Bıkkın Alonso: “Saygı Duyulmaktansa Daha Fazla Galibiyet Kazanmayı İsterim!”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Mercedes motorunun oldukça güçlü olduğu Avusturya’da bazı Mercedes motorlu araçları yendiği için keyif almadığını, galibiyet kazanmanın önemli olduğunu söyledi.

Avusturya’da ilk 9 aracın 7’sinde Mercedes motoru vardı. Alonso ise Mercedes motoru olmayan araçlar içerisinde 5. olarak en iyi dereceyi elde eden isim oldu.

Alonso “Dürüst olmak gerekirse böyle bir durumdan pek keyif almadım. 5 senedir durum buna benzer.”

“Her zaman, insanlar en iyi performansımı gösterdiğimi düşündüğü için memnun kalıyorum. Sürücüler, takım patronları ve taraftarlar yaptığım işe saygı duyuyorlar.”

“Ancak saygı duyulmamasını ve daha fazla galibiyet kazanmayı tercih ederim.”

“Şu anda o durumda değiliz. Bu yüzden daha iyi olmaya; daha fazla podyum ve galibiyet kazanmaya çalışalım. Takım daha fazla yardımcı olalım.” dedi.

Alonso ayrıca yarışın sonlarında öndeki gruba yaklaşmasını pek önemsemedi.

Alonso “Tesadüftü. Öncelikle Sergio Perez ön grubu biraz yavaşlatıyordu ve o sayede yakalıyorduk.”

“Sonunda Massa’ya yaklaştım ancak ben yaklaştığımda o kaçtı. Aynısı ilk turda LEwis ile oldu.”

“İki araç arasında inanılmaz fark var. Mercedes o ayarları tüm yarış boyunca kullansa herkese tur bindirir ancak bunu tüm yarış yapamıyorlar.” dedi.

Alonso ayrıca yarış boyunca her turunun sıralama turu modunda olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Bıkkın Alonso: “Saygı Duyulmaktansa Daha Fazla Galibiyet Kazanmayı İsterim!”” için 40 yanıt

  1. 2008 singapur’la benim gibi binlerce f1 severin saygısını kazanmıştın zaten.

  2. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sabrın bu kadarı da normal değildi zaten.Artık Raikkoneni yeniyor olmak da Alonsoyu sevindirmez olmuş.Sayısal olarak en büyük rakibi olan vettelin artık sayısal değerlerinin durmuş olması ve üstelik takım arkadaşına geçiliyor olması bile Alonsoyu etkilemez olmuş.Ve en önemlisi de gridin en iyi pilotu olarak lanse edilmesi dahi Alonso için bişeyler ifade etmez hale gelmiş.

    KAzanma sırası Ferrariye gelene kadar Alonsonun emekliliği muhtemelen gelmiş olacak.Ferrari için sorun yok.Ferrari büyük takım.İsmiyle rengiyle en büyük takım.İspatlaması gerekn bişey yok.Sonuncu da olsa pastanın en güzel yerini yiyen takım.Peki Ferrariyi en büyük yapan temel taş nedir?.Elbetteki diğer takımlardır.Küçüklü büyüklü diğer takımların F1 deki varlığıdır.Onlar olmadan Ferrarinin kazanacağı başarıların bir anlamı olmaz.O zaman F1 aynen 2005 indianapolis yarışına benzer.Ferrari o yarışı kazandı ama tekbir kişi dahi sevinmedi.Peki madem ki Ferrarinin büyüklüğü diğerlerinin bu spordaki devamlılığı ile doğru orantılı; işte o zaman bu pastadan onlara da koklatmak lazım.Onları da beslemek lazım ki maliyetlerden dolayı kaçıp gitmesinler.Bu spor çok pahalı.Kazanamadıktan sonra dönüp dolaşmanın milyarlarca para harcamanın ne faydası var.Kimisi spordan çekildi , kimisi pilotunun maaşını ödeyemiyor , kimisi sadece birkaç bin dolarcık güncelleme yapabiliyor kimisi takımı satıyor vs vs..

    Uzun lafın kısası Redbull ve Mercedesin önümüdeki yıllarda F1 de kalması garanti altına alınmış oldu.Tehdit savurma şansları kalmadı.Ferrari yine kazanmaya başlayacak ama önce biraz ara verip diğerlerinin de bişeyler atıştırmasını beklemek lazım.Aç ayı oynamaz , oynamayınca da zevki çıkmaz..
    Alonsonun ve Domenicallinin şanssızlığı ise yemek yeme sırasının diğer takımlarda olduğu zamana denk gelmeleridir.O zamanı bilen tek kişi montedir.Alonsonun monteye gidip bu tarihi öğrenmesi lazım.Bizim sıramız ne zaman gelecek diye sorması lazım.Monte nin vereceği tarihe göre kalıp kalmayacağına karar vermesi lazım.

    1. Seneye o çok bilmiş Monte için de son şans.Eğer seneye de başarı gelmezse kendini avutmasın.

  3. 30 milyon EURO’yu niye aldığını açıklamaya çalışıyor.Bu takımda önceden yer aldığı için araç ona göre hazırlandı.Raikkoneni eleştirirken onu da göz önüne almak lazım.

  4. Niye hep Ferrariye laf atıyor çek git ozaman kardeşim al santanderinide.Hem bizde kurtuluruz senin takımı etrafına toplamandan.Alonso Ferrariden ayrıldığı zaman Ferrari şampiyon olucak görüceksiniz.

  5. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    tamam alonsocugum bul daha iyi bi koltuk git orda kazan yarısları. ferrari batsın dagalsın ama yinede sen olma su takımda

  6. Asıl acı olan bu takımın Alonso geldiğinden beri bir arpa boyu yol ilerleyememesi. Aksine geri düşüyor. Spora “downgrade” terimini kazandırmayı başaran takım olduk ne yazık ki. İş sonunda özür dilenmesi gereken ilk adam da belli.

  7. ben bir ferrari fanı olarak söylüyorum bu takımdan git…seneye mclaren hondaya geç…en azından bir kumar da sen oyna….yoksa bu KÖKLÜ takımda keşkelere boğulup bi 2 yılını daha harcama…bu takım illa ki kendine iyi olsun olmasın yeni pilotlar bulacaktır…git kendini kurtar…

  8. bu şansla Ferrari’den ayrılır, Ferrari adamın ayrıldığı sezon en hızlı aracı yapar : ))) Alonso ve Ferrari çok iyi ikili, Ferrari Alonso’nun istediği aile ortamını sağlayabilecek bir takım, ki Ferrari’de böyle bir pilotu tercih edecektir. Fakat gel gör ki hızlı araç olmadan olmuyor tabi… Son 4,5 yılda Alonso’yu Ferrari’den çıkartın ve bu 4,5 senede ki takım arkadaşları olan Massa ile Raikkonen’i düşünün bu takımda… Montezemelo bile koltuğunu kaybederdi tifosilerin sokaklara dökülmesinden falan sonra o kadar söyleyeyim…

    Gidebileceği bir yer yok, gideceği yerlerinde daha hızlı araç yapacağının garantisi yok, geçen yılın en güçlü takımı bu yıl sürünüyor, Mclaren 2 senedir ortada yok, Mercedes bu seneye kadar bir var bir yoktu, Lotus geçen yıl yarış kazandı bu yıl durumları ortada, Sauber keza yine öyle… O yüzden Alonso oturduğu yerde devam etsin, ardından da Lemans’a geçsin artık Ferrari ile mi geçer, Webber’in takım arkadaşı mı olur Porsche’ta allah bilir…

  9. F12004Alonso avatarı

    yazık oluyor sana bu takımda.

  10. ForzaFerrari avatarı

    Konu dışı: Doktorlar schumacherin yatalak kalacağını söylüyorlar bu haber doğru mu?

    1. OtonomAktor avatarı

      Bende tv de öyle bir haber izledim. Umarim öyle degildir.

  11. Tarih istatistikleri yazar. Herkes Msc 7 şampiyonluk yaşadığını söyler ama 1997 yılında Villeneuve kasti çarpmasını kaç kişi konuşur. Redbull un nasıl şampiyon olduğunu yazmaz, Redbull artık son 4 yılın dünya şampiyonudur. Alonso mu Vettel mi denince muhtemelen herkes Alonso diyecektir. Ama Alonso 2 kez dünya şampiyonu oldu, Vettel 4 kez dünya şampiyonu oldu. Kimse yarın Vettelin nasıl dünya şampiyon olduğunu hatırlamayacak. Şimdiden istatistiksel olarak F1 tarihinin en büyük pilotları arasına girdi. Ama yaşayanlara şahit olanlara sorun geçtim Alonso ve Lewisi, Button ve Rai bir kaç gömlek daha üstün pilotlar. Ancak rakamlara bakıldığında en iyisi haketmediği halde Vettel.

    Adam haklı. Bir an önce tekrar Winner olmak zorunda.

    1. peki o zaman niye;
      * Ayrton Senna’yı
      * Robert Kubica’yı
      * Niki Lauda’yı
      * Alex Zanardi’yi
      * Juan Manuel Fangio’u hiç birimiz unutmuyoruz.
      Tarihe not düşebilmek için, unutulmamak için illa ki kazanmak gerekmez. önemli olan herşeyini verebilmek; A.Senna gibi canını, R.Kubica gibi kolunu, N. Lauda gibi cildini, A. Zanardi gibi bacaklarını kaybetmeyi göze alacak kadar bu işe aşık olmak. yarışmak, saf kan yarışçı olmak.

      tarihe iz düşürmek için hep en önde olmaya gerek yok

      1. ama sorun şurda güzel kardeşim. sen zannardinin fangionun sennanın fedakarlıklarını biliyorsun da.. her 1000 kişiden birisi bu böyle. he tamam ayrton sennayı herkes bilir ama mesela zannardinin neler yaşadığınıu bilen insan sayısı çok az

        1. murat aksoy avatarı

          Zanardi’nin neler başardığı birçok okulda ders kitaplarına girdi. Yeterince kişinin haberi var merak etme ancak günümüz sanal medya toplumunda bu tip değerlerin pek yeri olmadığı için siz kimsenin haberi yok sanıyorsunuz.

  12. pek haz etmem Alonso’dan ama kabul etmek lazım ki değişen tüm kurallar ve şartlara karşın pistin en istikrarlı ve en iyi pilotu. bir kaç yılı kaldı. ya başarılı bir takıma geçecek yada yeni jenerasyona karşı ezilecek. gerçi aşağıdan çok sağlam pilotlar gelemiyor olsa da yaş haddinden refleksleri ve fiziği onu yavaşlatacak. 3-4 yıl içerisine Ricciardo, Kvayt, Bianchi, Bottas ve özellikle Carlos Sainz Jr. gibi pilotlar hakimiyet kuracak… konuyla alakası yok ama bir notta N.Hulkenberg’e düşeyim, bu çocuğa da çok ama çok yazık ettiler…

    1. Nico Hulkenberg’in boy ve kilosu en büyük sorunu oldu ne yazık ki

  13. Adam resmen saygı tapınağı haline geldi. Gelin görün ki saygı ortalıkta galibiyet dolaşırken, ulaşamayınca karın doyurmuyor. En basitinden arkadaşınızla oynadığınız oyunda ne kadar iyi oynadığınız bilinse bile eğer o arkadaşınızı oyununuzun hakkı gereği yenemiyorsanız illa ki üzülür, sinirlenirsiniz. Alonso çok haklı, Ferrari ne yapmaya çalışıyor, kaç senedir erkenden odaklanılan araçlarda neden sağlam noktalar bulunmuyor, komple sorunlu doğuyor arabalar bilinmiyor. İnanılmaz sürerken karşılığını alamaması bizi de üzüyor açıkçası.

  14. OtonomAktor avatarı

    valla o performansa yazık oluyor cidden. sevmem mevmem ama alo nun hakkını veririm. şampiyon olduğu zamana göre bile kendini çok fazla geliştirmiş 4 yıldır izlemeyen ben dahi farkettim bu gelişimi fakat bu gelişim ferrari yüzünden istatistiklere dökememiş. lafları kişiliği filan aynı aynı alttan laf sokmalar nabza göre şerbet tavırlar vs. karakter için demem ama sürücü olarak çok ileri taşımış yeteneğini.

  15. Şimdi bir görüş bildirecem ama Alonso fanı arkadaşlar yanlış anlamasın; Alonso’nun Ferrari ile şampiyonluğa yaklaştığı senelerde 2010 ve 2012 evet Alonso’nun süper performansı vardı ama buna birazda rakipleri neden oldu hatta tek rakibi Vettel neden oldu Alonso’nun farkı kapattığı yarışlar hep Vettel’in sorun yaşamasına ya da bi şekilde başkasının bir 3. şahsın yarışı kazanmasına bağlı oldu Alonso Ferrari’de hep hasarı azaltmak için yarıştı 2010’dan beri

    1. O araçla daha ne yapsın abi.Elbette rakiplerinin hatası olacak.Kim ne kadar az hatayla sürerse o şampiyon oluyor zaten.Çok hızlı araçlar olmadığı zaman.

      1. Yani demek istediğim heyecan son yarışa kadar devam etmişti ama sezonun kazananı önceden belliydi özellikle de 2012 için

  16. Yusuf Hitay avatarı

    yemini bozmuş artık. kim olsa bozardı şimdiye kadar.

  17. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Şimdi şu soruları cevaplamak lazım. Ferrari’nin gücü ne kadar? Ferrari Kimi’nin gösterdiği performans gibi McLaren’den yavaş mı? Yoksa Ferrari Alonso’nun gösterdiği performans gibi en hızlı 3. otomobil mi? Yani Ferrari’nin gücü Raikkonen’in göstermiş olduğu performnans kadar da Alonso üstüne mü koyuyor?

    Eğer 1. sorunun cevabı doğru ise Alonso şu anki McLaren ile daha mı iyi sonuçlar alırdı? Veya geçen seneki Lotus ile şampiyonluk şansı daha mı fazla olurdu? Eğer 2. soru doğru ise hem Kimi hem de Massa makul hızdaki bir otomobil ile normalden yarım saniye civarında yavaş mı kalıyorlar?

    Tartışmadığım konu Alonso’nun saf hızı, istikrarı. Karekter anlamında “İspanyol zihniyetinden” dolayı sevmesemde büyük pilot.

  18. 2008 singapurdan beri sana duyulan saygı katlandı canım benim

  19. Niye bırakıp gidemiyon o zaman, dur ben söyleyim gideceği yer yok ta ondan, paralı pilotların şahı seni

    1. Alonso taraftarı değilim ama keşke bütün paralı pilotlar böyle olsa….!

  20. Onur Gentas avatarı

    Alonso eğer ayrılmazsa 2 şampiyonlukla kapatacak kariyerini. Hem kendine hem de bize yazık ediyor.

  21. 2008den sonra Alonso kendini çok geliştirdi.Zaten bunu rezalet Ferrari’yle yarışan takım arkadaşlarından görebiliriz.Ekstra 0.4 saniye kendinden katıyor.

  22. Muammer UYAR avatarı

    Spora daha dün girmiş takımlar arka arkaya sezonları domine ederken asırlık Ferrari nin şu adama 5 yıldır yaşattıkları dayanılacak gibi değil.

    1. Mercedes Ellilerde ve Otuzlarda da herkese bunu yapıyordu.Talihsiz Le Mans kazası yüzünde 35 yıl motorsporlarından çekildiler.

      1. Muammer UYAR avatarı

        Sonuç değişti mi? Şuanki takımı 2010 da almadılar mı?

        1. Yirmi yıldan fazladır F1’in içindeler. Şumi Frentzen Mercedes Junior takımının bir ürünüdür.1993 yılında giriyorlardı F1’e.Son anda yönetim kurulundaki basiretsizler yüzünden İlmor firmöasını satın alıp Sauber’e motor vererek başladılar.Mclaren’in %40’ı onlarındı.Birçok motor üreticisinin yaptığı hatayı yaptılar.Mclaren yarış kazanırken başarı Mclaren’inindi. Motor yanınca suç Mercedes’te kalıyordu.Mclaren’in tamamını almak istediler.Kabul edilmedi.Bu arada MP4-12 için motor seçimi söz konusuydu.SLS’deki motora ağır ve hantal dediler.İpler koptu.Brawn GP’yi satın aldılar.
          Motor gelişimi durdurulmuştu.Çekilmek bile gündeme geldi.Adamlar buraya ezmek için geldiler.Şu anda da bunu yapıyorlar.
          Mercedes köklü motorsporları geçmişi olan bir firmadır.Jaguarla çarpıştıkları 1955 yılındaki kazadan sonra motorsporlarından çekildiler.F1’e 1954 yılında girmişlerdi.1954 ve 1955 yılındaki şampiyonlukları ezerek aldılar.Buna ilk yarış zaferi de dahildir.

          1. Muammer UYAR avatarı

            Arkadaşım emek verip yazmışşın sağol. Bunların çoğunu(hepsini dersem yalan olur) bende biliyorum ama ben olaya yarış takımı olarak bakıyorum. 1955 ler nere? 2010 nere? Şu şartlarda ki Mercedes oluşumu takım olarak gridde yeni bir takımdır

            1. O zaman mantık nedir ki?Biri gelir öbürlerini ezer.Olaya devamlılık olarak bakarsan bu takım 1997 yılında sıfırdan kuruldu.O sporda daha önceden yer almaksa Ferrari C vitamini değilken mercedes şampiyonluklar kazanıyordu.

  23. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    gridde en fazla parayı Alonso alıyor ki bence bundan dolayı kaldı 2012’de son yarışta kaçan şampiyonluktan sonra alonso bence öylesine duruyor orda oda biliyor Ferrari’nin bi arpa boyu ilerme kaydedemeğini

  24. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Adam haklı. 5 yıldır aynı terane. Sezon sonunda takıma ”Hadi Eylallah” demesi ihtimaller dahilinde. Hatta bu ihtimalin oranı artmaya devam ediyor bana kalırsa.

  25. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Adam haklı 1-2 değil yıllardır çekiyor bu kaplumbağa takımı.

  26. valla Alonso ben de seni takdir ettim şimdi 😀 içim acıdı şu haberi yaparken. kendimi senin yerine koydum ve sonuna kadar haklı olduğuna kadar verdim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir