Schumacher, Gelecek için Tekrar Vettel'i İşaret Etti

yazar:

kategori:

Michael Schumacher, gelecekte Formula 1 dünya şampiyonu olması için Vettel’in gereken özelliklere sahip olduğuna inanıyor.

21 yaşındaki Vettel, Toro Rosso ile bu 2008 sezonunda İtalya’da en genç yarış kazanan pilot olmuştu.

Alman pilot, 2009 sezonu için ise Toro Rosso’dan, grubun asıl takımı Red Bull’a geçiş yaptı.

La Gazetta dello Sport’a konuşan Schumacher: "Onu izlemekten keyif alıyorum. Kendi karakterine sahip ve bunu geliştirmesi gerekiyor. Sonrasında sonuçlar gelecektir."

"Bir gün dünya şampiyonu olacak genlere sahip. Bunu bu sene gösterdi."

Yedi dünya şampiyonluğu kazanmış emekli pilot ayrıca, radikal kural değişikliklerine rağmen 2009’da büyük sürprizler beklemediğini belirtti.

Schumacher: "Zirvedeki takımlar yine orada kalacak. Onlar, en iyi insanlara ve organizasyona sahipler. Bazı takımlar bir adım öne atabilirler ama sırf yeni kurallar yüzünden denge tersine dönmeyecek."

Bununla birlikte Schumacher, teknik değişiklikler nedeniyle gösterinin gelişebileceğini belirtti.

Schumacher: "Potansiyel olarak daha ilgi çekici bir hale gelebileceğini düşünüyorum. Ne aerodinamikçi ne de teknik tasarımcıyım. Bununla birlikte olmazsa olmaz şey, aerodinamik yükü azaltmak ve mekanik tutunmayı arttırmak"

"Bu araçlar birbirini şimdi daha yakından takip edebilecek ve belki de bu, daha fazla seyir zevki sunmak için yeterlidir."


Yorumlar

  1. eminim alonso 2005 te ferrariyle yarışsa şampiyon olurdu :)) öle bir söylemişsinki sanki schmacher değildi üstüste 5 kez şampiyon olan, schumacherin alonsoyla kıyaslanması şu anda anlamsız. Alonso henüz schumacherin 97 yıllarında. 9 yıl sonra kariyeri bitsin o zaman konusulur

  2. arkadaşlar sumi ye kötü pilot diyen yok. alonsoylada kıyaslanması gayet mantıklı. şumi nin kullandığı araçla alonsonun kullandığı araç arasında da dağlar kadar fark var bunuda gözardı etmeyin lütfen.şuminin ferrari ile bu kadar iyi olduğunu düşünürsek alonsonun o araçla neler yapabileceğini herkes benden iyi biliyor.haaa diyeceksiniz alonso ferrariye gelse,ferraride şumi kadar uzun kalamaz çünkü huysuz,o zaman vereceksin birinci pilotluğu alonsoya şumiye olduğu gibi ölünceye kadar tutacaksın elinde.mclaren bunu beceremediği için geçen sene hem takımlar hem pilotlar şampiyonluğunu kaybetti.

  3. burak bocek avatarı

    birde sürekli olarak bu tür haberlerde alonsoya pay çıkarmanızı anlamıyorum.Nedir bu alonso alonso konu alonso değil ki!eski şampiyon gençliği ve yeteneği baz alarak vettel'den bahsetmiş.haberin içine hemen alonsoyu katıyorsunuz.hangisi daha başarılı yada daha yetenekli diye de sormamış.biri 21 öbürü 28yaaşında taş çatlasa 8-10 yıl yarısır alonso vettelin nerden baksan en az 10yılı var bana göre.o zaman refleks olarak kıyaslarsınız

  4. burak bocek avatarı

    çok saçma bir mukayese.şuan yarışmıyorki schumi 40yas ile 28yası kıyaslıyorsunuz..bence alonsoyu bıle onla kıyaslamak cok yanlıs.schumıyı yenen bır o değilki hakkinende jvde damon hill de yendı.bu onları shumiden asla iyi yapmıyor

  5. 2004 de schumi neler yaptı:)) alonso 2004'ün kasımından 2005 mart ayı arasında evrim mi geçirdi 😀

  6. gene alonso diyorum 28 yaşındaki biriyle 40 yaşındaki f1 pilotu bir olmaz refleks alonso 2 ye katlar hem alonso 2005 2006 da sumuye neler yaptığını herkes biliyorrr

  7. Zamanında Alonso'nun Schumi'den daha iyi olduğunu iddia edenler neden bugün ağız değiştirdiler ki, bilen varsa parmak kaldırsın lütfen..

  8. ahh shumii nie bıraktın f1 yaaa:((( valla bir alonso taraftarı olarak seni çok seviyorum ikinizn çekişmesi bir ayrıydı yaa sen gittin ortalık amalelere kaldı:((( EN BÜYÜK SENSİN 2. ALONSO BENM İÇİN GOO SHUMİ GO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir