Richards Honda'yı Almayı Reddetti

yazar:

kategori:

Prodrive Patronu David Richards, kendisinin atık Honda Racing takımını almak isteyenlerden olmadığını belirtti.

Uzun süreden beri adı Honda Racing ile anılan Richards, resmi olarak potansiyel alıcı grupları arasında yer almadığını duyurdu.

Harcamalarda yapılan kısıtlamalara rağmen, başarılı olmak için harcanması gereken yüksek paradan dolayı Richards’ın  mevcut koşullarda spora girmeyi istemediğine inanılor.

Richards " Diyebileceğim tek şey, sadece başarılı olmam halinde mevcut koşullarda geri dönmeyi kabul edeceğimi söylememdi ve kimse Formula 1’deki  ilk senesinde kazanmayı bekleyemez."

" Aynı zamanda finansal olarakta dayanılabilir olmalı. Harcama yapmayı umuyorsunuz ancak aynı zamanda çalışmasını da umuyorsunuz. Ben mevcut koşulların oturmamış olduğunu düşünüyorum." 

" Harcamaları kısıtlama sürecinin henüz faydası görülmedi ve bu konuların düzgün bir şekilde çalışacağı 2010’a kadar bunun gerçekleşmesini beklemiyorum. Takımlar hala sürdürülemez giderlerin de üzerinde harcamalara sahipler. Bu nedenler giriş için açılan zaman penceresinde şu anın doğru zaman olup olmadığını sorusuyla karşı karşıyayım."

Richards aralık ayında FIA ve Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) arasında sağlanan giderlerin azaltılması yönündeki anlaşmanın önemli olduğuna bununla zamanında büyük bir başarı yakalamak için, spora yardımının çok uzak olmadığına inanıyor.

" Eğer size dürüstsem bunlara ılımlı engelleme olarak bakmam gerekiyor. Birşeyleri değiştirdiğinizde devam ettirilebilir bir seviyeye geri getirmek için radikal değişiklikler yapmanız gerekir, çok hızlı olacak darbe, kesinti yaparsınız ve ardından bu noktadan ileriye gidersiniz."

" Binlerce kesinti yapmanıza gerek yok. Eğer ben içerisinde yeralsaydım, daha derin daha çabuk kesintiler için zorlar olurdum. Hala Formula 1’de birçok insan henüz bulundukları dünya dışında iş, ticaret ve insanların yaşam tarzlarının bulunduğu kötü duruma düşmediklerine inanıyorum."

" Eğer Formula 1 kendisi ile bağlantı kurmazsa, taraftarlarıyla, sokaktaki insanla ve gezegene geri dönmezse, geleceği hakkında endişelenirim. Sporun zirvesindeki bazı insanların bunun gayet farkında olduklarını biliyorum… Şu anda istenilen acımasız çözüm bu fakat yapılmak zorunda."

Richards ayrıca kendisini Formula 1’e geri getirecek herhangi bir planın tamamen ticari dayanağa bağlı olabileceğini ve 2004 yılında BAR ile şampiyonluk potansiyeline sahip bir başarı yakalamış olmasıyla kendisinin kişisel arzusunun herhangi bir etkisi olmayacağını söyledi.

" O yıl Ferrari’nin arkasında mücadele ediyorduk ve herkes son bir kez daha zorlamam adına geri dönmek için motive olabileceğimi sanıyor. Beni tamamiyle motive eden şey bu değil. Ticari bir karar olacak. Kararlı ve gerçekçi ticari bir karar olacak, duygusal değil."

Honda Racing CEO’su Nick Fry çok sayıda hissedarın takım için potansiyel alıcı olduğunu iddia etti. Kaynaklar rekabette lider durumda bulunanın Yunanlı nakliyeci zengin işadamı Achilleas Kallakis’ın adını öneriyor.


Yorumlar

  1. "Ben mevcut koşulların oturmamış olduğunu düşünüyorum." Aynen… 2010 da zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir