FIA, Güvenlik Aracı Sonrası Startın Nasıl Olacağını Açıkladı

FIA, gelecek seneden itibaren uygulanması planlanan güvenlik aracı sonrası gridden startın nasıl olacağını açıkladı.

Bir süredir, güvenlik aracından sonra gridden başlangıcın olumlu ve olumsuz yönleri tartışılıyor. FIA tartışmalar karşısında sistemin nasıl çalışacağını açıkladı.

Güvenlik aracı süreci, tur yiyenler turunu yiyene kadar aynı şekilde devam edecek. Yarış komiserleri pistin tekrar güvenli olduğunu gördükleri zaman güvenlik aracını pite çağıracaklar.

Güvenlik aracı pite geldikten sonra araçlar bir tur daha atacaklar. O esnada pit çıkışındaki ışıklar, araçlar pit düzlüğünden geçene kadar kırmızı yanacak.

Normalde pit duvarında oturan takım yetkililerinden 2’si hariç güvenlik için garaja gidecekler.

Ardından araçlar start – finiş düzlüğüne geldiklerinde normal starttaki prosedür çalışacak ve pozisyonlarına göre gridde yerlerini alıp 5 kırmızı ışığın sönmesini bekleyecekler.

Güvenlik aracından sonra gridden start olmamasına neden olacak koşullar olacak.

Yarışın ilk 2 turunda güvenlik aracı piste girerse  ya da yarışın bitmesine 5 turdan daha az tur varsa o zaman tekrar gridden start olmayacak.

Bunun yanında yarış yönetimi, koşulların gridden başlayacak kadar iyi olmadığını düşünürlerse buna müsade etmeme hakkına sahip olacak. O durumda güvenlik aracından sonra normal start yapılacak.

Ayrıca yarış güvenlik aracı arkasında başlarsa, tekrar güvenlik aracı girmesi halinde yarış gridden başlamayacak.


Yorumlar

“FIA, Güvenlik Aracı Sonrası Startın Nasıl Olacağını Açıkladı” için 6 yanıt

  1. O kadar tatavadan sonra gridden kalksan nolur, hareketli kalksan ne olur. Başta pek düşünmemiştim ama bu şekilde uygulanması tamamen rezillik gibi. Bari DRS’i kaldırın la!

  2. fia nezaman istifa ettigini aciklayacak ??acmaliktan baska ne denir ki

  3. Böyle olmaz acilen Fia’nın başına işten anlayan birinin geçmesi lazım.

  4. Öte taraftan böyle saçmalıklara imza atıyorken takımlar ve pilotların bu zamana kadar her yıl olduğu gibi konuşmaması asıl dangalaklığın zirvesi oluyor güya seyirciler için iyi birşey deyip geçiyorlar. Hepsi bir taraftan anlık menfaat uğruna mantığı kenara koyuyorlar kaybedecekleri hesap kitap eden yok. Kendileri çalıp oynuyorken bize ihtiyaç duydukları yalanını niye söyler ki insan.

  5. abdullah bey siteye eposta atmıştım iletişim bölümünden ama uzun bir süre geçmesine rağmen henüz bir cevap gelmedi, bir kontrol edebilir misiniz acaba, teşekürler.

  6. Saçma sapan kurala saçma sapan izah.
    Ulen güvenlik aracından sonra 1 tur niye attırıyorsun hadi attırıyorsun ne diye hareketlenen yarışı start olsun diye durduruyorsun.
    Diyecek kelime bulamıyor ya insan bu kadar saçmalığı oturup nasıl konuşabiliyor bu adamlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir