‘Vettel’in Avusturya’da Yaşadığı Sorunlar Yüzünden Renault’yu Suçlamak Yanlış’

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in Avusturya’da yaşadığı sorunların Renault’tan kaynaklanmadığı ortaya çıktı.

Red Bull takım patronu Christian Horner Avusturya GP’sinin ardından Vettel’in yaşadığı sorun hakkında “Elektrik motoru sorunu. Henüz bunun nedenini anlamadık” demişti. Horner bu açıklamayı yaparak sorunun Renault’dan kaynaklandığını söyledi.

Ancak Auto Motor und Sport’a göre Horner’ın Renault’yu suçlaması yanlış.

Renault’nun patronu Rob White Alman pilotun düğmeye bastığı zaman “standart elektronik başarısız” mesajı aldığını doğruladı.

Ancak Standart Elektronik sistemini tüm takımlara McLaren tarafından temin ediliyor.

Autosprint muhabiri Alberto Antonini “Sebastian düğmeye bastığı zaman, sistem kendini bir çeşit korumaya aldı” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Ferrari’nin Avustralya’da benzer bir sorunla karşılaştığı ifade edildi.


Yorumlar

“‘Vettel’in Avusturya’da Yaşadığı Sorunlar Yüzünden Renault’yu Suçlamak Yanlış’” için 2 yanıt

  1. Mclaren’in bu sene yaptığı standart elektronik sistemin Mercedes motoru kodu okuyunca daha iyi çalıştığı ve diğer motorlarda soruna neden olduğu söyleniyor 😛

    Şaka bir yana, aynı hata diğer takımlarda da oluyor mu? Sürekli Red Bull veya Vettel’de oluyorsa aşırı bir konfig sorun çıkarıyordur. Kullandıkları konfigleri üreticiye verdikleri zaman ve loglar incelendiğinde sorunu kolayca çözeceklerdir. Bu zamana kadar çözülmemiş olması işin arkasında birşeyler döndüğünü gösteriyor. Belli ki Red Bull bu konuda üreticiye yardımcı olmuyor.

  2. Sebastian Vettel’in Avusturya’da yaşadığı sorunların Renault’tan kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Er yada geç bu sezonun yaşananların suçun tamamen Renault’un olmadığı ortaya çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir