Hamilton, Yavaş Pit Stoplar Nedeniyle Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Avusturya yarışı esnasında pit stoplarda yavaş kaldıklarını hissetmesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

İlk turda iyi bir kalkışla yükselen Hamilton, galibiyet mücadelesine ortak oldu ancak pitlerde takım arkadaşına karşı yavaş kalan Hamilton, ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Hamilton “Takım henüz pitlerde neler olduğunu açıklamadı. Ne kadar zaman kaybettim bilmiyorum ancak pek hızlı olduklarını hissetmedim.”

“Açıkçası her yerde sürekli olarak zaman kazanmaya çalıştığımız için bu tür zaman kayıpları, pitte 2 sn kaybetmek sinir bozucu oluyor.”

“Verilere bakıp takımın söyleyeceklerini dinlemeliyiz. Belki benim konumlandırmam iyi olmamıştır. O pozisyonda gerçekten zorluyorsunuz. En azından hiç hata yapmadık. Rahatlayıp öyle düşünelim. Bu sene çok sayıda 1-2 sonucu elde etmek inanılmaz. Gelecekte bu tür sorunlar yaşamamayı umuyorum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton, Yavaş Pit Stoplar Nedeniyle Hayal Kırıklığı Yaşıyor” için 18 yanıt

  1. F2004Alonso avatarı

    Bak burda haklı hamılton. özellikle ilk pit stopta yaklaşık 1, 1.5 saniye kaybetti. Ama bu rosberg in başarsını küçültmesin. bugün gayet iyiydi. durumu kontrol ederek dengeli ve hızlı sürdü. bazı yorumcu arkadaşlar paspal bi pilot olduğunu söyluyo ama fazla küçümsüyolar. 99 dan ber izlerim f1 i paspal pilotları anlarım. rosberg iyi pilot gün geçtikçede geliştiriyor kendini .

  2. Hamilton ve Rosberg arasında ki mücadele yakın olunca; Aklımda şu sorular var hadi diyelim sen bi kaç yarıştır konumlandırma da hata yapıyorsun Mercedes pist üzerinde ki ikinci pilotumuza yarışı kazanabileceği alternatif stratejiler uyguluyoruz demişti bunun örneklerini de gördük Monaco’da kazadan dolayı Hamilton ile aynı anda pit stop yaptı Rosberg Canada’da 1 tur sonra yaptı Hamilton lastik hamuru aynı olarak Red Bull Ring’e bakıyoruz 1 tur sonra yine aynı lastik ile çıktı pitten Hamilton mı istemiyor B planını sorun nedir ??

  3. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Tamda dediğimi söylemiş Hamilton. Bugün pitlerde Rosberg’e oranla tam 1.9 sn kaybetmiş. Çok ciddi bir fark.

    Mercedes’in pitlerde açık şekilde Rosberg’e çalıştığını görmemek için kör olmak lazım. Okay Karacan’ın dediği oluyor gibi. Mercedes, Alman bir pilotla şampiyonluğu kazanmak istiyor.

    Bunu da Rosberg’in yaptığı hareketlere sürekli arka çıkarak, savunarak ve pitlerde Rosberg’i daha hızlı şekilde piste göndererek gösteriyor.

    Hamilton, Mercedes’le kontratının sonuna kadar yarışacaktır. Ama 2016’da Mercedes’te kalmayacağına eminim.

    1. 2.1 yanlış görmediysem

    2. ben körüm o zaman, Mercedes alman takımı olsa da, yöneticileri ingiliz ve avusturyalı. Takım -motor departmanı dahil- ingilterede, takımın çalışanlarının çok büyük bir çoğunluğu ingiliz… Özellikle o pit stopu yapanlar… Para Almanya’dan gelse de takımda çoğunluk ingilizler…

      Mercedes’in böyle bir şey yapmasına hiç gerek yok, saolsun Hamilton dün gördüğümüz üzere yaptıığı hatalar ile Rosberg’i zorla şampiyon yapacak, o yüzden 1,9 saniyelere gitmeden önce başka şylere bakmalı…

      bir diğer nokta ise yanlış görmediysem Mercedes Hamilton’ı önce pite almadı mı pit stoplardan birinde ? Rosberg’e kıyak geçmek isteseler Rosberg’i önce pite alırlardı olur biterdi.

      1. Bende duymuştum bir çok İngiliz çalışan olduğunu takımda ama sen şu konu da ne diyorsun farklı pit stratejisi uygulayacagını söylemişti Mercedes sene başındaki yarışlarda gördük bunu ama nedense şu ara uygulamıyorlar pistlerin şeklinden dolayı mı ne diyorsun ?

      2. önce pite almalarının sebebi bottas’tan kurtarmaktı. arka arkaya olsalar almazlardı.

        1. demek istediğimde bu işte, eğer Rosberg’e avantaj olsun istiyorlarsa Hamilton’ın Bottas’ı geçip Rosberg’i takip etmeye başlamasını isterler mi ? istemezler. Rosberg’i önce alırlardı, Bottas’ı sonra, Hamilton’da Bottas arkasında zaman kaybederdi, Rosbergte bu arada hem pozisyonunu hem lastiklerini korurdu, kimse de çıkıp böyle bir durumda Rosberg’e kıyak geçti diyemezdi, malum önde olan oydu…

          toparlarsam demek istediğimi, pit stopların kasti yavaş olduğunu düşünmek saçmalık

      3. Onur Gentas avatarı

        2. Pit stopta lewis i erken aldılar ama strateji gereği. Bottasa karşı avantaj kazanması için önce lewisi aldılar.
        Bende lewisi desteklememe rağmen takımın rosberge kıyak geçtiğine inanmıyorum. Bugün rosberg haklı bir galibiyet aldı. Ama bugün lewis de kötü yarış çıkarmadı. İkisinide tebrik etmek gerekir.

        1. Ben tebrik ediyorum Rosberg’i ayrıca Hamilton’ı da bize çok iyi bir ilk tur izlettiği için ama hani sezon başında görmüştük ya Bahreyn mesela farklı lastik stratejisi bunları ne yazık ki Monaco’dan beri görmüyoruz Hamilton Rosberg’den 1 tur sonra geliyor ve aynı hamurlarla pite salınıyor

          1. Onur Gentas avatarı

            Muhtemelen önde yalnız olmadıkları için farklı stratejiler kullanamıyor takım. Yoksa fark diğerleriyle fazla olsaydı gene aynı stratejiyi denerlerdi. Rakipler güçleniyor ve artık hata yapacak lüksleri yok.

            1. Sanırım bu bir ihtimal evet 🙂

      4. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
        Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

        Takımın başında isterse İngiltere Kralı olsun. Firma Alman ve ne olursa olsun son sözü Mercedes’in kendisi söyler. Mercedes yönetimi zaten her yarışa geliyor. Hamilton’ın sıralamalarda hata yaptığını zaten söyledik. 2. olayda ise araç bir pistteki bir tümseğe vuruyor ve Hamilton’da spin atıyor.

        Hamilton’ın önce pite girme mevzusu Bottas’ın önüne geçirmek içindi. Ama Rosberg son pitinde 3.0, Hamilton ise 4.0 sn’lik pit yapıyor. İlk pitlerde de yine 1 sn kaybediyor Hamilton. Sana göre pitlere gelene kadar Hamilton’ın daha başka hatalarına bakılabilir ama 2 sn pitte kaybetmek çok önemli bir konu.

        Aynı motoru, aynı aracı hatta ve hatta aynı motor haritasını kullandığın takım arkadaşını gerçek için pitlerde süren kazanmak çok elzem bir nokta.

        Ama Mercedes, pitlerde Hamilton’ı adeta yavaşlatıyor. Bu benim yada burada yazan birkaç arkadaşın kendi iddiası değil. Bizatihi Hamilton’ın kendisi dile getirmiş pitstoplarım yavaş kalıyor diye.

        Rosberg’e bir şey dediğimiz yok. Elinden geleni yaptı ve haklı bir zafer kazandı. Burada kızdığımız ve eleştirdiğimiz nokta; Hamilton’ın neden Rosberg’e oranla daha yavaş pitstoplar yaptığı?

        1. Onur Gentas avatarı

          Bugün o 1 saniyenin lewise yarış kaybettirdiğine inanmıyorum. Pitten çıktığında arada 2 saniyeden fazla fark vardı. Takımın rosberge çalıştığı gibi bir görüşe şuan için katılmam mümkün değil. İlerki yarışlarda da böyle hatalar olursa ozaman ayrıca değerlendirme yaparım.

          1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
            Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

            Hamilton pitlerde süre kaybetmesi kesinlikle kazanırdı gibi bir iddiam yok zaten. Ama ne olursa olsun pitlerde takım arkadaşına karşın 2 sn kaybetmek her pilot için can sıkıcı olur ve bunun nedenini merak eder.

            Benim şuana kadar görebildiklerime göre Mercedes yavaştan yavaştan Rosberg tarafına doğru bir kayma yaşıyor. Özellikle Monaco’dan sonra. Umarım yanılırım.

            1. Onur Gentas avatarı

              Umarım yanılıyorsunuzdur bencede. Artık böyle büyük takımlarda bu tür durumların yaşanması hoş olmaz.

        2. sorgulaman çok normal, Hamilton’ın zaman kaybettiği konusunda da haklısın, ama Hamilton pozisyon kaybetmedi bu yavaş pitlerden sonra, ayrıca sen direk takımı suçluyorsun ve bir komplo teorisini dile getiriyorsun, Rosberg Alman diye Hamilton’ın pit stopları yavaş oluyor diye, bende diyorum ki böyle bir şey olduğunu düşünmek saçmalık… Mercedes’in böyle bir durumda böyle bir şey yapmasına gerek olmadığı gibi, gerek olsa bile göz göre göre yapacağını düşünmüyorum. Çünkü bu çok büyük bir skandal olur ve İngiliz medyasının elinde olan F1 gibi bir spordaysanız bunu İngiliz Formula 1 starına karşı yapmak istemezsiniz… Böyle bir riski almazlar bile… alacak bile olsalar böyle göz göre göre almazlar…

          1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
            Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

            Pitstopların yavaşlaması Kanada’da başladı. Kanada’da Hamilton hiç bir neden yokken 4-4.5 sn’lik pitstoplar yaptı. Bugün en kötü takım bile artık maksimum 3.5 sn’de bitiriyor pitstopu. 2.5-3 sn arası pitstoplara artık alıştık ve şaşırmıyoruz bile. Ama Hamilton neden son 2 yarıştır Rosberg’e oranla 1-1.5 sn daha yavaş pitstoplar yapıyor?

            Hadi diyelim ki takım yavaş kalıyor. Peki neden son 2 yarıştır yaklaşık 3-4 pitstopta bu yavaş pitstopların tamamı Hamilton’ın başına geliyor?

            Yarış biter bitmez ana konuya hemen Hamilton’ın yavaş pitstopları yazmıştım. Ardından yarım saat-1 saat içinde Hamilton’ın yavaş pitleri eleştirdiği haberi düşüverdi siteye.

            Sadece ben veyahut bir kaç arkadaşım değil, Hamilton’da yavaş pitlerde neden arıyor ve bunu sorguluyor.

            Mercedes elbette göstere göstere Hamilton’a sabotaj yapamaz. Ama pitlerde daha yavaş olarak Rosberg’e az da olsa bir avantaj sağlayabilir.

            Mercedes’in, Rosberg’in formundan dolayı bir Alman pilot olan Rosberg’le şampiyonluğu kazanmak istemesi ihtimaller dışında mı sana göre?

            Mercedes’in ilk şampiyonluğunu bir Alman pilotla kazanmak istemesi bana göre çok normal. Keşke böyle şeyler hiç olmasa ama Formula 1’de politika ve milliyetçilik hisleri hiç bir zaman ortadan kalkmayacak.

            Sen farklı düşünebilirsin. Elbette buna saygı duyuyorum. Lakin benim düşüncem bu yönde. 14 yıldır Formula 1’i izlerim. Tecrübelerim bana Formula 1’de kimsenin masum olmadığını öğretmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir