Red Bull, Renault’nun Formula 1 Motorunu mu Alıyor?

yazar:

kategori:

Renault’nun Formula 1 motoru projesini satılığa çıkardığının iddia edilmesinin ardından potansiyel alıcının Red Bull olabileceği iddiaları gündeme geldi.

Dün çıkan haberlerde, yeni turbo motorunda istediği performansı bulamayan ve bütçe olarak planladığının üstüne çıkan Renault’nun Viry’deki Formula 1 motoru tesisini satabileceği iddia edilmişti.

Renault şu anda Red Bull, Toro Rosso, Lotus ve Caterham takımlarına motor tedarik ediyor. Renault zaman zaman bazı takımların ödemelerde geciktiğini belirtirken Lotus’un adı gelecek sene için Mercedes ile anılıyor. Caterham takımının Formula 1 geleceği ise tam anlamıyla belirsiz.

Red Bull’dan Dietrich Mateschitz ve Christian Horner, motor üreticisi olma gibi bir planlarının olmadığını açıklamışlardı. Ancak Renault motorunu satın almak kendilerine daha cazip gelebilir.

Sport Bild, motor üreticisi olmak istemeyen ancak daha fazla başarı için bağımsız olmak isteyen Red Bull’un Renault motorunu alabileceğini iddia ediyor. Red Bull, Renault’nun Formula 1 motoru bölümünü satın alırsa motoru da kendi bütçesiyle geliştirme hakkına sahip olur.

Red Bull’un böyle bir hamlede bulunması halinde, Mercedes’in Brixworth’teki motor tesisinin kurucusu Mario Illien’i şirkete sahil etmesi bekleniyor. Bunun yanında Red Bull’un yeni açıkladığı ve Adrian Newey’in başını çekeceği Gelişmiş Teknoloji Merkezi adlı birim, bu gelişmeyle bağlantılı olabilir.

Helmut Marko “Adrian ve Mario’nun bağlantısı hala çok iyi.” demişti.

 


Yorumlar

“Red Bull, Renault’nun Formula 1 Motorunu mu Alıyor?” için bir yanıt

  1. Aman İlien’i alın.
    Patlayan Mercedes motorlarını o geliştirmişti.Kurtulana kadar imanımız gevredi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir