Kolles: “Devralmasaydık Caterham Britanya’da Yarışamayacaktı!”

yazar:

kategori:

Caterham’ın yeni danışmanı Colin Kolles, takımın bu hafta içerisinde el değiştirmemesi halinde Caterham’ın Silverstone’da yarışamayacak durumda olduğunu söyledi.

Tony Fernandes’e ait takım bu hafta İsviçre – Orta Doğu’lu bir gruba satıldı. Midland, Spyker ve HRT takımlarıyla geçmişi olan Kolles takımın danışmanı yapılırken eski Formula 1 pilotu Christijan Albers takım patronu oldu.

Koles “Formula 1’e bu şekilde dönmeyi beklemiyordum. Bir süredir farklı projeler üzerinde çalışıyorduk ve bir anda Caterham planları şekil aldı. Ancak biz gelmeseydik Caterham Silverstone’da olmazdı.”

“Bu takımı kurtardık ve Tony Fernandes’e büyük bir iyilik yaptık. Kafası dik bir şekilde Formula 1’den ayrılabilir çünkü biz olmasaydık takımı Silverstone’dan önce kapanmış olurdu.” dedi.

Takımın yeni yatırımcıları için Kolles “Görünmez olmaya devam edecekler. Geçmişte Midland, Spyker ve Force India yatırımcılarında bir çok sorun yaşadık.”

“Bu sefer işi bilenler önde olacaklar. Yatırımcılar ise arka planda yer alacaklar. O isimler size bir anlam ifade etmez. İsviçre’deki Dubai ve Kuveytli kişiler.” dedi

Albers’in takım patronu olmasıyla birlikte Marcus Ericsson ya da Kamui Kobayashi’nin yerine Robin Frijns’in gelmesinin büyük bir ihtimal olduğu düşünülüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir