Perez: Yeni Kurallara Bir Şans Verilmeli

yazar:

kategori:

Sergio Perez, taraftarlardan ve pilotlar yoğun eleştiri alan yeni 2015 kurallarına bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyor.

2015’te birçok kural değişiyor ve özellikle güvenlik aracından sonra yarışın gridden başlaması kuralı pilotlardan tepki çekiyor.

Daniel Ricciardo geçtiğimiz günlerde yeni kuralla birlikte işlerin çok daha zor olacağını ve sert mücadeleler oluşacağını söyledi.

Buna karşılık Perez’e göre yeni kurallara bir şans verilmeli.

“Sürücüler yeni kurallar hakkında endişeli. Ama aynı zamanda ben Formula 1’in değişmesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Sporda bazen birşeyler değişmesi gerekir. Daha eğlenceli yarışların yapılmasını sağlanması için çalışma yapılıyor. Bu tabi ki, medya, sürücüler, fanlar ve sporun kendisi için eminim zor olacaktır.”

“Yeni kurallara ekipler ve sürücüler adapte olmak zorunda. Belkide herşey gerçekten iyiye gider. Neden olmasın ? bakalım nasıl gidecek”

Perez, 2012’de olduğu gibi küçük takımların daha fazla ön plana çıkması gerektiğini düşünüyor.

“Daha fazla takım önlerde mücadele etmeli. 2012’nin başlangıcına bakarsanız ilk yedi yarışta yedi farklı kazanan vardı. Gerçekten inanılmaz bir yıl oldu. Formula 1 için gereken şeyin bu olduğunu düşünüyorum. Sadece üst takımlar değil, tüm ekiplere ihtiyacımız var. Herkese fırsat verilmeli”

“Kurallar küçük ve orta ekipler için daha basit olmalı. Örneğin 2012’de Williams bir yarış kazandı. Sauber Malezya’da galibiyete çok yaklaştı. Bir taraftar olarak McLaren, Ferrari ve Williams gibi takımları kazanırken görmek isterim. Ama bu hafta sonu Mercedes’in kazanacağını bile gerek Silverstone’a gidiyoruz ve bu durum sporu biraz sıkıcı yapıyor”

Meksikalı pilot tutumuna karşın yeni kurallarda söz sahibi olmadıklarını itiraf etti.


Yorumlar

“Perez: Yeni Kurallara Bir Şans Verilmeli” için bir yanıt

  1. Açıkçası ben de bir denemek gerektiğini düşünüyorum.

    Amaaaaaa, zamanında Perez DRS için de bir denemek gerek demişti, dikkat!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir