Hamilton McLaren’e Geri mi Dönüyor ?

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton gelecek sene McLaren’e geri dönmek isteyebilir.

Hamilton 2012 yılının sonunda McLaren’den ayrılarak Michael Schumacher’in yerine Mercedes ile 3 yıllık anlaşmaya varmıştı.

Ancak Telgraph gazetesinin haberine göre İngiliz pilot bu yıl Rosberg ile girdiği takım için savaşını kaybetmesi halinde, eski takımı McLaren’e geri dönmeye ikna olabilir.

F1 muhabiri Daniel Johnson’a göre, Hamilton bu yıl Nico Rosberg ile girdiği şampiyonluk mücadelesini kaybederse büyük bir psikolojik çöküntü yaşayıp takımdan ayrılma yolunu seçebilir.

Rosberg’in şampiyon olması halinde Mercedes’in Hamilton’ın takımdan ayrılmasına izin verebileceği de ifade ediliyor.

Hatta McLaren’in 2015 pilot kadrosunu henüz açıklamaması, takımın Hamilton’ı beklediği haberlerini de güçlendiriyor.

Hamilton dışında McLaren için diğer seçenekler takımlarında mutsuz olan Sebastian Vettel ve Fernando Alonso olabilir.

Lewis Hamilton veya diğer pilotların takıma katılması halinde Jenson Button’ın takımdan ayrılması beklense de hem Magnussen’in hem de Button’ın takımdan gönderileceği de söylentiler arasında.


Yorumlar

“Hamilton McLaren’e Geri mi Dönüyor ?” için 46 yanıt

  1. hamilton mercedes ten senelik 33 milyon dolar alırken mc laren ona bu parayı verebilirmi.önce bu soruyu sormalı ve aynı şekilde alonsoyada mc laren bu kadar parayı verebilirmi.honda nın katkısı illa olacaktır ancak mc laren in eski günlerindeki gibi mali olarak güçlü olmadığıda belli.mc larenhonda takımı bu kadar astronomik rakalmlarla pilot alırlarsa mc laren ancak kredi ile alacak böyle pilotları demektir.başarısız olunursa mc laren çok zor durumda kalır honda için fark etmez ben fazla tekrar bırakırlar f1 i ve honda nın her zaman fabrika olarak akarı var.her ikisinde yarı yarıya ortaklık kurduğunu varsayarak bunları yazdım önceki çıkan haberlere dayanarak.

    1. ayrıca hangi pilot kazanan üstelik dominant olan bir takımı bırakıp risk alarak kazanacağı belirsiz olan bir takıma gider ancak yarıştığı takımla büyük problemleri olursa bunu yapar

      1. ve hamiltonın 2015 sezonu içinde mercedesle sözleşmesi var.son sezon sözleşmesi opsiyonlu değilse fesih etmesi durumunda tazminat ödemeside gerekebilir sözleşmeye bağlı olarak.yani bu haber inandırıcı değil

  2. Strong_Union avatarı

    şu f1 camiasında Raikkonen’in Mclaren’e dönmesi kadar başka birşey istemedim ama imkansız galiba bu.. Dennis, Haug, Raikkonen üçlüsüne bayılıyordum tabi birde Newey var ama bu üçlü mükemmeldi.

  3. Admin arkadaslar; Lotus 2015 icin Renault’u biraktigini ve Mercedes ile anlastigini duyurdu, bilgilerinize 🙂

    1. öyle bir resmi açıklama olsa sence bizim haberimiz olmaz mı 😀

    2. Onur Gentas avatarı

      Resmi bir açıklama yok. Sadece olabileceği yönünde bilgiler dolaşıyor.

      http://nonf1.com/2014/06/Lotus_can_go_on_motors_Mercedes_in_2015.html

  4. McLaren’de aranan kan bulunamamış ve pek de ümit yok anlaşılan Mag-But için takım ümitsiz.

    Hamilton bu sene şampiyon olur. Seneye Mercedes’de kalır. 2016 için gideceği yer Ferrari’dir, eğer Mercedes’le kavga gürültü olursa. Mercedes’de yarışan birinin iki yıl şampiyonluk alma ihtimali şu an için çok yüksek bir ihtimal. Hele de şampiyon olamayan bir Hamilton seneye kovsanız Mercedes’ten gidemez.

    Olur da seneye McLaren-Honda iyi iş çıkarır 2016 içinde beklentiyi yüseltirse geri dönme ihtimali ancak o zaman ciddi olabilir. Haber tamamen medya güzellemesi.

  5. hiç sesini çıkarmasın otursun oturduğu yerde. Gelecek senelerde Honda motorlu araçların ve Mclaren’in şampiyonluğunun ya da şampiyonluk mücadelesinin garantisi yok. Ancak çok iyi bir temelle başlayan Mercedes’in böyle bir garantisi var. Hem de oldukça yüksek. Adam gibi çalışıp Rosberg’i yenmeye çalışmalı. Gerisi Allah kerim 😀

  6. Yanlis mi biliyom?2015te motor gelisimi tamamen serbest degil.
    Bazilari hayal kuruyor.Mercedesin cozemedigi sorunlari var.Isinma gibi.
    Hamilton istedihi yere gidebilir.Rosbergte oyle
    .Iki iyi pilotla olmuyor.

  7. Açıkça söyleyeyim istemiyorum ben bunu McLaren da. Abi en iyi mühendisleri al en iyi aracı üret herkes şampiyon olur.

    Asıl hedef bu olmalı.

    Bak Mercedes e en iyi aracı ürettiler ki harbiden araçları iyi. Bunda pilotun çok az katkısı vardır emin olun. Pilot sadece aracı kullandıktan sonra ayar konusunda sana gelişimini daha iyi yapmanı sağlar o kadar. ( bu tabi kısmen anlatımı olayın. Başlamayın şimdi paragraf yazmaya bunla ilgili )

    Görünen o ki Mercedes in iki pilotu da bu konuda iyi değil ki Williams geldi yetişti onlara.

    Sen en iyi araç üretmek için para dökecen. Takımda çaycısı bile işini iyi yapacak. En verimli adamları takıma katıcan. Sadece bir adam la şampiyon olamazsın emin ol.

    Bak Portekiz de Ronaldo var ne oluyor Bak Ferraride Alonso var ne oluyor sonuçta değilmi.

    Bana Kevin da yeter o sevmediğiniz Button da. Bana Mercedes gibi araç ver sen yeterki ….

    1. Günümüzde takım ve aracın faktörü pilottan fazla hiç şüphesiz ancak insanlar takımdaki pilotlardan kazanamayacağı bir takımda olsa bile iyi işler yapmasını bekler bu sadece istikrarlı puan almak değildir ben iyi pilotum izlenimini vermesi gerek karşısındakine iyi bir geçiş olabilir pes etmemek olabilir hızlı bir cumartesi günü olabilir vb.

  8. biri de raikkonen’in mclaren’e dönme teorisini yazsa da keyfim yerine gelse umutlansam iyi olurdu 😀

    1. Lewis_Didem avatarı

      Malesef öyle bir ihtimal hiç olmayacak 🙂 McLaren için 2010’da yarışma şansı vardı onuda düşük ücret teklif edildiğinden dolayı kabul etmedi.

    2. bu performansla bırak mclareni marussiadan bile teklif alamaz artık 😀

      1. Yok canım …..

      2. hadi canım

  9. FerrariFanTR avatarı

    Mclaren seneye Hondo motoruna geçince uçacak böyle bir garanti var galiba.

    1. murat aksoy avatarı

      Niye biri öyle bir iddia da mı bulundu? Ron Dennis bile ilk zamanlarda biraz zorlanacaklarını söylediği halde!

      1. Mercedes motoruyla birsey yapamiyorlar.Seneye surun

  10. murat aksoy avatarı

    McLaren için en ideal pilot ikilisi Vettel+Hamilton. Ron Dennis’in ne düşündüğünü az çok tahmin edebiliyoruz. Alonso-Vettel-Hamilton üçlüsünden ikisini gelecek yıl veya en geç 2016’da McLaren – Honda’nın içinde göreceğimize hiç şüphem yok. Tabiki bu konuda ser verip sır vermemesi gayet doğal. Reklamın en büyüğü hem avrupa hem de Uzakdoğu pazarı bakımından çok önemli kaldı ki sadece Japonya bile tek başına 130 milyonluk ve daha da önemlisi bolca Formula kültürüne sahip bir pazar. Kesinlikle sansasyonel ve şok etkisi yapacak bir başlangıç istiyor. Her firsatta Honda ortaklığına ve bu ortaklığın tarihi başarı ve rekorlarına vurgu yapmasının nedeni de bu olsa gerek. Kısaca Vettel – Hamilton veya Alonso-Vettel. Ama her şartta Vettel ilk opsiyon olmalı. Her ne kadar su anda pek beğenilmese de.

  11. Rosberg şampiyon olurda Lewis Tekrar Mclaren’e dönerse yenilgiyi kabul etmiş olacak ve bu Lewis’e ters bana göre.Ayrıca bütün takımlardan 1 sn daha hızlı bir aracı bırakmasıda bence pek akla mantığa sığacak bir düşünce değil.Olurda Hamilton ayrılır ve Mercedes eğer Alonso veya Vettel ile anlaşırsa o zaman Redbull veya Ferrari’ye gideceğini düşünüyorum.Vettel’in düşük performansı Alonso’nun ise yarış kazanmak istemesi takımdan ayrılabileceklerine işaret gibi geliyor bana.Kısacası bence yakın zaman içerisinde Lewis’i Ferrari veya Redbull tulumları içerisinde görebiliriz özelliklede Redbull’un hızlı bir araç olduğunu biliyoruz Renault motor problemlerini seneye büyük oranda çözecektir ve Sezona ambargo bile koyabilirler Ric ile birlikte.Ferrari’de Rai ve Alonso eğer takımdan giderlerse yerlerine Hulkenberg ve Hamilton en büyük adaydır koltuk için ve tekrardan Ferrari’yi eski günlerine döndürebilirler.
    Gelelim Mclaren’e seneye Honda motoru kullanacaklar eğer Lewis’i ikna etmeyi başarırlarsa tekrar Mclaren’e geçebilir ama Ferrari veya Redbull bana göre Lewis’e daha yakın.

  12. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Benim şöyle bir teorim var ne kadar doğru olur bilemem. Hamilton bu sene şampiyonluğu kaybederse ki hala şu anda kaybedilmiş bir şey yok. Mercedesten ayrılabilir ve bu da Rosberg’in önünü açabilir. Yani Rosberg’in bu sene şampiyon olması demek art arda Vettel gibi şampiyon olması anlamına geliyor bana göre. 😀

    1. Rosberg şampiyon olursa Hamilton asla ayrılmaz az çok tanıyoruz artık kendisini

  13. Onur Gentas avatarı

    Budur yani:)

    1. Mclaren mp4-24 2009 favorim Vodafone sponsorluğunda ki araçlar içerisinde 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Tam bir şaheser söylenecek başka bir söz bulamıyorum.

        1. Bencede

  14. Şahsi görüşüm bu sene Hamilton şampiyonluğu kaybederse seneye kesinlikle Mercedes’te kalacaktır Ancak bu sene kazanıp hadi size bye derse büyük olay yaratır ve iyi olur 🙂

  15. honda motoru ıyı ıs yaparsa hamılton gelebılır tabıkı

  16. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Yarış performansına bakacak olursalar Alonso,Hulkenberg ve Jules Bianchi daha mantıklı gibi duruyor bana göre.
    Eğer sıralamalarda rahatlıkla pol savaşı verebilecek bir araç üreteceklerine eminseler işte o zaman tek tur sürüşü iyi olduğundan dolayı Vettel’i yarıştırmak daha mantıklı.

    1. Hamilton haberinin altında Hamilton ile ilgili yorum yapmamışsın yanlış yere yazmış olabilir misin ? 🙂

      1. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Ben haberin yalan olduğunu düşünüyorum. Hamilton her şey yolunda giden bir Mercedes’ten niye ayrılsın ve yahut niye ayrılmak istesin ki?
        Bu yüzden diğer tercihleri yazmak istedim.

        1. Anladım 🙂 haber şu an için spekülasyondan ibaret zaten sadece bizler fikir yürüttük

  17. Lewis_Didem avatarı

    Lewisi tekrar McLaren tulumları içinde görmeyi çok isterim ama 2016’dan önce dönmesin takıma.Yenilenen mühendis kadromuzla seneye neler yapabilecegiz ona bakmak lazım.

    1. Onur Gentas avatarı

      Ortak dileğimiz:) Yahu ben vodafone’u bile özlüyorum, çok yakışıyordu mclarene.

      1. Lewis_Didem avatarı

        Vodafone’un kırmızısı araca farklı bi hava katıyordu.Yeni ana sponsor’da açıklanmadı birtürlü Honda kırmızısı kullansalar bari seneye 🙂

        1. Turuncu yapsınlar bence 🙂

          1. Lewis_Didem avatarı

            Turuncu olursa bütün karizmamız çizilir ne o öyle çocuk oyuncagı rengi 😀 krom iyidir

            1. Krom Mercedes’leri anımsatıyor ama 🙂 artık Mercedes olmadığına göre özgün bişeyler gerek Mclaren’a

            2. Gönül ister Marlboro ile Beyaz – Kırmızı ama tütün ürünleri yasak 🙁

        2. Onur Gentas avatarı

          Evet kırmızı veya cobblepot’un dediği gibi turuncu renk olmalı:)

          1. Kırmızı olmaz sanıyorum Ferrari kırmızı renkle özdeşleşmiştir. Zaten özellikle onabenzer bir Marussia var.

        3. jules bianchi fan club avatarı
          jules bianchi fan club

          Aslında olay Honda kırmızı değil.O dönemde Marlboro Mclaren’e sponsor olduğu için o dönemler de kırmızı beyaz ile yarıştılar.
          Renk olayı Marlboro ile kanyaklı.Honda ile bir ilgisi yok. 😀

      2. vodafondan ziyade nerde o eski west li günler

  18. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Button gitsin de kim gelirse gelsin. Ama gönlümüz elbette kara oğlandan yana. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir