2014 MotoGP Assen – Marquez Yine Durdurulamadı!

yazar:

kategori: ,

2014 MotoGP Şampiyonası’nın Hollanda’nın Assen pistinde gerçekleştirilen 8. yarışını bir kez daha şampiyona lideri Honda sürücüsü Marc Marquez kazandı.

Yağmur altında başlayan ancak daha sonra kuru zeminde devam eden yarışta, pitlerin ardından yerini kaybeden Marquez, son 10 tura girerken tekrar liderliğe yükselerek damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Böylece Marquez, 2014 MotoGP Şampiyonası’nın 8. yarışını da kazanarak art arda 8. zaferini elde etmiş oldu.

Bir ara liderlikte rahat olan Ducati sürücüsü Andrea Dovizioso, beklenenden daha güçlü olduğu yarışta 2. olarak podyuma çıkarken onu Honda’nın diğer sürücüsü Dani Pedrosa takip etti.

Pedrosa ile pole pozisyonundan başlayan Aleix Espargaro arasında uzun süren bir üçüncülük mücadelesi oldu. Espargaro uzun süren mücadeleden sonra 4. olabildi.

Dünkü sıralamalarda iyi bir sonuç elde edemeyen Valentino Rossi, bugünkü yarışa önce rakiplerinin aksine kuru zemin lastikleriyle başlama kararı aldı. Ancak ısınma turundan sonra Rossi bu stratejisinden vazgeçerek tekrar pite yöneldi ve yağmur lastikli motoruna geçerek kumardan döndü. En geriden gelerek iyi bir yükseliş gösteren Rossi yarışı 5. sırada tamamlarken takım arkadaşı Jorge Lorenzo zayıf kaldı ve ancak 13. olabildi.

Andrea Iannone 6. olurken ilk 10’u tamamlayan isimler Bautista, Smith, Crutchlow ve Bradl oldular.

  • 1MARQUEZ M.Repsol Honda TeamLap 26
  • 2DOVIZIOSO A.Ducati Team+6.714
  • 3PEDROSA D.Repsol Honda Team+10.791
  • 4ESPARGARO A.NGM Forward Racing+19.199
  • 5ROSSI V.Movistar Yamaha MotoGP+25.813
  • 6IANNONE A.Pramac Racing+29.003
  • 7BAUTISTA A.GO&FUN Honda Gresini+30.882
  • 8SMITH B.Monster Yamaha Tech 3+30.985
  • 9CRUTCHLOW C.Ducati Team+44.031
  • 10BRADL S.LCR Honda MotoGP+48.662
  • 11PARKES B.Paul Bird Motorsport+51.863
  • 12REDDING S.GO&FUN Honda Gresini+1:00.329
  • 13LORENZO J.Movistar Yamaha MotoGP+1:04.641

Yorumlar

“2014 MotoGP Assen – Marquez Yine Durdurulamadı!” için 6 yanıt

  1. Rossi adına sevindiğim yarış oldu. Önden başlasa muhtemelen hondalara yakın sürecekti. Bitime 16-17 tur kala fark 24.5 saniye idi. 5-9. sıralar arası grupla çekişmesine rağmen yarış sonu fark 25.8 saniye olmuş. Başta kumar oynadı tutmadı neyse canı sağolsun. Marquezi durdurabilecek tek kişinin rossi olduğuna inanıyorum bu sezon. Lorenzo tam kayıplarda , Pedrosa desen ölmüş ağlayanı yok..

  2. Chewbacca41 avatarı

    öncelikle Marc Marquez Valentino Rossi’ye ait (Motogp sınıfında) rekoru kırdı
    geçen yarışta egale etmişti

    şimdi önünde 2 yarış kaldı
    eğer bu 2 yarışı da kazanırsa bir başka İtalyan efsane Giacomo Agostini’ye ait 10 yarış üst üste yarış kazanma ve en iyi başlangıç yapan sürücüyü egale edebilecek mi veya geçebilecek mi bekleyip göreceğiz

    bir sonraki yarış Almanya’da koşulacak ve geçen yıl ki yarışı Marc Marquez kazanmıştı.

    aslında bugünkü yarışı tam olarak izleyemedim
    aynı saatte başlayan en sevdiğim tenisçi Rafael Nadal’ın maçı denk gelse de yinede 2 canlı yayını izlemek çok keyifliydi

    son olarak Marc Marquez’in bugünkü yarışta birinciliğini ilan eden finişteki gösterisi görülmeye değerdi
    cidden çok mutlu etti beni yüzme hareketini (kurbağalama stili) yaparak yüzümde kocaman tebessüm bıraktırdı 🙂

    Vamosssss Marc Marquez Vamosssssss Rafael Nadal

  3. Yarış direktörleri biraz daha garanti davranıp yarışı yarım saat daha erteleselerdi ve herkes aynı lastikle başlasa belki çok daha çekişmeli bir yarış izleyebilirdik…Rossi yine strateji kurbanı oldu eğer 12.sıradan yağmur lastikleriyle kalkıp sonra kuruya geçse rahatlıkla ilk 3 içinde olabilirdi yazık oldu Marquez-Rossi çekişmesini kaçırmış olduk böylece…Lorenzo tam bir hayal kırıklığı bu sene, Lorenzo’nun iyi olması için motorun herşeyi ile mükemmel olması gerekiyor ve motorla risk almayı sevmiyor…Alex ve Andrea’yı tebrik etmek lazım tabiki Alex’i daha fazla…Pedrosa seneye görülen Honda ile anlaşma yenileyemiyecek bu gidişle…

    Marquez her türlü şartta kazanabilirimi gösterdi bugün hele yarışın bitişinde ki motor üzerindeki atraksiyonu çok çok güzeldi…Tebrikler 8 de 8 ve net 200 puan daha ne olsun….Adam Lorenzo gibi antipatik de değil..Ne de olsa Rossi sempatizanı küçüklüğünden beri… (Not: Alex Marquez’de bugün Moto 3’ü kazandı, abi kardeş geçen Catalunya yarışında ki gibi double yaptılar..)

    1. Onur Gentas avatarı

      Marquez kazandı fakat Rossi bu sene onu zorlayacak tek isim olarak görünüyor şuanda. Bütün yarışlarıda kazanmasın artık:)

  4. Yarışı izlemedim ama tekrarını izleyeceğim 8 de 8 yapan Marq’ı kutlamak gerek pek sevmesem de yeni rekorların peşinde

  5. adam resmen canlı yayında, milyonların karşısında kamera ile selfie çekti ya 😀 bir de yüzerek damalı bayrak göreni de görmüş olduk 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir