Irvine: "Raikkonen Gidebilir"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin eski pilotlarından Eddie Irvine, Raikkonen’in 2009’da iyi performans gösteremezse ya kovulacağını ya da ücretinde kesintiye gidileceğine inanıyor.

Irvine: "Eğer en çok para alansan, en iyisini yapmalısın ve O, görevini yapmıyor, bu kadar basit."

Son dünya şampiyonu olarak girdiği 2008 sezonunda Raikkonen geride kaldı ve Nisan ayındaki İspanya GP’den bu yana yarış kazanamadı, takım arkadaşı Felipe Massa’nın 22 puan gerisinde 2008’i tamamladı.

2008 şampiyonluğunu sadece 1 puan fark ile Hamilton’a kaptıran Massa’nın, Fin pilotun sadece üçte biri kadar ücret aldığına inanılıyor.

Her iki pilotun da anlaşması 2010 sonunda bitiyor.

Irvine: "Eğer gelecek sene Massa’yı geçemezse ya onu kovardım ya da aldığı ücreti büyük ölçüde düşürürüdüm"

"Sporda eğer performans gösterirseniz para alırsınız ve eğer performans gösteremezseniz çıkarsınız"


Yorumlar

  1. Alex Wurz haklıymış birbakıma F1 Racing dergisini okuyanlar bilir Irvine için düşündükleri bakımından.Bu adam ortalığı karıştırmakta bir numara…

  2. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Eddie Irvine hemen yakti ortaligi yaw bune hahaha
    abi kimi bence alo ile su an grid deki en iyi f1 pilot u
    ve bunu söyelemek icin sadece sampiyon olduguna deil sadece mc laren deki yarislarina bile bakarak anlarsiniz zaten misal 2005 japonya
    start 17. gecdigi adamlar michael gibi alo gibi adamlar
    ve sonuc son turda o müthis ilk virajda fisichella yi gecis ve galibiyet
    bunun gibi daha nice yarislar var
    adam 2005 senesi 3 defa liderken teknik arza yüzünden yarislari bitiremedi ve gene de alo ile ayni galibiyet sayisi vardi sezon sonunda yani sampioyn lan (7-7)
    2003 neydi 2 puanlan sampiyonlugu kacirdi michaele karsi
    2007 dünya sampiyonu hemde son 2 yarisa 17 puan arkada girmesine ragmen
    cani sklince en hizli tur atar cani sklince o yakalanmicak farklar kapatir
    abi adam michaelle bir sezon da en fazla hizli tur atan pilot 10 defa
    hemde kimi bunu 2 defa basardi
    bence eddie nin azini bile acmaya hakki
    bak mika yi örnek alsin o biliyo kimi nin ne oldugunu

  3. doğrudur bu şekilde devam ederse Kimi gönderilir, hatta kendisi gider. ama tüm bu varsayımlar bu sene geçersiz olucak, '09 bizim yılımız olucak. bekleyin ve görün >:D <forever Kimi>

  4. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    ya tamam tabiki massayı da çok seviyoruz ama adam sanki kimi massadan daha kötü bir pilotmuş da parayı haketmiyormuş gibi konuşmuş şurda hepimiz biliyoruz Kiminin ne iyi bir pilot olduğunu. ona mı kaldı ya :@

  5. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    bu adama sinir oldum vallaha ya:@

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bence ırvane sacmalamıs.eger massa yı gecemesse onu ya kovardım yada ucretınde dusus yapardım….
    gecen sene kımı ferrarıde ılk sezonunu yasadı ve samp oldu.massa ıse ıkıncı sezonuunda kımının 16 puan gerısınde bıtırmıstı.ustelık test pılotlugunu saymıyoruz.kovayı kovdularmı acaba.nelson bıle yerınde duruyorken nasılda ezbere bır acıklama..son cumlesınde dogruluk payı var.perforans yoksa gıdersın ama bu ole 1 sezonla olculmemelı.button ne umutlarla hondaya gıtmıstı ama kac sene gectı takım satısa cıktı tek galıbıyet.performans eksıklıgının tek sebebi kımı olsa eyvallah.seneye tek hanelı 2009 .kımı 2003 2005 ve 2007 de superdı.sırada 2009 var hadı rast gele

  7. Harbiden adamin arabanin icinde durusu yeter, Ve cok ilginctir ki Rai birgun yine Mclaren`de yarisacakmis gibi geliyor bana 🙂

  8. Yavuz Balcı avatarı

    şu adam dediğim raidir :))

  9. Yavuz Balcı avatarı

    şu adamı beğenmeyen bir f1 izleyecisi olacağını tahmin bile etmiyorum.kardeşim ben Mc Larenciyim dönsün bu adam 40 yaşına kadar yarışsın.arabanın içinde duruşu yetiyor. bazılarıda bulmuşlar bunuyor. massayla raiyi kıyaslayana zaten gülerim.herhalde fazla kazanacak.

  10. hilal nur sende kimi'yi öviyim derken massa'yı kötülemişsin bence buna hiç gerek yok her ikiside kendini kanıtlamış pilotlar sonuçta ferrari'deler.

  11. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    oldu canım başka isteğin var mı? Bence ırvineyi ferrariden kovmuşlar içinde ukte kalmış:P evet Kimi en çok parayı alan pilot ve hakediyor massa senelerdir 1 kere şampiyon olamadı Kimi ilk senesinde şampiyon oldu herkes kabul etti onun iyi bi pilot olduğunu yargılamak da sana düşmez

  12. Emir Çolak avatarı

    haha=) guzel tespit ali kardesim

  13. arkadaşlar hani alonso bir yayıncı kuruluşla röportaj yapmak için anlaşmıştıya yıllık 6 milyon dolara kürşatta güzel bir yorum yapmıtı. acaba ırvinde başka bir yayıncı kuruluşlamı anlaştı ne dersiniz.

  14. bak irvenecim sen bu kardeşime laf söyluyorsun ama bu adam ferariye geldiginde osene şanpıyon oldu hatırlatırım ama sana inat soyluyorum bu kardeşim 2009 1 olacak hatırlatırım

  15. burak bocek avatarı

    arkadaşlar kusura bakmayında yazmadan edemedim.yani katılmıyorsan görüşünü benimnsemiyorsan katılamzsın kardeşim.sizin sevdiğiniz pilotuda eleştirmiş olabilir duymak istemediğiniz lafıda söylemiş olabilir.biz burda sanki her önümüze geleni eleştirirken şampiyonuzda yada f1de harika yarışlar kazandıkta eleştiriyoruz.yani bir takım düşüncelere sahip olmak için şampiyon mu olmak gerekiyor Allah aşkına.

  16. raikkonen arıza bir pilottur. canı sıkılır en hızlı turu atar, canı sıkılır zorlar yarışı alır, canı sıkılır sezonu bırakır. kimi nin ne zaman ne yapacağını bilemezsin irvine. aynısı 2006 yılında da yapıldı. ama bir sene sonra harika yarışlar çıkardı. 2005 yılında nasıl yarıştığını söylemeyeceğim zaten.
    irvine ilk önce onun gibi şampiyon ol, daha sonra kimi yerden yere vuracak eleştireceksen eleştir.
    kuru kuruya olmuyor böyle. magazin gazetecileri gibi olmussun.

  17. Emir Çolak avatarı

    hı hı irvine:D

  18. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    kimi'nin de çok umrunda ya ırvine… f1 gündemine gelmek için ne kadar uç konuşarsam iyidir psikolojisi var bu demeçte…

  19. ben Alonso fanıyım ama Kimi hakkında söylenilenlere üzülüyorum.GErçekten yetenekli bir pilot.Bir senesi kötü geçti diye bu kadar üstüne gelinmesi hiç hoş değil bence.Sonuç olarak o şampiyon bir pilot :/

  20. Sinan Şahin avatarı

    zibidiye bak 🙂 irvine gibi, barichello gibi meydanı boş bulanlar boş konuşmalara devam ediyorlar.

  21. Irvine'a katılıyorum. Ama sorun bu değil, sorun Irvine'ın kötü pilot olup olamaması (kendisi sevilen biri değildir ama) 1999da o olmasaydı Ferrariciler sezonun yarısını izlemezlerdi. En azından adam çabaları de olaya heyecan kattı Schumacher yokluğunda.

  22. Adam haklı.

  23. Formula 1 tarihinde en ayar olduğum pilot Irvine idi. Başkası söylese belki itibar edilir ama bu beyefendi lotarya şansından daha büyük bir şansla Ferrari koltuğuna oturup hiç birşey becerememiş, şimdi kalkmış şampiyon apoletli pilot kovuyor.

  24. tabi tabi irvine amca 😀 kiminin bu hallerde olması hep kara kedinin yüzünden 😛 kanada bi çarptı kimi'e arkadan adam bidaha yarış kazanamadı.. 😀 merak etme örvin kimi hakkıyla yarışıor ..

  25. kesinlikle ecem'e katılıyorum.

  26. Kimi görevini yapıyor sen merak etme sevgili irvine !
    performans düşüklüğü yaşadı bazı nedenlerden dolayı hepsi bu ya belki bir şampiyonluk kaçtı belki de izleyenlerin gözünde basit bir pilot olarak görülmeye baslandı ama hiç önemli değil çünkü Kimi 2009'da şansda onun yanında olursa beklenenden iyi bir performans sergiliycek !!

  27. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Bu söylentilerin çıkması normal. Rai bu sezonki performansı ile bu söylentilere kendisi neden oldu. Toparlamakta yine kendi elinde.

  28. Oldu Irvine`cim hemen yollariz, emrin olur 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir