Mclaren 2015 İçin Alonso, Hamilton ve Vettel İle İlgileniyor

Jenson Button, 2015 Formula 1 sezonunda Mclaren’de kalacağından emin olduğunu söylese de takımdaki yerinin o kadar da sağlam olmadığı düşünülüyor.

Son yıllarda yıldız sürücü konusunda rakiplerine kıyasla geride kalan Mclaren’in adı gelecek sene için Fernando Alonso, Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton ile anılıyor.

2010’dan beri Mclaren’de yarışan İngiliz sürücü, gelecek hafta sonu yapılacak olan yarış öncesinde henüz gelecek sene için bir anlaşmaya sahip değil.

Mclaren’in Honda ile başlayacağı yeni dönemde Fernando Alonso ile ilgilendiği oldukça bilinen bir konu. Alonso’nun Ferrari’de umudunu yitirdiği ve Honda ile Peter Prodromou’nun takıma katılmasının kendisini ikna etmede faydalı olacağı söyleniyor. Bunun yanında Alonso’nun 2007’de takımla yaşadığı sıkıntıların Alonso’nun takıma dönmesi konusunda sıkıntı yaratmayacağı düşünülüyor. Avusturya’da 5. olan Alonso, gerilerde övülerek ve saygı duyularak mücadele etmektense şampiyonluk kazanmayı tercih edeceğini söylemişti.

Bunun yanında dün çıkan haberlerde Mclaren’in eski şampiyon sürücüsü Lewis Hamilton’u tekrar takıma katma ihtimalinin olduğu iddia edilmişti.

Bugün çıkan bir diğer iddia ise son 4 sene Red Bull ile şampiyon olan ancak bu sene beklenenin çok uzağında kalan Sebastian Vettel’in Mclaren’in radarında olduğu şeklinde.

Bu isimlerden birisinin gelmesi halinde Button’un gitmesine kesin gözüyle bakılmıyor. Mclaren’in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen ile devam etmesinin kesin olmadığı söyleniyor.

Avusturya’da konuşan Ron Dennis isimlere değinmezken, kısa sürede pilot kadrolarını tamamlama planlarının olmadığını belirtti.


Yorumlar

“Mclaren 2015 İçin Alonso, Hamilton ve Vettel İle İlgileniyor” için 28 yanıt

  1. BurakBilgin avatarı

    Sİz adam gibi araç yapın Button da sizi şampiyon yapar bu üçlüden hiçbir eksiği yok fazlası var. Yanına istediğinizi getirin Button u yenemez

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Sesli güldüm gerçekten.. Klavyene sağlık..

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Kardeşim o üçlü içinde Raikkonen olsaydı alayını tokatlardı 🙂

        1. BurakBilgin avatarı

          Siz Button’u fazla küçümsüyorsunuz. Vettel i zaten Button la karşılaştırmam. Hamilton la birlikte yarıştıkları senelerde Button 672 Hamilton 657 puan topladı. 2011 de Vettel e en çok kimin yaklaştığını hatırlatırım, hiç kolay lokma değildir Button ama medyatik olmadığı için bu pilotlar kadar göz önünde değil. 3 sene neredeydi süper yetenek Hamilton? Neden Button’a üstünlük kuramadı? Button sakinliğiyle yumuşak sürüşüyle lastiğini korur, yarış zekasıyla Alonso’ya da Hamilton’a da ders verir. Hamilton ne yapar, ancak telsizden ağlar sağa sola fırça atar, ergen triplerine girer. Alonso Button varken Mclaren e gelsinde görelim, gerçi onun ne kumpaslar çevireceği belli olmaz ya neyse.

          Ayrıca ben Raikkonen den bahsetmedim ama evet iyi öğrenmişiniz, istediği aracı verirseniz alayını tokatlar doğrudur (Geçmişte örneği çok).Hiçbir takım arkadaşına yenildiğini de hatırlamıyorum. Bu sene diyeceksiniz bu sene ne olduğunu da herkes biliyor görüyor. Forza Ferrari bu kafayla devam.

          1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
            Alonso.Diaz(Yavuz)

            Daha nasıl bir üstünlük kurabilir ki. Hamilton’ın 1.sırada bitirdiği yarışı takım arkadaşı hemde o araçla 16.sırada bitirip üstüne de tur yiyor. Daha ne olsun. Toplam puanlama hikayeleri yapmayı bırak. Hamilton’ın aracı 2012’de sürekli yolda kalmasaydı en azından 75-80 puan atardı Button’a o sezon. 2011 sezonunda da özel ilişkilerinden dolayı sıkıntılar yaşadı yoksa o sezon da her türlü geçerdi Button’ı. Nasıl bir yarış zekasıymış bu biz niye göremedik bugüne kadar ? Button’ın o kutsal yarış zekasından ötürü mü bu sitede ki ve bir çok yerde ki McLaren fanları Alonso’nun gelmesini veya Hamilton’ın takıma geri dönmesini istiyor ? Alonso Button varken keşke gitse McLaren’e, en azından Button Raikkonen’den daha fazla zorlar Alonso’yu. Adamı mücadeleye aç bıraktınız 😉

            Raikkonen’den bahsetmemen normal çünkü konu içinde Raikkonen yok. Ya olsaydı ? ” istediği aracı verirseniz alayını tokatlar” buna benzer bir cümle kuracaktın işte. Ayrıca mesele sadece istediğin araçla fark yaratabilmek değil altında nasıl bir araç olursa olsun onu öne taşıyabilmekte. Bir de kime yenildi demişsin. 2008’de Massa’ya yenildi. 2009’da macaristan yarışına kadar puan anlamında yine gerideydi Massa’dan. 2002 sezonunda David Coulthard’a geçilmiş puanlama anlamında ama sezonun ayrıntısı bilmiyorum tabi. Belki kaza filan yapmıştır, şanssızlık yaşayıp gerilere düşmüştür. O dönemi hatırlayan abilerimiz daha iyi bilir. Bu sezon da Alonso’ya büyük bir istikrarla yenilmeye devam ediyor. Sezon sonu 19-0 olsa da kabullenemiceksiniz bu durumu. Olan biten hiç birşey’de yok. Hayır olsun diye 20 milyon dolar veya daha fazla para vermiyo heralde Ferrari Raikkonen’e. O yüzden Ferrari’nin sabotaj yapması kadar saçma birşey olamaz heralde.

            1. Onur Gentas avatarı

              Güzel yazmışsın. Sadece puanlamaya bakarak bir pilotu nitelemeye kalkarsan hata yaparsın. Button’ı bir düşünelim. Kesinlikle alt sınıf bir pilot değil fakat üst sınıfda değil. Yani vay be ne savunmaydı veya ne ataktı dediğimiz kaç yarış aklımıza geliyor Button ile ilgili? Button ağırlıklı olarak aracını ve lastikleri korumaya odaklanan bir pilot. Risk almayı hem atak yaparken hem de yerken sevmez. Başarısı aslında diğer pilotların başarısızlığına bağlıdır. Dikkat ettiyseniz Button’ın en başarılı yarışları her zaman Hamilton’ın yarış dışı kaldığı yarışlardır.

              Puanlamaya bakmanın yanlışlığı 2002 sezonuna bakarsak daha iyi ortaya çıkar. Kimi o sene yarışların bir çoğunda yarış dışı kaldı. Kabus gibi bir seneydi. Coulthard çok daha fazla yarış bitirmesine rağmen çok fazla puan farkı yoktu aralarında. Yani Kimi bitirdiği yarışlarda iyi sonuçlar aldı. Kötü pilotmu kesinlikle hayır. Bana göre oldukça iyi ama bu sene değil.

            2. BurakBilgin avatarı

              Haklı olduğunuz noktalar tabiki var ama bence Button kesinlikle iyi bir pilot. Agresif sürmediği için ‘ne ataktı be ne savunmaydı be’ diyemiyorsunuz ama puanları topluyor sonuçta takıma da puan lazım. Ha ben bu sürüş tarzını desteklediğimden değil ama yiğidin hakkını veriyorum zaten Raikkonen taraftarıyım. Ayrıca Alonso nun bu sene çok daha iyi işler yaptığını kabul ediyorum ona lafım yok. Ha Kimi biraz daha iyi olabilirdi o ayrı, biraz şanssızlık biraz başka şeyler ortaya karışık. Gelecek sene bakalım Ferrari düzgün araç yapabilirse birde o zaman karşılaştıralım ikisini. Bu sene Alonso götürüyor, Kimi geri dönebilir mi? Belki.

              1. Onur Gentas avatarı

                Kimi’nin bir kaç iyi yarış çıkarması gerekiyor. Bu sene bazı şeyler yanlış gidiyor sadece pilotluk farkından bukadar arkada kalması mümkün değil.

                Tabi gönül istiyor ki bütün pilotlar kafaya oynasın, hiçbirinin zayıf kalmasını istemem.

  2. Bu kafayla devam ederlerse Alonso, Hamilton, Vettel’i isterler, Vandoorne’u alır otururlar. Tıpkı Ferrari gibi.

  3. Muammer UYAR avatarı

    Hamilton ilerde baba Ocağı’na geri dönebilir. Ama vettel daha bu sene kendi aracını süremiyor? Alonso da bu saatten sonra macera aramaz. Button un geçmişten kaynaklı Hondayla bağları var. Ben Mclaren de kalmasını bekliyorum. Yanına da grosjean yada akademiden birini koyabilirler

  4. alonso mclarene vettel ferrari ye gidebilir diye dusunuyorum

    1. doğru düşünce dostum

  5. Bu iddialar daha çok değişir. Mclaren yıldız kadroyu 2016 odaklı düşünüyor.

  6. murat aksoy avatarı

    Bana inanmayanlar nerdesiniz? Bu da mı gol değil?

  7. Alonso ve Lewis den biri süpriz yapıp geçebilir. Honda nın gelecek olması herkesin iştahını kabartıyor. Ancak Vettel McLaren de yarışacak seviyede bir pilot değil.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Aynen podyum yapamayan takımda işi olmaz Vettel’in

      1. umitisbilen avatarı

        Mclaren’e podyum yapamayan takım diyerek günün F1 cahili olma ödülü kazandınız… Tebrikler!

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Son iki yılda saysana kaç podyumu var ?

        2. Onur Gentas avatarı

          Evet iddialı bir yorum olmuş. Aynı yarışta 2 podyum aldı adamlar:)

      2. *********** (spä2000) avatarı
        *********** (spä2000)

        Mehmet burada ben de dahil kimsenin McLaren’i temsil etme yetkisi yok.
        Bir kişinin senin hoşlanmayacağın tarzda yaptığı yoruma aynı şekilde karşılık vermek için kendisinin kabahati olmayan ve yapılan yorumu desteklemeyen (haberi bile yok) McLaren markasını sırf karşı tarafa karşılık vermek olsun diye olumsuz bir yoruma dahil etmemen lazım.

        Ör:
        Vettel taraftarı kalktı Mclaren’e laf etti.
        Benim gidip Vettel’e laf sokmam abestle iştigal etmek olur.
        Bağlantısız yorum yapan şahısa karşı yorum yapmam makul olandır.

        ki Vettel çalışma disiplini ile McLaren de görülmek istenecek büyük bir şampiyon pilottur.

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Kusura bakma dikkat edicem bundan sonra.

      3. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Podyum yapmayan mı? Şakasın sen kardeş şaka.

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Yahu siz benim ne dediğimi gayet güzel anlıyorsunuz aslında da saf ayağına yatışınız beni çok hayretler içerisinde bırakıyor. Gelmiş bana tompalm podyum sayılarını yazıyorsunuz.

          1. F1 tarihinin en büyük 2 takımından biriyle podyum muhabbeti olunca bir garip oldu. McLaren Redbull gibi 7 senelik bir takım değil. 1966 dan beri yarışıyorlar. Bu arada onlar podyum sayıları değil 1.lik sayıları.

            1. Mehmet Günaydın avatarı
              Mehmet Günaydın

              neyse ne benim dediğim gibi podyum bile yapamayan bir takım var ortada işinize geldiği gibi anlamak isterseniz isteyin. 7 yıllık takım deyip küçümsüyorsun ama senin takımının 4 te 1 başarısını son 4 seneye sığtırmış bir takım konuşurken gerçekçi ol.

              1. bu tür sezonlar gelip geçicidir. her zaman diffuser gibi açık bulamazlar. 88 yılında McLaren, 2002 ve 2004 yıllarında Ferrari nin istatistiklerine bak istersen. Önümüzdeki 5-6 yıl kolay kolay galibiyet alamayacaksınız. Neweyde gidiyor. Bakalım ne gibi bahaneler üreteceksiniz. Redbull takımını küçümsemiyorum. Aksine tebriği hak ediyor. Kurallardaki açıkları kullanıp meşrubat takımını şampiyona dönüştürdüler. Vettel gibi ortalama bir pilotu çok üst düzey bir pilot gibi göstermeyi başardılar. Halen geçtiğimiz yıllardaki yapılanmanın meyvelerini topluyorlar. Büyük takım olup olmadığı asıl şimdi belli olacak. Ferrari kaç yıldır şampiyonluk alamıyor bizi çileden çıkartıyor ama her zaman yarışıyor. Redbull önümüzdeki 5-6 yıl şampiyonluk kazanamazsa bakalım nerede olacak. 4 yıldır sizi şampiyon yapan motoru daha yıl başlamadan kötülemeye başladınız.

              2. jules bianchi fan club avatarı
                jules bianchi fan club

                Bu tür başarıları Williams,Lotus,Bennetton’da aldı şimdi ne alemdeler?
                Boş konuşma.

      4. Tebrik ederim.

        Redbull 48
        Williams 114
        McLaren 182
        Ferrari 221

        zafer kazanmış. Podyumları yazmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir