Heidfeld Daha Fazla Temas Bekliyor

yazar:

kategori:

BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, pilotların yeni geniş ön kanatlarla lastik lastiğe mücadele etmeye alışacakları 2009 senesinin başlarında pist üzerinde çok kaza görülebileceğinden endişe ediyor.

Kasım ve Aralık aylarında BMW Sauber’in 2009 aerodinamik parçalarını Barselona ve Jerez’de Robert Kubica ve Christian Klien ile test eden Heidfeld, pilotların pist üzerinde mücadele ederken geniş ön kanatlardan sıkıntı yaşayabileceklerini belirtti.

Heidfeld: "Daha sık (temas) olabileceğini düşünüyorum, özellikle başlangıçta çünkü alışmanız gerekiyor."

"Araç içinde otururken ön kanadı göremezsiniz. Tamam, onun orada olduğunu bilirsiniz ama buna alışmanız gerekecek. Kalkışta veya çok ani bir durumda hiç düşünmeden hareket edebilirsiniz. Bu şekilde daha fazla kanat teması görebileceğimizi hayal edebiliyorum"

Heidfeld, Kasım ayında yeni ön kanadı Barselona’da ilk denediğinde, genel pist kullanımından çok kolay bir şekilde zarar görmekten endişe ettiğini ifade etti.

Heidfeld: "Aracı ilk kez gördüğümde, ilk turda havalanabileceğimizden emindim ama bu olmadı ve sorun çıkmadı"

Alman pilot ayrıca, yeni aerodinamik kuralların yakın mücadeleye ne kadar etki yapacağını yargılamak için henüz erken olduğunu da belirtti.

Heidfeld: "Sahip olduğumuz bu kanatlarla rüzgârın daha az etkileyeceği sır değil ve sürüşü de kolaylaştırabilir. Ama şu anda bir şey söylemek zor"


Yorumlar

  1. williams degilde honda da çok görürüz dicektim yaf hondada gidio bea ama heidfeld haklı bence baya janjanlı bi sezon olcak

  2. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    bu sene Williams pilotları kanat kırmadan yarış geçirediler neredeyse,bakalım bu eşşek kadar kanatlarla napacaklar.Bir sürü zorunlu pitstop ve güvenlik aracı görecegimizi düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir