Williams "Kısıtlamalar Takımları Eşitleyecek"

yazar:

kategori:

Sir Frank Williams, kabul edilen radikal kısıtlama planlarının, bağımsız takımları bir zaman olduğu gibi üreticilere yakınlaştıracağını söyledi.

Williams "Spor sağlıklı ve yardımcı bir adım attı."

"Son yıllarda F1 takımını sürdürmek için bütçe bulabildik ancak rekabetçi bir takım için bütçe bulamadık. Bu durumu kolaylaştıracak."

"Çok büyük harcama güçleri ile üreticiler son yıllarda hayatı zorlaştırdılar ancak hiç bir zaman kendime "Ne zaman bitecek?" diye sormadım."

"Harcamalar kurallara aykırı değil ancak… şu anda harcamaları azaltma konusunda baskı altındalar  ve bu onları bize yaklaştıracak." dedi.

Williams ayrıca kendi gelecekleri hakkında iyimser olduğunu söyledi.

Williams "Gelecek seneki bütçe gelirimiz, geçen seneki 110 milyon Euro’ya göre % 90 fazla olacak."

"Her takım gibi 1-2 sponsor kaybettik ancak yeni gelecekler ile son bir kaç sene olanlara göre daha başarılı olacağız ve bazı mevcut sponsorlar da katılımını arttırdı." dedi.

 


Yorumlar

  1. Kısıtlamalar zaten Williams gibi takımların işine yaradı.Aksi halde Williams gibi köklü bir takımın F1'den ayrılması gerçekten çok üzücü olur.Honda'nın ayrılık sancıları halen üzerimizde…

  2. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Aslında duruma farklı bir yönden bakarsak üreticiler çağı Williams’ı bu noktaya getirdi. Bana göre Formula1 in ruhunu bağımsız takımlar oluşturuyor. Williams yarışmak için yarışan F1 de ki son bağımsız takım. Sporun en başarılı 2. Takımını (markaları baz alırsak) F1 den silmeyi kimsenin isteyeceğini sanmam. Ama bir şeyler yapılmazsa onlarda yok olup gidecek.

    Üreticiler sponsorlardan ve TV gelirlerinden elde edilen gelirler yetmiyormuş gibi sonu olmayan bütçelerini cömertçe kullanarak işi iyice paraya döktüler(bazıları araçların üstüne sponsor alma gereği bile duymuyordu) Haliyle ekstra geliri olmayan "Yarış Takımları" Williams gibi bu yarışa tutunmaya çalıştılar. Çoğu da Jordan gibi satılmak zorunda kaldı. Şu ekonomik kriz patlak vermese kimse ne kadar para harcadığının farkında değildi. Bazıları başarısızlığını örtmek için krizi bahane etti kolayca zarar ediyoruz çekiliyoruz dedi. belki ayrılıkların devamı da gelecek. Çünkü çoğu takım bir şeylerin promosyonunu yapıyor. Kimi daha fazla araç satmak için kimi marka imajı için kimi ülkesinin gücünü göstermek için. Zor şartlarda bunlardan vazgeçilebilir belki. Oysa Super Agurinin yada Arrows takımının nasıl spordan ayrıldığını düşünürsek kimlerin spor için adanmış olduğunu anlarız. Harcamalar böyle devam ederse F1 krizden sağ çıkamaz. Bütün takımlar harcamaların kısıtlanmasında hemfikir. Asıl sorun bunun nasıl yapılacağı. Kimse 100M$ dan fazla harcamasın diyerek bütçeler kontrol altına alınamaz. FIA bu işi en kolay yoldan halletmeye çalışıyor. Çoğu parça standart olacak ve para harcanacak fazla yer kalmayacak. Şu zor zamanlarda birkaç sene buna katlanılabilir. Ancak ileriki yıllarda spor bu şekilde bağlanmamalı. Gerçi uzun zamandır yeni teknolojilerin yolu kapalı. Kanatçıklarla kazanılan saliselerin dünyaya pek faydası yok. Hiç bilinmeyen yeni teknolojilerin bulunması daha serbest kurallar ve parayla olur. Bağımsız takımların yeri kadar üreticilerin gücüde F1 için önemli. Ama denge bağımsız takımları öldürmeyecek şekilde olmalı. Bu dengeyi kurması gereken kişileri de herkes biliyor. Ama şuana kadar bunu beceremediler ne yazık ki.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Williams inadım inat dedi takımı yokluğa mahkum etti gerçi kendi doğrularınca haklıdır ve onlara uymak zorundadır ,bu büyük arenada bir varoluş bir başkaldırış mücadelesi vermeye çalıştı ve bundada başarılı oldu gerçi verdiği mücadelenin başarıya ulaşması için kendini büyütüp geliştirmek yerine diğer büyükleri kısıtlandırarak küçülttü ve bu da Williams adına ne kadar sevindirici ise F1 severler , teknoloji ve ilericilik manasında bir o kadar kötü ;N.Ş.A.(normal şartlar altında) belkide ulaşamayacağı şeylere sırf hırsları uğruna F1 i küçülterek ulaşacaklara yazıklar olsun ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir