Hamilton: “Söylenecek Bir Şey Yok – Benim Hatamdı”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, kendisi için çok iyi geçen sıralamalarda son anda yaptıkları stratejik hatada suçun kendisine ait olduğunu söyledi.

Polü kazanacak gibi görünen Hamilton, son turunda yavaş kaldığı gerekçesiyle turunu tamamlamama kararı aldı ve pite döndü. Ancak o turda rakipleri özellikle son sektörde büyük gelişme kaydederek geçtiler ve Hamilton 6. sıraya geriledi.

Hamilton “Benim hatamdı. Pite gelmemde takımın söyledikleri etkili olmadı. Burada taraftarlardan büyük destek görüyorum ve onlardan özür diliyorum.”

“Diyeceğim pek bir şey yok. O turu atmama kararı aldım.” dedi.

Niki Lauda, Hamilton’un son turunu tamamlama konusunda isteksiz davrandığını, Rosberg’in ise tam tersi istekli olduğunu söyledi.

Lauda “En sonunda oldukça zordu. İki araçla liderdik ve ardından bir kez daha deneyip denememe konusunda karar vermemiz gerekti.”

“Her ikisi de piste çıktı. Lewis pistin daha yavaş olduğunu düşündü bu yüzden durdu. Nico ise devam etti.”

“Lewis’in kararıydı çünkü daha hızlı gidemeyeceğini düşündü ancak Nico daha hızlı olabileceğini ve haklı olduğunu kanıtladı.”

“Bu sefer Nico, zor şartlar altında polü kazanmak için yine olağanüstüydü.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Söylenecek Bir Şey Yok – Benim Hatamdı”” için 14 yanıt

  1. Hamilton yarın kazansada sampiyon da olsa bence genede takımdan gönderilebilir.
    Bunun bir çok nedeni var aslında en basta getirilis amacı buna mükabil verilen maas bir yana bu uğurda istenilen Rosberg e karsı açık bir galibiyetti ancak Rosberg hiç de yabana atılacak bir pilot olmadığını açıkça gösterdi üstelik getirilis amacı itibariyle geçen yıl takım hamilton ı birinci pilot olarak seçtiğinin sinyallerini daha sezonun basında bir takım emriyle net bir sekilde göstermis olmasına rağmen nico bu sene çok iyi bir is cıkartarak hamilton a kafa tutarak ibreyi kendi lehine cevirdi.
    Burada hamilton beklentilere çok da karsılık veremedi su ana kadar üstüne ingiliz burnuyla yaptığı küçümser ifadeler açıklamalar hamilton ı takımda biraz antipatik hale getirdi diye düsünüyorum.
    Son 3 yarıstırda yaptığı kisisel hatalar gene beklentiler çerçevesinde kafaları karıstıran hatalar oldu.
    Üstelik art niyetli niyetsiz engelledi engellemedi ben orasında değilim ama takımı ilgilendiren bir hadise var ki hamilton ın geleceği adına son turu heba etmesi açıkça kendi isteği ile pes etmesi takım içinde ciddi bir kafa karısıklığınıda beraberinde getirmistir muhtemelen.Bu yüzden ben her iki pilotun aralarında en basından getirilirken sanıldığı gibi ciddi bi fark olmamasının görülmesi rosberg inde sampiyonluğa oynayabilecek kapasitede bir pilot olmasının görülmesi hemde hamilton ın ciddi mental hatalarının sezon sonunda her sonuçta hamilton için büyük sıkıntı olacağını düsünüyorum.
    Hamilton böylesine açık ara hızlı bir aracın kıymetini bilmemesi nedeniyle önce kendi özelestirisini yapmalı sonra yeteneklerine dem vurmalı.
    Yetenek bir çok alanda olur hamilton ki aralarında çok fazla bir fark yok tek turda biraz daha hızlı yarıs performansında ciddi bir fark zaten göremedik ikili arasında onun dısında rosberg de disiplinli olması çalışkanlığı güçlü mental yapısıyla ki bu da bir meziyettir ön plana çıkıyor.Bu yüzden bana göre iki pilotda yetenekli ikisininde meziyetleri farklı yolları farklı rosberg in sonuca ulasma becerisi daha yüksek bana göre.
    Kim sampiyon olursa olsun hamilton zaten kendisini ispatlamıs bir pilot ancak asıl rosberg gerçek anlamda bu sezon sampiyon olsun olmasın rüstünü ispatlamıstır.

  2. bugün son turda yaşananların özeti şuydu bana göre:

    hamilton, son tura başlarken olabildiğince yavaş giderek kendisini kurtaracak ama rosberg’i zaman turu atamayacak bir pozisyonda start çizgisini geçmek için çabaladı. ki rosberg de bu durumu telsizden yaptığı “hamilton’a söyleyin hızlansın zamana yetişemeyeceğim yoksa” tarzındaki mesajıyla doğruladı.

    hamilton zaman turuna başlarken düzlükte gaza asıldı, oldukça hızlı çıktı, dikkatle bakınız. rosberg’in zaman turuna yetişemeyeceğini sanarak kendi turuna hızla başladı. fakat dikizden rosberg’in tura yetiştiğini görünce bu kez kendi hızlı turunu (zaten polde kalacağına inanarak) ziyan ederek rosberg’in hızlı turunu engelledi.

    ilk sektörün sonunda artık yeteri kadar rosberg’in şansını öldürdüğünü düşünerek kenara çekti, polde olmanın mutluluğuyla tıngır mıngır pite yöneldi.

    sonunda bu kadar kirli ve saçma sapan yapılmış hamleler elinde patladı ve resmen eşekten düşmüş karpuza döndü.

    sen ki hamilton’sun,
    pilotajından hızından şuyundan buyundan kimsenin şüphesi yok.
    o kafanı böyle ali cengizlere yormayıp adam gibi işine baksan bugün elini kolunu sallayarak poledeydin belki de.

    ama şu günden sonra hamilton’a duyulan saygı artık sorgulanmalı – ki lauda da rosberg’e yaptığı iltifatlarla açıkça bunu gösterdi. hamilton kafa olarak bitmiş, debelendikçe saçmalıyor, saçmaladıkça da batıyor vesselam. bu işin sonu twitter’da mclaren verisi paylaştığı gibi olursa hiç şaşırmayacağım.

    1. Massathebest demişsin ki Hamilton zaman turuna başlarken gaza bastı pilotların hepsi o şekilde zaman turuna başlıyor dostum yanlış olan ne? aynı yavaşlıkta giderse nasıl yapacak hızlı turunu sen olayı kendince özetlemişsin

      1. elbette yanlış olan bir şey yok, kastettiğim şuydu.
        hamilton hızla start düzlüğüne çıkarak zaman turuna başladı. eğer kafasında planladığı gibi rosberg’in zaman turuna yetişemediğini görmüş olsaydı, emin olun sonuna kadar turunu atacak ve polesini alacaktı.

        ama baktı ki dikizde rosberg geliyor, baktı ki planı işe yaramadı ve rosberg zaman turuna yetişebildi; bu kez de ikinci planını devreye soktu ve (zaten ilk turlardan sonra polede olmasına+rosberg’in önünde olmasına bakarak+ rosberg hariç kimsenin kendini geçemeyeceğini düşünerek) rosberg’in hızlı turunu öldürebilmek için kendi turunu feda etti. ilk sektörde hayli zaman kaybettirdiğine inandı ve kenara çekildi.

        bazı arkadaşlar diyor ki “öyle olsa turun tamamında rosberg’e yol vermezdi”. doğru, ama bu şekilde davranmış olsa hem fia inceleme başlatabilirdi, hem de takım hamilton’a bunun hesabını fazlasıyla sorardı. bu ihtimallerden kurtulmak için de ilk sektörde kenara çekti, bahanesini sundu, ve pite yöneldi.

        aklınca hem rosberg’in turunu bitirmişti, hem kendi polesini garanti altına almıştı, hem de takıma karşı hesap vermesini gerektirmeyecek bir bahane sunmuştu. ama işte oyun tutmadı..

  3. OtonomAktor avatarı

    http://www1.skysports.com/f1/report/24181/9372654/lewis-hamilton-admits-im-to-blame-after-disastrous-decision-to-abort-final-lap

    ham dağılmış. mental olarak çok zayıf bu adam yıllar geçti hala olgunlaşamadı.

    1. Lewisi yönetecek disipline sokacak Ron gibi biri lazım yoksa bu kafayla bu asalaklıkla daha çok hatalar yapmaya devam eder.yazık ediyor hem yeteneğine hemde onu sevenlere 🙁

  4. En azindan yarin yarisa renk kadar bunla avunuyorum 🙂

  5. Nico kumar oynadıgını ve tuttugunu söyledi değil mi ? Lewis risk almadı derecesini geliştiremeyecegini düşündü aklınca geriye düştü hepsi bu açıklamalarında art niyet yok siz nasıl anlıyorsanız bilemem.

  6. OtonomAktor avatarı

    babanın divanında büyüdüğünden “daha aç” olduğunu belli ettin ham böyle devam et.

  7. Kan kaybetmeye devam ediyor yarın büyük bir darbe indirmesi gerek pist üzerinde Rosberg’i geçmek moralini yerine getirebilecek tek şey aksi halde sezonun sonu erken gelecek.

  8. Lauda = Rosberg in – karaoğlan out 🙂

  9. Hatan batsın senin aptal bu kafayla gitmeye devam et.

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      Hata değil resmen piste Rosberg’i engellemeye çıkmış. Başka bir niyeti olmadığı açıklamalardan da belli oluyor. Turu yarıda kesip yol vermek ne demek? Hemde en önemli tur hakkında. O zaman hiç çıkmayacaktı. Yanlış mıyım?

      1. Nico kumar oynadıgını ve tuttugunu söyledi değil mi ? Lewis risk almadı derecesini geliştiremeyecegini düşündü aklınca geriye düştü hepsi bu açıklamalarında art niyet yok siz nasıl anlıyorsanız bilemem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir