Ferrari, Pit Işık Sistemini Geri Getirecek

yazar:

kategori:

Ferrari geçen sene vazgeçmiş olduğu pit ışık sistemini bu sene tekrar geri getirmeyi planlıyor.

Maranello kökenli takım bir kaç yarışta yaşadığı olumsuzlukların ardından son 3 yarışta klasik lolipop adama dönmüştü.

Singapur yarışında Ferrari güvenlik aracı periyotunda karışıklık olmaması için pit ışık sistemini manuel hale getirdi ancak bu sistemi kontrol eden mekanikerin zamansız yeşil ışıkları yakması Massa’nın yakıt hortumu araçta takılıyken çıkmasına ve 1.liği kaybetmesine neden oldu.

Ferrari o zaman sistemi ertelemesine rağmen hala sisteme güvendiğini açıklamıştı ancak yine de son yarışlarda temkinli olmak adına lolipo adamı kullandı.

Sezonun bitmesi ile Ferrari takımı sistemi tamamen analiz etti ve geçen sezon neyin yanlış gittiğini bulmaya çalıştı. Şu anda yapılan değişiklikler ile Ferrari aracın olması gerekenden erken çıkarılmayacağı konusunda emin.

Ferrari sözcüsü Autosport’a yaptığı açıklamada "Pit ışık sistemini tekrar kullanacağımız yönünde olan planları doğrulayabiliriz. Kısa süre içerisinde modifikasyonları test edeceğiz ve ne kadar geliştiğimizi göreceğiz." dedi.

Ferrari takım menajeri Luca Baldisseri "2008’de yapılan hataları inceledik ve sistemi geliştirdik. Bir elektronik program, yakıt hortumu araçta takılıyken aracın gitmesini engelleyecek." dedi.


Yorumlar

  1. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    hiç hatalarımızdan ders almıyoruz. lollipop adamın olmaması yüzünden massa şampiyonluktan oldu. hala inat ediyorlar ışık ışık diye.

  2. Lastik değiştirenlerde lastiği koyan adamda birer adet… pompacıda bir adet ve lolipop adamın yerinde bir adet olursa 5 onay gelmeden lolipop istediği kadar bassın işlemeyn bir sistemle hata olmaz

  3. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bu senede aynı aptallıkları yapında göreyim ben sizi..

  4. lolipop adam en iyisi:)

  5. olan olmuş iş bitmiş. şimdi buraya cuk diye oturan bir söz var ama neyse, terbiyemizi muhafaza edelim yine de..

  6. burak bocek avatarı

    yandık desene:)

  7. Çıkartıncada gitmezse şaşma:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir