Horner: "RBR, Maliyet Azaltmalardan Faydalanacak"

yazar:

kategori:

Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, Formula 1’de uygulamaya geçecek olan maliyet azaltma işlemlerinin, kendi takımının gridde yukarılara tırmanmasına yardımcı olacağına inanıyor.

Takımın şu anda Dietrich Mateschitz tarafından iyi bir şekilde finanse edilmesine rağmen Horner, geliştirme kaynakları açısından bir çok üretici rakiplerine kıyasla hâlâ bir dezavantaja sahip olduklarını söyledi.

Bununla birlikte Horner, FOTA ve FIA’nın geçen ay üzerinde fikir birliğine vardığı rüzgâr tüneli kullanımında kısıtlama gibi tasarruf tedbirlerinin, rekabetçilik dengesini Red Bull Racing gibi takımların lehine değiştireceğini söyledi.

Horner: "Red Bull Racing gibi bağımsız bir takım için kurallar, oyun alanında daha fazla seviye yaratıyor. Yürürlüğe girecek kısıtlamalarla birlikte herkes aynı ekipmanlara sahip olacak."

"Bizim bağımsız bir takım olduğumuzu gözden kaçırmak çok kolay. İnsanların içinde büyük bir gücümüz var ve altyapı çok güçlü. Ama çalışmayan bir takım olarak üretici kaynaklarında, gelişmelerde ve analizlerde eksiklik yaşıyoruz. Kural değişiklikleri ile bu durum artık konudışı oldu"

"Kural değişiklikleri fırsatlar yaratır ve 2009’da ağırlığımızı koymaya çalışacağız"

Horner ayrıca, takımın kış testlerinde şu ana kadar yapmış olduğunu gelişmeden memnun olduğunu ve yeni RB5 ile 9 Şubat’ta Jerez’deki ilk testini dört gözle beklediğini belirtti.

Takımın pek fazla 2009 aerodinamikleriyle çalışmış olmamasına rağmen Horner, önceliğin Vettel’in pistte geçirdiği zaman olması nedeniyle bir şey kaybetmediklerini söyledi.

Horner: "Yürüttüğümüz çok özel bir planımız vardı. Öğrendiklerimizden mutluyuz. Esas olarak lastik evrimine odaklandık ve yaptıklarımızdan memnunuz"

"Sebastian takımın içine çok hızlı bir şekilde kuruldu. Açıkçası 2008’in başlangıcında ve Eylül ayında bizim için bazı sürüşler yapmıştı. Kış test programımızla çok tatmin olduk ve yeni aracı dört gözle bekliyoruz"


Yorumlar

  1. williams f1  team avatarı
    williams f1 team

    redbull redbull bu takımın olacagı en uc nokta burasıydı daha fazla ne ılerıye gıder nede gerıye orta sıralarda gezınırler bu ısın malıyetle bır alakası yok ona buna arac yaptırarak nereye kadar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir