Basın: Fransız Üretici Honda Takımı İle İlgileniyor

yazar:

kategori:

Son gelen haberlere göre Peugeot ve Citroen markaları ile araç satan Fransız üretici PSA, Honda’nın Formula 1 takımını satın almayla ilgileniyor.

Belçika dergisi Autosportnieuws’a konuşan ismi belirsiz kaynaklar, son olarak Prost takımına motor sağlayarak F1 ile ilgili olan otomobil üreticisinin, Brackley kökenli takımı alarak F1’de aktif bir katılımcı olmayı değerlendirdiğini söyledi.

Citroen’in dünya ralli takımı, pilotlarda ve takımlarda son dünya şampiyonu ünvanına sahip ve Peugeot da Lemans yarışlarında yer alıyor.

Öne sürülene göre PSA, dünyadaki ekonomik krizden, emsalleri kadar etkilenmediği için bu adımı atmayı göz önünde bulunduruyor.

Fransız hükümeti ayrıca, iş kesintisi ve fabrika kapamalarını sınırlandırmak için Peugeot-Citroen ve Renault’a ekonomik destek teminatı veriyor.

Bunların yanı sıra 2009’daki Toro Rosso koltuğu şüphe altında olan Fransız pilot Sebastien Bourdais’in, Jenson Button ile PSA’nın pilot ikilisi olabilekleri bilgisi veriliyor.


Yorumlar

  1. PSA haberi iyi bir gelişme oldu.Sevindirici doğrusu.Bakalım…

  2. Hadi hayırlısı bakalım.Honda'nın 2009 aracı üzerindeki çalışmaları umut vericiydi.Eğer takımı satın alırlarsa sezonu iyi bir şekilde geçireceklerinden şüphem yok.Artı Honda'nın burada bırakmış oldukları tesisler çok iyi.Böylece sıkıntı yaşanmayacak…

  3. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Müthiş bir haber bir hondacı olarak takımımın f1 den ayrışıma üzülmüştüm ama f1 de herzaman olmasını istediğim peugeot un f1 e dönmesi üzüntüyü telafi eder cıtroen de çok iyi bir alternatif

  4. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    mevcut standartlaşma içerisinde f1e girmek o kadar korkutucu olmasa gerek. Ama Fransızlardansa bir arap takımı görmek isterim 😀

  5. Hakan Hakan avatarı

    işte beklenen haber bu . ya pejo yada audi'nin bunu yapmasını bekliyordum.

  6. MagicAlonso avatarı

    çok iyi bir haber F1 de olması gereken takımlardan birisi PSA grubu.zaten WRC deki son kural değişiklerinden memnun değiller.Eğer bu gerçekleşirse Loeb in F1 e gelme ihtimali çok yüksek olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir