Rosberg: “Beklediğimiz Gibi Bir Yarış Oldu”

Nico Rosberg, ilk pitlere kadar 3. sırada götürdüğü Avusturya GP’de sabırlı olmaları halinde iyi bir sonuç almayı beklediklerini ve bekledikleri gibi bir sonuç aldıklarını söyledi.

Yarışa 3. sıradan başlayan Rosberg, ilk virajda ikinci sıraya yükselse de ilk düzlüğün sonunda Valtteri Bottas’a geçildi. Rosberg pitlerde liderliğe yükselmeyi başardı.

Rosberg “Dürüst olmak gerekirse beklediğimiz gibi bir yarış oldu. Tam olarak beklediğimiz gibiydi.”

“Startta Valtteri’yi geçebileceğimi düşünmüştüm. Bunu başardım ancak düzlükte çok hızlılardı ve bu sayede beni tekrar geçti. Bu iyi değildi.”

“Yarıştan önce 3. sıradan başlıyor olsam bile kazanmak için çok iyi şansa sahip olduğumu biliyordum çünkü biraz daha hızlıydık ve lastikleri Williams’a göre daha iyi kullanıyorduk. En azından daha az lastik aşınması olmasını bekliyorduk.”

“Pit stoplarda biraz agresif olduk ve bu işe yaradı.” dedi.

Rosberg ayrıca yarışta takım arkadaşı Lewis Hamilton nedeniyle hiç endişelenmediğini söyledi.

Rosberg “Genel olarak son turlarda aracımda rahattım ve iyi bir farkı koruyabildim. Son turda lastiklerim biraz yavaşladı ancak ilk bir kaç virajı döndükten sonra her şeyin iyi olacağını biliyordum. Gerçekten bazı yarışlarda olduğumuz kadar yakın değildik.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: “Beklediğimiz Gibi Bir Yarış Oldu”” için 5 yanıt

  1. sayin admin ferrariden bir haber yok mu daha 🙂 . paty fary fabrikada biraz tartisma yasamis bilgisi olan varmi acaba ?? venezuella tv sinde ole diyolar

  2. Yani demiski ben ne kadar müsade ettiysem o kadar yaklastı hersey benim kontrolümdeydi.
    Bu adam hiç atak yemedi hamilton dan yanına dahi sokmuyor yarıslarda birde aklıyla yarısıyor sürekli aracı koruyan körükörüne gitmeyen bir stili var bütün bunların yanında bu kadar hızlı olması inanılmaz.

    1. Barselona’da da Hamilton hiç geçit vermedi Rosberg’e. Ne efsane pilot ama !

      1. Rosberg hiç geçit vermedi diyeceğim ama bunun için önce hamilton ın doğru düzgün bir atak yapması gerekir ama o kadar hızlı olmadığı için rosberg inde geçit vermemesi için bir neden kalmıyor.
        Söylediğin bası dertte olan diğerinden yavas bir pilotun maruz kaldığı bir durumdur.Geçit verse ne vermese ne sonuçta kendisi o kadarınıda yapamadı:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir