FOTA, Gelirler için Ecclestone'yi Sıkıştıracak

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) Başkanı Luca di Montezemolo, sporun ticari haklarına sahip Bernie Ecclestone’den daha fazla para alma yolundaki çabalarının başarılı ile sonuçlanacağına inanıyor.

FOTA, FIA ile birlikte çalışarak maliyetlerin azaltılması ile ilgili şimdiden büyük bir adım attı ama bir sonraki hedef, takımlar arasında dağıtılan gelirin miktarını arttırmak.

Bu meseleyi görüşmek için Ecclestone ile görüşmeyi planlayan Montezemolo, bir anlaşmaya varma konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Montezemolo: "Oldukça iyimserim. Eğer bu şekilde çalışmaya devam edersek, önemli sonuçlar elde edebiliriz. Her şirkette maliyetleri kısmak zorundayız ama gelirleri de arttırmalıyız"

"Bunun üzerine çalışmamız gerekiyor ve gelecekte bunun üzerine Bernie Ecclestone ve MacKenzie ile çalışma fırsatı arıyoruz. Onlarla 2012’ye kadar anlaşmamız var ve birlikte konuşup çalışmamız gerekiyor. Gelecek üç yıl için maliyet azaltmalarla ilgili planlarımızı bitirir bitirmez diğer konuya geçeceğiz"

Di Montezemolo ayrıca, Ecclestone ile görüşmelerinde önceliklerden birinin, sporun ticari gelirlerinin nasıl dağıtıldığı konusunda daha şeffaf hale getirilmesi.

Montezemolo: "Gelirler konusunda daha fazla şey bilmek istiyoruz. Teorik olarak, diğer profesyonek sporlardaki gibi, Amerika’daki basketbol gibi, bizim tarafımızdan oluşan bir ligimiz olabilir ve kendi işimizi idare etmesi için iyi bir lig müdürü atayabiliriz. Çünkü bu bizim kendi işimiz"

"Gelirleri daha iyi bilmek istiyoruz. Böylelikle biletlerin maliyetlerini düşürebiliriz. Ardından sadece güzel bir silüeti var diye tercih edilen egzotik pistlerden ziyade geleneksel pistler meselemiz var. Gösteriyi tartışmamız lazım, nasıl ilerletebiliriz. Artık bundan sonra kontrolümüzde olmayan dışardan birinin bize bu dikteleri yapmasına hazır değilim"

"Oyunların bir şekilde sporda daha ilgili olması gerektiğini düşünüyorum. Kuzey Amerika’da bir tane bile yarışımızın olmaması normal diye mi düşünüyorsunuz? Kanada’nın takvimden düşmesinin gazetelerden okumamızı nortmal mi görüyorsunuz?"

"Kendimizi tanıtmak adına konukseverlik için inanılmaz miktarda paralar harcamamız normal mi sizce? Yarışlarımız alıkoyulduğunda bunu tartışamamak normal mi?"

"Bu bir polemik değil. Bu bir oyun değil. F1 benim hayatım. Bu krizle işe başladık. Eğer uzun sürmeyecekse şükür ki kriz çıktı. Çünkü sonuçta bizim geri adım atmamızı sağladı. Geri gitmenin, ayaklarımızı yere basmanın tek yolu bu"

FIA Başkanı Max Mosley, bu sene başlarında mektup göndererek, spordan elde edilen gelirlerin daha fazlasının denk bir şekilde dağıtılması konusunda zorladığını yazmıştı. Bu istek, tarihi önemi nedeniyle daha fazla pay alan Ferrari’nin işine gelmiyor ve anlaşmasında ayarlama yapılması gerekibilir.


Yorumlar

  1. Bence Mclaren ve Williams`da daha fazla pay almali..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir