Toyota, Caldarelli'ye İlk Test Şansını Verdi

yazar:

kategori:

Toyota, bu hafta Bahreyn’de 18 yaşındaki İtalyan Andrea Caldarelli’ye ilk Formula 1 testini şansını verdi.

Caldarelli, 2007’den beri Toyota Genç Pilot Programı’nın bir üyesi ve bu sezonki Formula Renault Eurocup’ta üçüncü bitirdi.

Pazartesi ve Salı günü TF108 ile 128 tur tamamlayan Calrarelli en iyi derece olarak, bu sene başlarında aynı pistte Trulli’nin sıralama derecesinden 2 saniye kadar uzakta 1:33.170 yaptı.

Caldarelli: "Benim için harika bir tecrübeydi ve bunu yaparken keyif aldım. Henüz sadece 18 yaşında iken bir Formula 1 aracını test etme fırsatı yakalamak, o denli iyi bir imkân ve bundan en iyisini çıkarmaya kararlıydım"

"Açıkçası TF108, benim normal aracıma göre büyük bir adım. Güç inanılmaz ama frenler ve ayarlaması bir kaç tur süren virajlardaki tutunma da aynı şekilde inanılmazdı. Pistin benim için yeni olduğunu düşünürsek iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Bu benim ilk tam F1  testim."

"Bana bu imkânı tanıdıkları için Panasonic Toyota Racing’e teşekkür etmek istiyorum. Bu tecrübe bana, bir gün bir Formula 1 aracı ile yarışmak için mümkün olduğunca sıkı bir şekilde mücadele etmek adına ekstra motivasyon sağladı."

Bu hafta Timo Glock da test yaptı ve düşük downforce konfigürasyonunda yeni Bridgestone oluksuz lastiklerini değerlendirdi ve KERS çalışmalarında bulundu. Takım, KERS’i pistte ilk defa Ocak ayında denemeyi bekliyor.

Glock, 258 tur attı ve 1:32.090’lık en iyi dereceye ulaştı. Takımın diğer test pilotu Kamui Kobayshi ise 33 tur attı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir