Jerez Testleri – Buemi Kaldığı Yerden Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Sebastien Buemi Formula 1 test döneminde hızlı performansını bugün ki Jerez testlerinin açılış gününde de devam ettirdi.

Geçen haftaki test seansını domine eden İsviçreli pilot 1:17.704 ile en hızlı isim olurken rakiplerini yanına bile yaklaştırmadı. Red Bull pilotu Peluqui virajında dışarı çıkarak kaza yaptı. Buemi bu kazadan yara almadan kurtuldu.

Buemi 2008 aracının modifiye edilmiş versiyonuyla en yakın rakibi BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld’den 1.5 saniye daha iyi bir dereceye imza attı. Alman pilot genel olarak lastik testi ve farklı set up seçeneklerinin değerlendirilmesi üzerinde yoğunlaştı.

Öğleden sonraki seansta pist üzerinde aracının durmasının ardından tedbir olarak motoru değiştirilen Heidfeld’in günü bu değişim ile birlikte aksadı. Takım arkadaşı Christien Klien ise üzerinde KERS bulunan araç ile pistteydi günü dördüncü sırada tamamladı.

BMW Sauber pilotlarının arasına Red Bull Racig takımı ile ilk resmi testine çıkan Yeni Zelandalı Brendon Hartley girmeyi başardı. F3 pilotu günü Heidfeld’in 0.3 saniye gerisinde tamamladı.

Williams test pilotu Nico Hulkenberg ise günün çok çalışan ismi oldu ve 100 tur tamamladı.

 

Pos  Driver        Team                      Time     Laps
1.  Buemi         Red Bull-Renault     (B)  1.17.704   71
2.  Heidfeld      BMW-Sauber           (B)  1.19.223   75
3.  Hartley       Red Bull-Renault     (B)  1.19.586   95
4.  Klien         BMW-Sauber           (B)  1.19.655   95
5.  Hulkenberg    Williams-Toyota      (B)  1.20.704  100

* Resmi olmayan derecelerdir


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir