Resmi: Caterham Satıldı!

yazar:

kategori: ,

Tony Fernandes ve ortakları, Caterham F1 takımının Colin Kolles’in danışmanlığını yaptığı İsviçre ve Ortadoğulu iş adamlarından oluşan bir konsorsiyuma sattıklarını açıkladı.

Mali sıkıntılar ile boğuşan Caterham’ın uzun süredir satılması gündemdeydi. Bugün çıkan haberlerde eski F1 pilotu Christijan Albers’in de içlerinde bulunduğu orta doğulu bir Konsorsiyumun Caterham’ı satın aldığı ifade ediliyordu.

Bugün yapılan açıklamada, Caterham’ın İsviçre ve Ortadoğulu iş adamlarından oluşan bir konsorsiyuma satıldığı duyuruldu.

Takımın satın alınması ile birlikte Cyril Abiteboul’un görevine son verildi ve takım patronluğu görevine Christijan Albers getirildi. Eski F1 pilotu Albers, yönetim kuruluna doğrudan rapor verecek. Öte yandan Albers’in yardımcılığını eski HRT takımından Manfredi Ravetto yapacak.

Caterham F1 takımının yeni patronu Albers, görevine hemen başlayacağını söyledi.

“Önümüzde büyük bir sorun olduğunun farkındayız, şampiyonada büyük bir mücadele var. Ancak 2014 şampiyonasında onuncu sırayı hedefliyoruz.”

“Takımın geleceği için çok kararlıyız. Ekibi geliştirmek ve büyütmek için gereken herşeyi yapıp, takımın daha yetenekli hale gelmesi için gereken kaynakları sağlayacağız”

Basına yapılan açıklamada ‘Caterham F1 adı altında aynı kadro ile devam edilecektir’ denildi ve takımın merkezinin Leafield’da kalmaya devam edeceği duyuruldu.


Yorumlar

“Resmi: Caterham Satıldı!” için 3 yanıt

  1. Çok saçma bir olay bu ya. Bir Lotus takımı var esas Lotus ile alakası yok… Şimdi bir de Caterham var, esas Caterham ile alakası olmayacak…

    Hayırlı olsun. büyük takımların 3 araca sahip olması fikri güzel olsa da daha rekabetçi arka sıra takımları daha iyi gibi geliyor bana. büyük takımlara da sürücü yetiştiren takımlar şart.

  2. ForzaFerrari avatarı

    Ölü yatırım

  3. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Hayırlı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir