Perez: “Formula 1’in Daha Çok Kazanana İhtiyacı Var”

yazar:

kategori:

Sergio Perez, Formula 1’in seyircileri daha fazla kendisine çekebilmesi için daha çok kazanana ihtiyaç duyduğunu söyledi.

FIA ve takımlar, yarışların daha heyecanlı olması için 2015’ten itibaren güvenlik aracından sonra yarışın tekrar gridden başlaması için karar aldı.

2012 sezonunun ilk 7 yarışında 7 farklı sürücü kazanmıştı ancak bu sene sadece 3 farklı kazanan gördük.

Perez “Daha fazla takımın kazanmasını isterim. Böyle bir şeye ihtiyacımız var.”

“2012’nin başına bakarsanız ilk 9 yarışta 8-9 farklı kişi kazanmıştı. Sporu biraz daha bir araya getirip daha fazla takımın kazanmasını sağlamalıyız.”

“Taraftarlar Ferrari, Mclaren, Force India ya da Williams’ın, farklı takımların kazanmasını isterler. Tüm takımların kazanma fırsatına sahip olduğunu bilmek isterler.”

“Silverstone’da pazar günü bir Mercedes’in kazanacağını biliyoruz. Bu da bana göre sporu biraz sıkıcı hale getiriyor.” dedi.


Yorumlar

“Perez: “Formula 1’in Daha Çok Kazanana İhtiyacı Var”” için 7 yanıt

  1. Dayanıklılık sınırı tek yarışa çekilmeden bunun olması imkansız. Yanında da DF iyice düşürülüp araçları zaptetmesi zorlaşırsa harika olurdu bence.

  2. Herkes işine geleni söylüyor. Perez McLaren’de olsa bu açıklamayı yapmazdı. Ama Force India’da ve küçük takımların yarış kazanmasını istiyor. Kısacası kendini düşünüyor. Gidin Ferrari’ye sorun onlarda büyük takımların kazanmasının iyi olduğunu savunur. İşte bu yüzden hiçbir zaman bir tarafın istediği olmaz. Şuanda daha çok çalışan önde oluyor. Ama parayı unutmayalım. Örneğin Force India geçen sezonun ilk yarısından itibaren hiçbir güncelleme yapmayıp tamamen bu yıla odaklanmış ve kaynaklarını bu yıla harcamış. Bu yüzden yarım yıldan feragat ettiler. Belki de bu yıla çok odaklandıkları için gelecek yıl yavaş olacaklar. Ama Ferrari ve McLaren gibi takımların para derdi yok istediği zaman istediği güncellemeyi yapar. Ama Ferrari ve McLaren sezon ortasında gelecek sezona odaklanıyor ve yine geride oluyorlar. Kısa bir karşılaştırma yapmak gerekirse, Force India sezonun ortasında gelecek yıla odaklanınca başarılı oluyor, ama Ferrari ve McLaren odaklanınca başarısız oluyor. Bu takımların yeteneğini gösteriyor aslında. Tarihin falan gelişimde pek etkisi yok. Ferrari ve McLaren’deki bütçe Force India’da, Marussia’da olsa bu takımlar Red Bull kadar uçar.

  3. Kesinlikle çok haklı.Artık bir takıma şampiyonluğun hediye edilmesini istemiyoruz.Adam gibi kurallar yapsın da kim daha çok gelişiyorsa o kazansın.

    1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Hediye mi edilmek? Şimdi bu sene şampiyonluk Mercedes’e mi hediye edildi? Diğer takımların beceriksizlikleriyle Mercedes’i eleştirmek saçma.

      1. Kesinlikle. Mercedes Schumacher’i takıma getirme amacı Red Bull’da olduğu gibi 5 yıl içinde şampiyon olmaktı. Kaç yıldır bu yıl için mücadele etti Rosberg olsun, Brawn olsun Schumacher olsun ve geçen yıl takıma katılan Hamilton olsun. Hepsi 2013 ve sonrası için çalıştılar. Takımın 5 yılda geldiği yer bana göre mükemmel. Tur başına 1 saniye hızlılar. Ferrari’de bu tarz birşey yapabilirdi. Renault geçen yıla odaklanırken, Mercedes bu yıla odaklandı. Onları suçlamak adil olmaz. Ferrari’de bu yıla odaklandı ama adamlar odaklansa da sonuç değişmiyor 🙂

      2. Beceriksizlik demeyelim de bile bile lades diyelim.Bu motorlarla Mercedes’in avantajı olacağı biliniyordu.Şimdi tecrübesi olmayan takımları beceriksiz diye eleştirmek acımasızlık olur.Eleştireceksek Fia denen kurumu eleştirelim.Bu yine benim dediğim yola çıkıyor.

  4. Kesinlikle çok haklı.Artık bir takıma şampiyonluğun hediye edilmesini istemiyoruz.Adam gibi kurallar yapsın da kim daha çok gelişiyorsa o kazansın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir