Renault: “F1 Motorunu Satma Planlarımız Yok”

Renault, 2014 Formula 1 sezonunda kullanılan V6 turbo motorda istediği performansı elde edememesinin ve maddi olarak kayıplarda olması ardından Formula 1 motor bölümünü satacağı yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde Renault’nun Viry’deki Formula 1 motor bölümünü satmayı planladığı ve Red Bull’un potansiyel alıcı olduğu söylenmişti.

Red Bull’un mevcut performans konusunda artık sabrının tükendiği söylense de şu an için alternatifin olmadığı açık bir durum.

Rob White “Şu anda Viry’deki motor bölümünün satılması gibi bir plan yok. Orası Renault’ya bağlı bir kuruluş.”

“Silindir kapağı üzerine başka bir isim yapıştırıp sıfırdan başlamak mümkün değil. Honda bile istediğini yapamaz.” dedi.

Sport Bild, Red Bull’un motoru almaktansa artık projeye daha fazla katkıda bulunacağını ve tam anlamıyla fabrika takımı gibi çalışmaları yürüteceklerini söyledi.


Yorumlar

“Renault: “F1 Motorunu Satma Planlarımız Yok”” için bir yanıt

  1. Uyanır uyanmaz böyle bir haber okumak ilaç gibi gibi geldi.

    F1’in en köklü kural değişikliğinin olduğu bir sezon geçiriyoruz maalesef dersimize iyi çalışamamışız motoru ve şasiyi üreten fabrika takımlarının avantajlı olacağını söylemişti Ross Brawn ve bu söylediği kendi takımı için doğru çıktı. Kış testlerin de Fabrika takımımız Red Bull ile hem motor da hemde şasinin fazla ısınması ile sorunlar yaşadık bu da işimizi yeterince iyi yapamadığımız anlamına geliyor.

    Fabrika takımlarının kendilerine göre bir çözümü bir tasarımı vardır motor verdikleri takımlar ise bu çözümü adapte ediyorlar kendi araçlarına haliyle daha özgür yaratıcı hareket edemiyorlar. Horner Renault’un dört müşteriyi de tatmin etmeye çalışması taktire şayan fakat bir takıma göre motor üretip geliştirmek performans açısından daha iyi olurdu diyor Mercedes böyle yaptı motor verdikleri takımlar fabrika takımına göre yapılmış olan çalışmaları sadece uyarladı gelişim ve performans elde etmek daha kolay oldu diyor. Horner burada kesinlikle haklı Renault’da bunu görmüş olmalı ki 2015 için tamamen Red Bull şasisine göre motoru genel ayarları şekillendirecek bakalım 2015 de neler yapacağız. Umarım bu sezon 2-3 yarış kazanmayı başarabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir