Raikkonen 2015’ten Sonra Emekli Oluyor!

yazar:

kategori: ,

Kimi Raikkonen Ferrari ile kontratı bittiğinde, 2015’in sonunda Formula 1’den emekli olacak gibi görünüyor.

2007 dünya şampiyonu F1’de 2001’de Sauber ile girmişti ve 2009’un sonunda Ferrari’den ayrılıp iki sezon Dünya Ralli Şampiyonasında zaman geçirdikten sonra bu yıl takıma geri dönmüştü.

Fernando Alonso’nun takım arkadaşı olarak iki yıllık sözleşme imzalayan ve Perşembe günü İngiltere GP’si öncesinde konuşan Raikkonen muhabirlere kontratından sonra F1’de devam etmesinin olası olmadığını söyledi.

Gelecek hakkındaki planları ve uzun vadede kendisini Ferrari’de görüp görmediği sorulduğunda Raikkonen: “Kontratım bitene kadar, ve sonrasında muhtemelen bırakacağım. Bu olmasını düşündüğüm şey.”

Raikkonen ralli gibi diğer disiplinlerde yer almaktan keyif aldığını söyledi ve hep F1’in yanında bu tür şeyler yapmak istediğini söyledi.

“Bir çok şey denedim ve bunların hiç zararlı olmadığını düşünüyorum. Bu benim F1’de olmama engel olmaz.”

“Bence sadece yardımcı olur. Farklı şeyler denerseniz her zaman öğrenirsiniz. Takımlar yaralanacağımızdan korkuyorlar. Geçmişte Ferrari’deyken ralli yapamazdım. Bu sadece bizim için değil, taraftarların da bir çok şey yapabildiğimizi görmesi için iyi bir şey.”

Bu tür bir esneklik tanındığında uzun vadeli olarak F1’de kalabileceği sorulduğunda Raikkonen: “Hayır, hiç sanmıyorum. Farklı bir şey yapmak F1 ve geleceğim hakkında hiçbir şeyi değiştirmez.”


Yorumlar

“Raikkonen 2015’ten Sonra Emekli Oluyor!” için 30 yanıt

  1. Hakkinenle baslayan f1 seruvenim halefi olarak Raikkoneni gostermesinden sonra Hakkinenin emaneti olarak iyi gunde de kotu gunde de destekledik ve 2015in sonunda f1 direksiyonlari veletlerin eline gectigi icin muhtemelen bende izlemeyi birakacagim. 1998den beri araliksiz izledigim sporda geriye donup bakiyorumda bizde yaslandik be abi. Hersey gibi burda da guzel gunler geride kaldi, aklimizda hos bi seda olarak kalacaklar. Tesekkurler iceman sen hep 1 numarasin hayatinin her kulvarinda.

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ya arkadaş. Yani, lütfen biraz mantık.

    Şimdi ben size olayı izah edeyim. Bir kere para hususunda, F1’de şu an itibariyle kendisinden çok daha fazlasını kazanan pilotlar var. 2012 ve 2013’ten bahsetmeye ise lüzum yok zaten doğru dürüst ödeme alamadı ki zaten maaşı da epey düşüktü Lotus’un imkanları dahilinde. Zaten Lotus’taki olay, kendisine puan veya podyumlar için ek ödemeler yapılıyor olmasıydı. Hiçkimse (takım da dahil) Raikkonen’in döndükten sonra çok hızlı olmayan bir otomobille o kadar puan toplayacağını tahmin etmemişti. O yüzden de Lotus ödemekte zorlandı. Kendisi 2013 için tek kuruş alamadığını söylemiştir ki Raikkonen’in yalancı bir adam olmadığını siz bile bilirsiniz.

    Şimdi ikinci konuya geçecek olursak, adamı sevmek ya da beğenmek zorunda değilsiniz. Bizi de sevmeyebilirsiniz. Olabilir. Fakat imza dağıtırken gülmüyor diye adama saygı duymamak saçmalığın daniskasıdır. Ben Alonso’nun imza dağıtırken etrafına gülücükler saçtığını görmedim. Zaten iyi bilirsiniz, Alonso’nun yarış haftasonlarına hazırlanış şekli ve tutumu aslında Kimi’den çok farklı değil. Gayet ciddi, çok az gülen, padokta pek kimseyle konuşmayan bir Alonso var yıllardır. Bunu Alonso fanları fark etmişlerdir. Bunu Türk muhabirler de belirttiler.

    Zaten hiçbir pilot bir sürü fotoğraf ya da başka şeyleri imzalarken keyif almıyor. Basın toplantılarından da. Kimi’nin farkı ise bunlardan keyif almadığını açıkça söylemesi. Zaten onu bu kadar sevmemizin sebeplerinden biri de tam olarak bu. Ne düşünüyorsa onu söyler. Kıvırmaz, bir gün başka bir gün başka konuşmaz. (Şu son çıkan Hamilton haberine bakabilirsiniz. O kadar takıma taş attıktan sonra şimdi gelmiş “takımla gurur duyuyorum” diyor)

    Dediğim gibi adamı sevmeyebilirsin. Ben de Alonso’yu sevmem. Fakat saygı duyarım. Duymam da gerekir. Adamın kariyeri ortada çünkü.

    F1 tutkusu tamamen kaybolmuş birinin neden F1’e döndüğü ve neden Lotus’ta yırtındığı da tartışmaya açık belli ki. Ne diyeceğiz para mı? Raikkonen’i biraz olsun tanıyorsak biliriz ki F1’de yarışmak istemiyorsa şu anda bırakıp gider. Ardına da bakmaz.

    Bahsedilen o pilotlar o paraları ceplerinden vermiyorlar. Sponsorları veriyor. Dünyada kendilerinden çok daha yetenekli sürücüler olmasına karşın parayla koltuklara oturuyorlar. Halbuki F1’in amacı mümkün olan en iyi sürücüleri bir araya toplamak olmalıdır. Paralı pilotlardan hoşlanmanız doğal gerçi şaşırmamak lazım.

    “Paramı vermiyorlar” tarzında konuşmadı, medyayı ayağa da kaldırmadı. Bir iki açıklamasında maaşını alamadığından bahsetti. Bu kadar.

    2009’un sonunda ayrılmasının tek sebebi Ferrari’de kendisine layık görülen muamele, ve 2008’de yaşanan büyük saçmalıklardır. F1’e olan sevgisini o günlerde kaybetti. 2008’in Raikkonen’in hayatının en kötü günlerini yaşadığı sezon olduğu açıktır. Geliştirme takımının başındaki Schumacher başta olmak üzere takım içindeki bazı kesimlerin Massa’nın safını tutması (Massa’nın kariyerinde çok iyi olduğu tek sezonun 2008 olması tesadüf değildir), kendisine takımdan destek bulamaması, mutlu olduğu ve sezona harika başladığı otomobilde Massa’nın yararına olacak değişiklikler yapılması, çeşitli şanssızlıklar vs. sonucu
    şampiyonada gerilere düşmesi, sıralamalarda problem yaşadığı ortadayken ısrarla ağır depoyla sıralamalara çıkarılması.. liste uzar gider. En sonunda Santander’in gitmesi için para ödemesi de tuz biber olmuştur.

    Babasının vefatının ardından F1’e dönmeye karar verdi. Tekrar F1 için motive oldu, çalıştı, kendini hazır hale getirdi. Hiçbir şey yapamaz diyen klasik kendisine düşman İngiliz medyasının ve çeşitli kendisini sevmeyen kesimlerin hepsinin laflarına ağzına tıkarak mükemmele yakın bir performans sergilemiştir. Ve kendisini bir kez daha herkese kanıtlamıştır. Ek olarak Ferrari’ye dönmüş olması da 2008’de yaşananlara bir cevap gibiydi. Hiçbir kötü söz söylemedi, geri geldi, yarıştı, pistte sözünü söyledi ve Ferrari’ye transfer oldu. Şu anki kötü sonuçların çoğunun sebebi kendisinin kontrolü dışında gelişen olaylardır.

    Kimi Raikkonen’in pilotluğunu ve F1’de yaptıklarını tartışmak, saygı duymamak ancak şuursuzluk olabilir. İmza dağıtırken veya çeşitli durumlarda gülmüyor diye saygı duymamak, “saygı duymamak için bahane aramak”tan başka bir şey olamaz.

    1. “Paramı vermiyorlar” tarzında konuşmadı, medyayı ayağa da kaldırmadı.

      Raikkonen geçen sene tam da dediğini yapmıştı; Paramı vermiyorlar dedi, medyayı da ayağa kaldırdı. Sezonun ortasından sonuna kadar aynı şeyi söyledi ve bu konuşuldu.

      Ek olarak 2012 ve 2013 Lotus araçlarının kötü araçlar olduğunu düşünmüyorum. Zamanının Ferrari’sinden daha iyi bir araç olduğu açıktı ve Raikkonen’e uymuştu.

      Bu ikisi dışında sana katılıyorum.

      1. Paramı vermiyorlar diye medyayı ayağa kaldırma sebebinin para düşkünlüğü olmadığı da açık yalnız. Parasını almadığından Ferrari’ye geçti. Zaten olan ondan sonra oldu. Önce sırtını sakatladı, sonra yanlış startejilerle yarıştı ve en sonunda telsizden küfür yedi. Takımda istenmeyen adam haline geldi ve olaylar da bundan sonra oldu. Bunu sadece Kimi’nin para düşkünlüğüne bağlamak yanlış.

        Lotus ise 2012’ye Ferrari’nin önünde başladı ama geliştirme yarışında geride kaldı. 2013’te ise Ferrari ile eşit gibiydiler fakat lastikler değişince Lotus çok kan kaybetti. Yoksa ben de çok yavaş olduğunu düşünmüyorum. Aracın potansiyeli vardı ve Kimi de onu iyi kullandı diyebiliriz.

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Ben otomobilin kötü olduğunu söylemedim. Ama otomobilin limitleri belliydi ve asla o limitin üzerine çıkamadı.

          Para hususunda ise benim eleştirim, arkadaşın “paramı vermiyorlar” tarzında sanki Kimi küçük çocukların yaptığı gibi zırlayarak konuşmuşçasına olayı değiştirerek aktarması. Medyayı filan da ayağa kaldırmamıştır. Birkaç kez maaşının ödenmediğini söylemesi medyayı manipüle ettiği anlamına gelemez.

  3. kimi falan değilde olan buradaki taraftarlarına oluyor.adamda istek diye bir şey kalmamış buradakiler hala yırtınıyorlar .en ufak zorlukta kaçan birinin f1 de işi olmaması lazım zaten.

    1. Onur Gentas avatarı

      Nebi bey, Kimi fanı değilim ama daha önce F1’e ara vermesi bana göre kaçış değildi. Ferrari Alonso ile anlaşınca Mclarene geçer diye düşünüyorduk fakat Mclaren’de Button ile anlaşınca mecburen F1’den ayrılmak durumunda kaldı. Bu istek kalmamış olayınıda anlayamıyorum, adam Lotus gibi daha küçük bir takımda neler yaptı, ozaman istekliydi de Ferrari gibi çoğu pilotun rüyalarını süsleyen takıma geçince mi isteği kaçtı. Kimi’yi çok sevmem fakat bana göre biraz insafsız eleştiriler alıyor.

  4. ben bu açıklamasına şaşırmadım performans anlamında istediğini alamadı hemen motivasyon sıfırlandı ve emeklilik açıklamaları başladı klasik sıkılgan rai işte…daha önce ferrari yıllarında da ne zaman hızlı olacak diye saç baş yolduğumuz yarışlar çok olurdu o da sadece gününde hızlı olurdu…f1 hastası bi insan değil sadece nerede zevk alırsa başarı bulursa takılan birisi…

  5. Onur Gentas avatarı

    Kimi muhtemelen bırakıp bırakmamaya gelecek sene göstereceği performansa göre karar verecek. Umarım başarılı olur ve birkaç sene daha izleme fırsatı buluruz. Devam edecekse de kesinlikle Ferrari’den ayrılmalı.

  6. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Kariyerini zirve de bırakmasını umardım ama bırakın zirve’yi belki de en kötü döneminde şu an. Biraz olsun performansını toparlayıp 2015’de F1 kariyerini noktalaması kendisini adına en iyi seçenek.

  7. şaşırtıcı değil bu haber, zaten gider ayak paramı cebime koyayım sonra rahat edeyim havası yok değil biraz kendisinde… Ne kadar insanlar kişiliğini sevse de, ben kendisine 2003 yılından beri hiç alışamadım, bana hala soğuk, hırssız ve fazla umursamaz geliyor… Taraftarlarına imza dağıtırken bile zar zor gülümseyen ve bunu başına silah dayanmış hissi ile yapan bir sporcuya gerçekten bu konuda çok fazla saygı duyamıyorum (bu konuda en azından)… Bir kere F1’den ayrılmıştı, o yüzden bu seriye ne kadar bağlı olduğu tartışmaya açık, bence F1’e olan tutkusunu tamamen kaybetmiş biri ve ben bunu olumsuz bir özellik olarak görüyorum… Gittiğinde koltuğunu, o koltuğa oturmak için gerekirse cebindeki parasını çıkartıp verecek kadar sporda kalmak isteyen biri doldurursa daha mutlu olacağım… Evet ben bu konuda profesyonel düşünmüyorum ama paramı vermiyorlar diye ortalığı medya önünde havaya kaldırdığı geçen yıldan sonra burada para için yarıştığını düşünmüyor değilim…

    öte yandan F1’i izlemeye başladığımdan itibaren pistte olan nadir pilotlardan biri olması, çok iyi yarışlar çıkartarak hafızalardan silinmeyen şeyler yaşatması ve benim favori pilotumun bir nevi ezeli rakibi olması onun F1’i bırakmasını biraz hüzünlü bir olay yapmıyor değil… Ama ne yalan söyleyeyim en sevmediğim taraftar grubuna sahip olması dolayısı ile bu olumsuzluğu da ortadan kalkıyor… Artık hangi motorsporlarını yapar bilemiyorum ama umarım Lemans’ta benim desteklediğim takımlardan birine pilot olmaz… F1’de devam ederse de favori takımım olan Marussia’da yarışmazsa sevinirim 😛 😛

    1. geçen yıl bütün sezon bir kuruş para almadı son 2 yarış kala paramı alamıyorum diye açıklama yaptı sence yeterince beklememiş miydi? Ayrıca bir sporcuya imza dağıtıyor veya dağıtmıyor diye saygı duymak gerçekten saçmalıktan başka bişey değil para para diyorsun griddeki çoğu pilottan yine az kazanıyor adam neyse sana paralı pilotunla mutluluklar 😀

  8. vay be kimi..özleniceksin dostum

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu adamın karakter ve yetenek itibariyle eşi yoktur. Hiç kuşkusuz bir gün F1 tarihine bakıldığı vakit, bu kadar bahtsızlık ve kötü şansa karşın, adı anılacak isimlerden biri olmuştur.

    Finlandiya’nın çıkardığı en büyük yeteneklerden biri olarak hatırlanacaktır. Kariyeri boyunca tertemiz yarışmış, adil, dürüst ve gerçek bir pilot olarak yaşadığı tüm başarıları sonuna kadar hak etmiştir.

    Haberin içeriği gerçekleşse dahi elbette yarış kariyerinin devam edecek olması çok muhtemeldir.

    Seneye sezon bittikten sonra gerçekten bırakırsa F1’i takip edeceğimi pek sanmıyorum. F1, F1 olmaktan çıkalı çok oldu.

    Son olarak, 2005’te hak ettiği şampiyonluğu almış olsaydı acaba kariyeri nasıl devam ederdi diye düşünmekten asla kendimi alamayacağım..

    1. Strong_Union avatarı

      aslında 2005 ten ziyade 2003 (23 yaşında) yılında şampiyon olsaydı düşünsene 5 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilotu başa baş mücadelede deviriyorsun.

      2 almanya yarışının birinden 7. olarak 2 puan alsa şampiyondu ama olmadı ama olsun zaten eleştirmenler 2000 li yılların en hızlısını raikkonen olarak seçti özellikle 2005te.

      Schumacher de demişti zaten şanslı olsa 3 kez dünya şampiyonu olurdu diye. Ama bu adam tam bir motorsporcu emekli olunca evine çekilmez yine ralli rallicros falan devam eder.

      Bugün yarın alonsoda buttonda bırakacak bu pilotlar olmadan izlenir mi gerçek f1 fanları izler fakat pilot fanlarının pek izleyeceğini sanmam inşallah ilerde alonso raikkonen gibi pilotlar gelir seyir zevki devam eder

  10. Tarihte eşi benzeri bir daha gelmeyecek. Bu adamı izleyip, fanlığını yaptığımız için çok şanslıyız.

    Büyüksün.

  11. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Emeklilik zamanı geldi.Zaten sürüşü bana keyif vermiyordu artık isabetli bir karar.

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Hmm doğru haklısın sen sürüşünü beğenmediğin için bırakıyor Kimi 😀 😀 😀

  12. Umarım Ferrari’nin LeMans’a dönüş projesinde sende yer alırsın Kimi.

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ohooo daha karpuz kesecektik…

  14. neyse 1 yil daha izleyecegiz bu ucube f1.

  15. Raikkonen ayrılıyor, Button’ın emekli olması gündemde. Alonso Le Mans’a geçebilir, Massa 2 yıl sonra emekli olacak. Eeee Gridin en tecrübelisi ismi Rosberg mi olacak ? Gerçekten ilginç bir durum. Gelecekte seyirciler daha da azalır gibime geliyor

    1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      “Gridin en tecrübelisi ismi Rosberg” bunu duymak bile garip. Ama bu değişimi kabulleneceğiz. Nasıl Schumi giderken artık neyi izleyeceğiz diyorduk. Buradaki herkesin ilk izlediği gridle bu grid arasında dağlar kadar fark var ama herkes burada. İlginç falan ama sporu sevenler yine burada kalacak, yine izleyecek bir şey bulacaklardır.

      1. Bakın mesela, ben Schumacher taraftarıyım. O gittiği zaman (2006 yılında) Ferrari’yi bayağı bir tuttum. 2009 yılının sonuna kadar hop oturdum hop kalktım. Koyu bir Ferrari fanına dönüşüyordum ki.. Schumacher geri döndü ve Mercedes’e geçtik. Şimdi Schumacher ayrıldı. Schumacher’in orada yaşadıkları için Mercedes’i tutmak içimden gelmiyor. Ferrari’yi zaten eskisi kadar sevemiyorum. Raikkonen fanı değilim, Alonso’nun da değilim. Rosberg’in de değilim. Sanırım Massa’ya Schumacher’den kaynaklanan bir sempatim var, Massa sayesinde de Williams’a artık sempatim var 🙂 böyle böyle gidecek heralde 🙂

        Ama ne biliyim yani Alonso’suz, Raikkonen’siz, Button’sız ve Massa’sız bir grid.. İnsanın izleyesi gelmez. Çünkü Ferrari’de yıllardır takımın gelişeceğine inanan mavi sarı kasklı Alonso yok, McLaren’de her yarıştan sonra şikayet eden strateji uzmanı bir Button yok, Ferrari’nin sempatik buz adımı Raikkonen yok.. Williams’ta duygusal Massa yok. bilemiyorum. Gerçi buradan kimler gelip kimler geçti. Elbet birşey yüzünden izlenir.

        1. Onur Gentas avatarı

          Yani kısaca sürekli laf söylediğimiz bu pilotların hepsi ayrı ayrı değerli ve onlardan birkaçı olmasa eksiklik hissedeceğimiz ortada. Tabi ki bir pilotu destekleyebiriz fakat bu diğerlerine değer vermeyeceğiz anlamına gelmemeli. Bir hamilton fanı olarak alonsosuz, raikkonensiz f1 izlemek beni mutlu etmez. Keşke bazı pilotların son yıllarında daha iyi araçlarla daha rekabetçi yarışlar izleyebilseydik. Ben arkadan gelen iyi bir jenerasyonda görmüyorum ricciardo dışında. Geleceğide garanti değil.

        2. Harbiden şöyle bir düşündüm de kendimi gerçekten yaşlanmış gibi hissettim. Yaşadığım yerde Ntv çekmezdi izledim ilk yarış haliyle 2005 yılındaydı o da birazda tesadüfen oldu ve izlediğim ilk yarış San Marino’da Kimi şaft arızası yüzünden yarış dışı kalmıştı. O günkü gridden kimler gelip geçmedi ki Fisichella, Heidfeld, Trulli Schumacher kardeşler, Barrichello, bunlar gerçekten iz bırakan pilotlardı ve onlardan sonra sizin dediğiniz gibi Alonso Massa ve Kimi’de gittikten sonra bir an ortalık tamamen sessizleşecek gibi sanki asla Rosberg’in eski pilot olduğunu kabul edemiycem muhtemelen. Neyse Kimi F1’i bırakmaktan bahsetmiş motor sporlarını değil geçen görmüştüm bi haberde Rallycross ilgisini çekiyormuş kim bilebilir ki belki orada izleriz…

    2. Hocam herkes 43-44’üne kadar yarışamazki 43’ündeyken 25’indeki gibi performans gösteremezsin her bir sporun bellirli bir yaşı var bunu kabul etmek lazım yeni yüzler hiç fena olmaz açıkçası ferrari Bianchi’yi kaçırmamalı

      1. Yaş meselesi değil durum, yani yukarda anlattığım gibi bu pilotlara artık alıştık ve onlarsız yarışlar daha sıkıcı olacak. Mesela şuan araçlar kötü, ses yok, kurallar berbat. Yarışlar sıkıcı. Ama bir umut pilotlardan medet umuyoruz. Onlar birşeyler yapar diyoruz. Ama bu pilotlarda önümüzdeki 3-4 yıl içinde olmayacak.

    3. Hocam Formula 1 çöküşte, hemde büyük bir çöküş. Formula E daha cazip gelmeye başladı bana.

  16. Üzdün bizi be kaptan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir