öyle kullanıcaksınız o kelimeyi.

  4. bugünkü duruma bakınca red bull’un renault yakınmasına biraz hak vermedi değilim.

  5. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Fotoğraf süper. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir