Montezemolo Pilotlarına Güveniyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’ye, 2008 senesindeki hayal kırıklığını telafi edeceğini ve gelecek sene ikinci dünya şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi.

Fin pilot, zor bir sezon geçirdi. Öncelikle sıralamalarda F2008’den istediğini alamadı ardından sezonun son bölümlerinde şampiyonluk mücadelesi veren Felipe Massa’ya yardımcılık görevinde yer aldı.

Ama sorunlara rağmen Ferrari, Raikkonen’e inancını kaybetmedi ve takım başkanı Luca di Montezemolo, 2007 dünya şampiyonunun tekrar formuna döneceğinden şüphe etmiyor.

Montezemolo: "Şakasını yapmıştık: Magny Cours’a kadar Kimi vardı, daha sonra meşgul olduğu için bir arkadaşından yerine sürmesini istemişti."

"Bu arkadaş çok iyi bir pilottu. Kimi’nin kaskını taktı ama sonunda asıl Kimi’ye tekrar sahibiz."

"Bir süredir gol atamayan bir santrafor gibiydi ama bildiğiniz gibi iş çıkardığı sürece tekrar iyi olacak. Geçenlerde konuştuk ve onun çok ama çok azimli ve iyi formda olduğunu düşünüyorum"

"Onun Ferrari’deki ilk senesinde şampiyon olduğunu unutmayalım. Şüphesiz gerei dönecektir."

Di Montezemolo, Massa’yı da unutmadı ve ona övgülerde bulundu.

Montezemolo: "Duruma verdiği tepki ile çok gurur duydum. Gurur, sakinlik, sportif yön, nazik, vefakâr. Onu çok seviyorum. O, çok sevdiğim bir Ferrari yüzü. O maksimumu yaptı"

"Şampiyonluğu Brezilya’da değil Macaristan ve Singapur gibi yerlerde kaybettik. Bunlar onun hatası değildi, bizim hatalarımızdı. Michale’in bana 2006’da bu adamların korkunç derecede hızlı olduklarını söylediğini hatırlıyorum"

Ferrari ile adının sıkça geçmesine rağmen Alonso’nun Ferrari ile yakın gelecekte piste çıkması ihtimali Kimi Raikkonen’in anlaşmasının uzatılması ile suya düştü ama Montezemolo, İspanyol pilotu göz ardı etmediklerini tekrarladı..

Montezemolo: "Harika bir pilot, kuşku yok. Onu severim. Özellikle  Japonya’da harika bir yarış çıkardı. O bir şampiyon ve bir takım lideri. Ama şu anda şu anki pilotlarımızla sorun yaşamıyoruz"

"Bu yüzden de 2010’un sonuna kadar Massa ve Kimi ile devam edeceğimizi resmi larak açıkladık. Hayat uzun ve gelecek ne olur göreceğiz. Ama şu anda gelecek iki sezon için pilotlar konusunda herhangi bir grilik yok"


Yorumlar

  1. Emir Çolak avatarı

    micheal tabiki dicek o kimi onceki senelerde nası kafa tuttu herkez biliyo ama dayanıksız bi mclaren vardı tabi=/

  2. Her ikiside 😉

  3. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Mc Laren güzel espriydi güldürdün beni, Allahta seni güldürsün 😀

  4. Hamilton:)

  5. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    "Michale'in bana 2006'da bu adamların korkunç derecede hızlı olduklarını söylediğini hatırlıyorum" bu adamlar kimler ya tam olarak anlaşılmıyo :)))
    kimi ve massa mı ?

  6. "Kimi'nin kaskını taktı ama sonunda asıl Kimi'ye tekrar sahibiz."

    "Onun Ferrari'deki ilk senesinde şampiyon olduğunu unutmayalım. Şüphesiz geri dönecektir."

    AyNeN KatıLıYoRUM !! :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir