Ferrari, Honda'ya Motor Verebileceğini Doğruladı

yazar:

kategori:

Ferrari, Brackley kökenli takımın motor talebi üzerine Honda Racing’e bu konuda destek sağlayabileceklerini doğruladı.

Honda’nın Formula 1’den çekilmesinin ardından takım patronu Ross Brawn, bir müşterinin takımı alması sonrasında 2009’da ünlü İtalyan markanın motorları ile yarışılması konusunda eski iş arkadaşları ile temasa geçtiğini söylemişti.

Ferrari’den bir sözcü, Brawn’ı doğruladı ama henüz bir anlaşmanın yapılmadığını ifade etti.

Alman haber ajansı SID’e konuşan sözcü: " Bizden onlara motor verip vermeyeceğimizi sordular ve biz de olur dedik."

"Hepsi bu, daha fazlası yok."

Toro Rosso ile birlikte Ferrari’nin motorları 2008 sezonunda üç takımda yer alıyordu ama Force India’nın Mercedes ile anlaşması ile bu sayı ikiye düşmüştü.


Yorumlar

  1. Honda diye bir takım yok artık, bu yüzden motorunun Ferrari olmasına şaşırmamak gerekir. Honda takımı alana motor desteği bile vermeyecek, tamamen çekiliyor adamlar.

  2. "Honda, Arjantin’deki yeni otomobil fabrikasının açılışını 6 ay erteledi. Böylece Honda da üretimini kısa süre için durduran veya işçi çıkartan diğer Japon araba üreticilerinin yanına kendi ismini de ekledi.

    Honda, Buenos Aires yakınlarında kurduğu fabrika’da 2009 yılının ilk çeyreğinde üretime başlamayı planlıyordu. Arjantin’de yapımı devam eden fabrikada, erteleme nedeniyle 2010 yılının ortalarında başlanacak.

    Ertelemenin fabrika yapımını etkilemeyeceğini açıklayan Honda yetkilileri, Arjantin’deki tesislerinde yıllık 30 bin araç üreteceklerini bildirdi.

    Öte yandan Japon otomotiv üreticilerinden Mitsubishi Motors da 900 kişinin işine son veriyor. İlk aşamada sezonluk ve kontrat bazında çalışanların işine son verilecek. "

  3. burak bocek avatarı

    neden saçmalık olsun ki?adamlar formula1den çekildi.herhalde onlar çekilmeden böyle birşey olsaydı saçma olurdu ama artık motor üreticisi olarak f1de değiller

  4. Binek araçlarda en dayanıklı ve en iyi motorlar olarak bilinen Honda'nın böyle bir şey yapacağını sanmam. Adamların işi araç yapmak zaten sen git başka üreticinin motorunu kullan olacak iş değil 🙂

  5. çok sevindiğim bir haber 🙂 Ross brawn-Button ve Ferrari motoru… Bu takıma kanım kaynadı. Bir de yanına vetteli alsalarmıs 🙂

  6. Honda aracı olmayacak sadece takım olarak ayrılmış olacaklardır.Takım ismi değişir.Honda Racing in isim hakları Hondadadır.

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Tam bir saçmalık olmuş Honda aracında Ferrari motoru !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir