Lotus 2015’te Renault’tan Mercedes’e mi Geçiyor ?

yazar:

kategori:

Lotus, Renault motorunun 2014 yılındaki ‘feci’ performansının ardından, 2015 yılından itibaren Mercedes motoruna geçiyor olabilir.

2012 ve 2013 yıllarını şampiyonayı dördüncü sırada tamamlayan Lotus, Renault’un yeni V6 motoruyla ciddi sorunlar karşılaştı.

Red Bull’un da Renault ile büyük sorunlar yaşadığı biliniyor. Özellikle dayanıklılık anlamında suçlanan Renault’yu Romain Grosjean parmağıyla işaret etmiyor.

“Sorun sadece motor değil. Sorunumuz muhtemelen daha aerodinamik”

“Virajın ikinci kısmında aniden yol tutuşunu kaybediyorsunuz. Hızlı virajlarda zaman kazanıyoruz, ama yavaş virajlarda 0.2 – 0.3 saniye kaybediyorum”

Hatta Alan Permane sorunu kabul ediyor “Dur-kalk virajları yerine hızlı virajlara ihtiyacımız var”

Hızlı virajların olduğu Barcelona’da güçlü gözüken Lotus, Silverstone’dan daha umutlu gözüküyor.

Takımın sahibi Gerard Lopez “Aracımız hızlı. Ancak belirli şartlar altında” dedi.

Lotus markalar klasmanında, Red Bull’un kardeş takımı Toro Rosso’nun dört puan gerisinde sekizinci sırada bulunuyor.

Alman muhabir Michael Schmidt Lotus’un Mercedes motoruna geçmeye hazırlandığını söyledi.

“En azından aynı Renault motorunu alıyorlar. Ancak bu uzun sürmeyebilir. Lotus’un Mercedes ile görüştüğü söyleniyor.”

Mercedes’in uzun süredir beraber çalıştığı Mclaren’in Honda motoruna geçmesi ile birlikte dördüncü bir takıma motor sağlama fikrine sıcak baktığı ifade ediliyor. Bu dördüncü takımın da Lotus olabileceği söylentiler arasında.


Yorumlar

“Lotus 2015’te Renault’tan Mercedes’e mi Geçiyor ?” için 4 yanıt

  1. Takım gerçekten iyice tenhalaştı. Adı Lotus, ama herhangi bir destek yok. Takım patronu patron değil, sürücüler pilot değil, tasarlayanlar mühendis değil. Bunların üzerine bir de motor kötü çıkmış, o kadarcık da oluversin bizahmet. Boullier bile kaçtı la takımdan 🙂

  2. Motor dediler seriyi ne hale getirdiler.Yakında Ferrari ve Mclaren dışında herkes Mercedes motoruna geçecek.Bu rezalettir.Çeşitliliğin iyi bir şey olduğunu düşünürdük.Formula 1’de her şey tersine gidiyor.

  3. Motor dediler seriyi ne hale getirdiler.Yakında Ferrari ve Mclaren dışında herkes Mercedes motoruna geçecek.Bu rezalettir.Çeşitliliğin iyi bir şey olduğunu düşünürdük.Formula 1’de her şey tersine gidiyor.

  4. Umarım Mercedes motoruna geçerler böylece her şeyi görmüş oluruz.

    F1’in en köklü kural değişikliği olan sezonunu yaşıyoruz peki Lotus yeterince hazırmıydı? Bana göre kesinlikle hayır. E22 takımın maddi olarak sıkıntı yaşamaları nedeniyle geç kalmış bir projeydi test pilotu Twitter’da 2013 yılının Aralık ayının son haftasında bu gün simülasyonda E21’in son günü güle E21 hoş geldin E22 yazıyor Ocak ayına yaklaşılmış köklü kural değişikliğinin olduğu bir yıl simülasyonda 2014 aracı halen yok bu büyük bir sorundur. İlk testler geldi çattı takım yine ortada sorunlu olan motor diğer takımlarda veri elde edecek kadar tur atmış ve sorunlar bir nebze çözülmüş ama Lotus’un böyle bir şansı olmadı araba hazır olmadığı için.

    Takımın yapmış olduğu 8 ileri vites kutusu rakipleri kadar dayanıklı değil, takımın yapmış olduğu elektrik tesisatı rakipleri kadar iyi değil ilk yarışta kokpitten umanlar çıktı az daha pilot yara alacaktı, takımın yaptığı ön burun tasarımı yavaş virajlar da adeta sürünüyor başlı başına hata aerodinamik performans olarak nerede geçen sene ki takım. Enstone benim için özeldir 500 çalışandan 350 kişi kaldığı söyleniyor böyle bir sezon da bu başlı başına büyük bir kayıp. Bu sorunları görmemek aptallık olur. Takımın sponsor ve gelirleri ortada zaten bu sene takımlar şampiyonasında geride oldukları için buradan gelen para miktarı düşecek ve neler yapacaklar çok merak ediyorum açıkcası.

    Düzlük hızlarına bakıyorum Caterham’dan bile yavaşlar bu tek motor kaynaklı değil genel olarak ayarlarda sorun var hatta takım 2013 ayarlarını kullandıklarını açıkladı İspanya da 2014 aracına göre ayar yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini söylediler böyle bir soruna motor ne yapsın ? Motor sütten çıkmış ak kaşık mı ? Kesinlikle hayır ama bütün suçu motora atmak aptalca.

    Avusturya’da gördük örneğin Rosbergi,Bottas geçti düzlükte 7 km/h farkı ile aynı motor var ama 7 km/h daha hızlıydı bu da işte genel olarak ayarlarla ilgili bu alanda bütün Renault motoru kullanan takımlar gelişmeli. Toro Rosso ve Red Bull takımının düzlük hızına bakıyorum arada 14-15 km hız farkı var bu kabul edilir gibi değil aynı motor aynı vites kutusu aerodinamik olarak daha üstün bir RBR sürtünme düşük daha hızlı olması gerekirken daha yavaş düzlükte. Ricciardo DRS açık Kvyat’ı geçemiyor gel de deli olma arkadaş.

    Avusturya da pilotun telsizden yakınsız lastikler çalışmıyor denge yok diye yarış sonunda gel suçu tamamen Renault’un üzerine at. Vettel sorun yaşadı sorun FIA kaynaklı çıktı bunları çözmek çok önemli bu sezon bizim için test niyetinde geçiyor eminim 2015 de tekrar kazanmaya başlayacağız. Hayırlı Ramazanlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir