Ecclestone Madalya Sistemine Destek Arıyor

yazar:

kategori:

Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone, madalya sisteminin spora dahil edilmesi için  destek arayışı içerisinde.

Ecclestone "Oldukça basit, bu Formula 1’i daha heyecanlı yapacak çünkü bu pilotların galibiyet için zorlamasına neden olacak."

"Daha fazla geçiş görürürz, pilotlar dasha fazla şans değerlendirir ve damalı bayrağa kadar birbirleri ile yarışırlar. Şu anda pilotların 2,3,4.lük ile memnun olduklarını görüyoruz ve böylece yarışın son pitlkerin ardından koşulan son bölümü sıkıcı olabiliyor."

"Pilotlar suçlanmamalı, onlar yarışçılar ancak puan sistemi onların çok tutucu olmalarına neden oluyor. Eğer şampiyon olmak istiyorlarsa öndekini yakından takip edip puansızayrılma riskine karşılık sağlam puanlar almak zorundalar."

"Ancak bu Formula 1, motor sporlarının zirvesi ve sadece en iyi pilotlar şampiyon olmalı. Formula 1 şampiyonu olmak istikrarlı olmak ya da en dayanıklı 2. olmak olmamalı."

"Geçen sene Hamilton daha ilk galibiyetini almadan bile şampiyona liderliğine yükselmişti. Bunun gibi  busene Kanada’ya kadar Hamilton, Massa ve Raikkonen gibi isimlerin tüm yarışları kazanmasına rağmen Kubica liderliğe yükselmişti. Lewis ve Robert oldukça yetenekliler ancak sistemin bu şekilde bir sonucu olması gerektiğini düşünmüyorum."

"1 yarış bile kazanamadan birisi şampiyon olamamalı ancak puan sistemini değiştirmezsek bu gerçekten olabilir."

"2003’te Michael şampiyonluğu Kimi’ye karşı sadece 2 puanla kazandı ancak Michael, Kimi’nin tek bir galibiyetine karşı 6 galibiyet almıştı. Kimi harika bir pilot ve doğal yarışçı ancak o durumda onun şampiyon olması doğru olmazdı ancak neredeyse olacaktı." dedi.

 


Yorumlar

  1. inş. hiç kimse sana destek vermezde bu saçma sapan sistemde olmaz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir