Horner: Vettel’in Üzerinde Büyük Bir Kara Bulut Var

yazar:

kategori:

Avusturya’ya galibiyet hedefiyle gelen Sebastian Vettel ve Red Bull için işler pek te istedikleri gibi gitmedi.

Sebastian Vettel sıralama turlarının ikinci bölümünde elenirken, Daniel Ricciardo beşinci olabilmişti.

Yarışta ise Sebastian Vettel bu yıl birçok kez olduğu gibi yine bir problem yaşamış ve gerilere düştükten sonra yarışı bırakmıştı.

Montreal’de kariyerinin ilk galibiyetini elde eden Daniel Ricciardo ise aracın düzlük performansı nedeniyle trafiğin ortasında kalarak yarışı sekizinci sırada noktalamıştı.

Yarışın ardından açıklama yapan Avustralyalı pilot “Bizim için büyük bir yarış değildi. Yapmamız gereken birçok iş var” dedi.

Renault’un performansı nedeniyle çaresiz durumda olan Red Bull takım patronu Christian Horner, birkez daha teknik problem yaşayadan Sebastian Vettel için” “Sebastian’ın üzerinde büyük bir karabulut var.” ifadelerini kullandı.

İngiliz patron takımın şuanki formuna şaşırdığını itiraf ediyor.

“Şuan ki takım geçen yıl yarış kazanan ve şampiyonluğu elde eden insanlar ile aynı kişiler. Sorunları anlamak mümkün değil”

Son dört yılın dünya şampiyonu Sebastian Vettel de üst üste karşılaştığı sorunlar sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyor.

“Puan kazanamıyorum ve bu duruma kimse yardım edemiyor. Bu durum biraz acı verici. Açıkçası sezonun ilk yarısında pek çok kez sorun yaşadım ve yarışları tamamlamak mümkün olmadı”

“Elbette evimizden iyi puanlar ile ayrılabilirdik. Ancak hafta sonu boyunca kötü şans peşimizi bırakmadı ve bu durum biraz acıtıyor”

“Acı gerçek şu ki şuanda hiçbirşeyi değiştirmek mümkün değil”

Fakat Vettel kaybettiği puanları yeniden kazanabilmek için elinden geleni yapacağını söylüyor.

“Bu durumu unutmak zor. Ancak sezonda hala birçok yarış var ve sezondan vazgeçmemeliyiz. En kısa sürede neden bu durumda olduğumuzu bulmamız gerekiyor”

“Mümkün olan en kısa sürede kaybettiğim puanları yeniden yakalamak için herşeyi yapacağım”


Yorumlar

“Horner: Vettel’in Üzerinde Büyük Bir Kara Bulut Var” için 11 yanıt

  1. Redbull tecrübe kazanıyor. Yaşaması gereken acıyı yaşıyor genç bir takım olması haliyle ve bunu da krallığın ardından yaşıyor muazzam bir tecrübe. Motor sorunlarını birşekilde halledebilirlerse Mercedes felan yine baş edemez bence bunlarla. Azmin deposunu dolduruyor adamlar. F1 tarihinde bu kadar iyi bir altyapı, şasi ile bu kadar kötü bir motor pek az bir araya geldi ve böyle kötü bir sonuç ortaya çıkmıştır.

    1. Son cümleye ithafen; Pejo motorlu Mclaren’leri hatırladın mı? 🙂

      1. Hatırlamamam mı xtrabit. 🙂
        ama sanki reno’dan daha bi iyiydi.
        aklıma bu geldi 😀
        https://www.youtube.com/watch?v=_bct74R42qk

  2. Lewis_Didem avatarı

    Vettel 2010 sezonu haricinde bu tip yarış dışı ve sorunlarla karşılaşmadı son 3 sezondur.Şuan yaşadıkları bir pilotun başına gelmemesi şeyler ama motorsporları işte her sezon sorunsuz geçmiyor.Elbet bu sorunlar aşılacaktır ve Vettel’de sorunlarla baş etmeyi ögrenecektir.

  3. alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste sözü diye boşuna dememişler . vettelinkide o hesaptır işte daha yıllar yılı sürecektir. sürmelidirde zaten 😀

  4. Mazlumun ahı indirir şahı

  5. Onur Gentas avatarı

    Bu sene rüzgar Vettel’in karşısından esiyor. Araca hızla alış diyorlar ama adamın yarışmaya fırsatı olmuyorki. Rakipleri her yarış araçlarına biraz daha alışırken Vettel uzaktan izliyor herşeyi. Ben yarışın içinde olmasını isterim Vettel’in. Bu adama karşı bu kadar ağır eleşiri yapılmasıda hoşuma gitmiyor açıkçası.

  6. OtonomAktor avatarı

    Üzüldüm son yarista onboard tan elleriyle direksiyona vuruşu sirasinda üzüldüm cidden. Kaç yaris kaldi pistte arac yüzünden yarismasini yeniliyorsa da o sekilde yenilmesini isterim sürekli arizadan kalarak değil.

  7. Facebook’ ta herkesin dilinden düşürmediği sebastian bu olsa gerek ha ne dersiniz 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir